Copy
 

 

April 2014

Deze nieuwsbrief interessant? Voel je vrij deze door te sturen! Kreeg je deze doorgestuurd?
Vraag dan hier je maandelijkse exemplaar aan.
 

Vaker stilstaan en toch verder komen!
6 tips om gedurende de werkdag energiek te blijven

MagnoliaBeste <<First Name>>, 

In mijn trainingen kom ik veel cursisten tegen die kritisch zijn op zichzelf. Men legt de lat hoog en als ze 'falen', vinden ze dat ze maar beter hun best hadden moeten doen. Een tandje erbij gedurende de werkdag en nog harder werken. Want stilstaan is achteruitgang!

Marian vertelt tijdens de intake dat haar dagen vol zijn; ze heeft 2 banen, een gezin met 2 tieners en daarnaast doet ze mantelzorg voor een oude tante. 'Ieder uur van de dag is ingepland. Ik ben altijd vermoeid, maar als ik in bed lig kan ik niet slapen en denk ik aan alle zaken die ik nog moet doen. Ik zou willen dat ik minder piekerde over de toekomst en meer rust zou ervaren. Maar ja, iedereen rekent op mij, dus ik ga door.'

Onbewust lijdt Marian aan een bekend patroon, dat zich heeft verankerd in haar gedachten en gedrag. 'Als ik maar sterk ben en hard doorwerk, komt het goed'. Dit patroon heeft haar veel gebracht in het leven: een leuk gezin, een goed inkomen en een glansrijke carriere. De keerzijde is dat ze van weinig dingen nog echt geniet en mentaal veel onrust ervaart.
Gedurende de mindfulnesstraining leert ze bewuster te genieten van het hier en nu en meer rustmomenten in haar volle agenda in te plannen. Dit levert haar een minder stress op en, anders dan je zou denken, is ze net zo productief!

Het lijkt tegenstrijdig en toch kun je met een paar kleine rustmomenten gedurende de dag al een merkbare verandering ervaren in energie en stressniveau.
Probeer het volgende eens:
  1. Start nadat de wekker is gegaan met een paar rustige strek- of yoga-oefeningen. Zo verwelkom je de nieuwe dag en gaat je energie stromen. Bovendien helpt yoga je niet alleen om soepeler te worden, maar ook om mentaal helderheid te krijgen.
  2. Neem bewust de tijd voor een ontbijtje. Geniet even van de rust en houdt mobiel of i-pad weg van de ontbijttafel. Kijk of je vers fruit of een sapje erbij kunt drinken; het helpt je op gang te komen.
  3. Zie ieder onverwachts oponthoud naar je werk (een file of rij bij de parkeergarage) als een ‘gratis pauze’! Merk vriendelijk op als je commentaar hebt op jezelf ('Was nou eerder vertrokken muts' of 'Alles zit tegen vandaag!' etc) en laat de gedachte als een wolkje weer wegdrijven. Adem gedurende de 'gratis pauze' bewust een aantal keren in- en uit en volg het ritme van de adembeweging door je lijf.  
  4. Maak van je koffie (of thee)momentje een echte mindful-experience. Zet alle zintuigen wagenwijd open; ruik de verse koffie, proef de smaak van het melkschuim, ervaar de warmte in je keel. Hiermee cultiveer je een rustmoment, kom je uit de spinsels van je hoofd en landt je in de enige plek waar je leven zich echt afspeelt: het hier en nu!
  5. Haal bij de lunch, op het moment dat je je bestek oppakt, eens diep adem. Kijk naar het eten op je bord. Ruik de lucht die ervan af komt en voel de behoefte (of niet!) om te gaan eten. En eet dan die eerste hap alsof je een kind bent dat dit voor het eerst van haar leven proeft. Het resultaat is dat je niet alleen meer geniet, maar ook eerder verzadigd raakt!
  6. Wees je in de loop van de dag bewust van plaatsen in je lichaam waar stress of spanning zich uit. Check deze plekken, zoals schouders, nek en onderrug op vaste momenten, bijv als je naar de wc gaat. Verzachten de spanning door rustige en aandachtige strekoefening te doen. 
Deze kleine momenten zorgen ervoor dat je met meer plezier weer verder aan de slag gaat, effectiever verder werkt en ook nog energie overhoudt op het einde van de werkdag! 

Ben je net als Marian geintreseerd in een 8-weekse mindfulnesstraining? Neem dan vrijblijvend contact op of kijk op www.mindandmore.nl

Veel plezier met oefenen en fijn lenteweekend.

Warme groet,
 
Like Vaker stilstaan en toch verder komen - 6 tips om gedurende de werkdag energiek te blijven on Facebook
@peerke6


NIEUW: een bedrijfsfilmpje van Mind&More gemaakt door Mittertreiner filmproductions. Klik en krijg snel een indruk van de trainingen die ik geef! 

 


Inspiratie


'Een paar kleine rustmomenten
gedurende de dag,
kunnen al een merkbaar verschil opleveren.'

 

 

 

Agenda


MiNDFULNESS
TRAINING

De training heeft bewezen
positieve effecten. Na 8
weken verminderen stress,
onrust en piekeren.
Het verlaagt de bloeddruk en
verbetert je immuunsysteem.

Start op woensdag 16 april 
van 9.30 - 12.00 uur.
8 sessies plus verdiepingsdag
Heart to Heart, Huizen (Crailo)

Kosten E 339,- 
Geef je nu op via de website.
Er zijn nog 2 plaatsen.WORKSHOP
Kennismaken
met mindfulness


Interesse, maar weet je niet 
of mindfulness bij je past?
Doe een workshop!

Zaterdag 24 mei, Studio 61
14.00- 16.30 uur in Bussum.
Kosten zijn E 30,-. Besluit je
daarna de 8-weekse training
te doen, is de workshop GRATIS.Mind&More geeft trainingen in stressmanagement voor particulieren en bedrijven. Het is opgericht door Petra van Hameren die haar baan als marketingmanager inruilde en hbo gecertificeerd Mindfulnesstrainer werd. Het bewezen effectieve 8-weeks programma (MBSR) dat zij geeft, heeft positieve effecten op je energie, concentratie, creativiteit en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en piekeren.
Mind&More is aangesloten bij de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (zie www.vmbn.nl).
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Mind&More of je hiervoor hebt ingeschreven.
Wil je je afmelden of je gegevens wijzigen, klik dan hieronder.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Mind&More of omdat je je hiervoor hebt opgegeven. Afmelden| Gegevens aanpassen | Aanmelden nieuwsbrief
Stuur door naar een vriend