Copy
Deze e-letter interessant? Leuk als je hem wilt delen met mensen uit je omgeving! Wil je zelf een maandelijks exemplaar ontvangen, geef je op via de link onderaan.

 
View this email in your browser

Nieuwsbrief juli 2015


Soms het gevoel dat het leven aan je voorbij trekt? Zo geef je meer sturing!

 

Afgelopen weekend zag ik een bijzondere film;
‘The power of the heart’ van Baptiste de Pape.
Op overweldigende en soms aangrijpende manier wordt hierin verbeeld dat het hart meer is dan een orgaan dat bloed door het lichaam pompt; het hart bevat een kracht en een intelligentie, die de cognitieve capaciteiten van het verstand ver te boven gaat. Het hart, zo zien we in wetenschappelijk onderzoek, laat meetbaar eerder een reactie zien dan onze hersenen, wanneer geconfronteerd met prettige of met angstige beelden.
 
We leven op de automatische piloot
Het hart is dus een belangrijke bron van informatie, dat primair reageert vanuit een dieper niveau. Het hart is dus het kompas waarop we ons volgens de film, veel vaker moeten verlaten. Alleen, zijn we de connectie ermee deels kwijt geraakt. We leven het merendeel van de dag op de automatische piloot en worden gestimuleerd om onze ratio te volgen; mind over matter. Dat dit niet altijd de weg naar een gelukkig leven is, wordt overduidelijk aangetoond.
 
Veel mensen verloochenen dat ze dromen hebben
Bekende namen als Isabel Allende en Paulo Coelho vertellen in de film over hoe het hervinden van de stem van hun hart hun leven op overweldigende wijze heeft veranderd. Zowel op gebied van  geld, gezondheid en geluk. ‘Ik ken veel mensen die ‘dood’ zijn, zegt Paulo Coelho. ‘Ze lopen, praten, werken soms hard, maar op de een of andere manier gaat een vonk van goddelijke energie verloren……. Deze mensen verloochenen het feit dat ze dromen hebben. Ze verliezen het contact met de droom. Iemand die is afgesloten van zijn of haar hart, leeft niet’, aldus Paulo Coelho.
 
Kijken door een andere bril
Als we alleen via onze ratio naar de wereld kijken, zien we deze door een bril die vervuild is met zo’n 50.000 (deels onbewuste) gedachten per dag. Die zijn overwegend negatief van aard, zo blijkt uit onderzoek. Dus krijgt de wereld om ons heen een waas van vijandigheid, waar we voor op onze hoede moeten zijn. Als je vanuit je hart kunt kijken, opent zich een andere wereld; die van je diepste wezen en verlangens.
 
Zou het niet fantastisch zijn als….
Op een inspiratie sessie, die ik begin dit jaar bijwoonde, verwoordde een coach dit als de volgende vraag aan jezelf; ‘Zou het niet fantastisch zijn als ik dit jaar  ……………………………..’: En laat je bij het aanvullen van deze zin nu eens niet beperken door omstandigheden, oordelen over hoe het zou moeten zijn, mitsen en maren. Associeer vrijuit, hoe het komende jaar voor jouw onovertroffen wordt. En waarom niet nu, terwijl je dit leest: leun eens even achterover en herhaal rustig de zin een aantal keren voor jezelf.
 
Ik ga op vakantie en neem mee…..
Of er nu wel of niet iets spontaan bovenkomt; hoe vaker je jezelf de ruimte geeft te mijmeren, hoe meer het antwoord zich ontvouwt. Geen betere periode om hiermee te beginnen dan wanneer je niets moet en ontspannen bent; de komende vakantie periode! Dus sla de zin ergens op en neem hem mee op reis. Mijmer, droom en laat het eens zachtjes door je geest resoneren. Is er een bepaald verlangen of gevoel dat boven komt drijven en gehoord wil worden?
 
Ook na de vakantie meer richting aan je leven geven?
Na de zomer start ik weer met diverse mindfulnesstrainingen die je hierbij kunnen helpen. Door je aandacht te trainen
leer je niet alleen meer rust te creëren, maar kom je ook dichter bij je (vaak onbewuste) behoeften. Mocht je interesse hebben in de donderdagavond die op 10 september start, geef je dan snel op. Meld je aan voor 1 augustus en ontvang € 50,- vroegboekkorting. Je betaalt dan € 345,- i.p.v. € 395; ik reserveer graag een plekje voor je. Wil je eerst kennismaken? Dat kan op zaterdag 22 augustus tijdens een workshop Mindfulness in de glaszaal van sportcentrum Squash&Wellness in Bussum.
 
Ik wens je deze vakantie veel mooie mijmermomenten toe. Geniet, waar het kan, met volle teugen en (her)ontdek je dromen.
 
Warme groet,
 

 
Mind&More is opgericht door Petra van Hameren om mensen met op het gebied van stress, onrust of piekeren te begeleiden. Ik werkte eerder, na een studie economie (UvA), bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties bij financiële instellingen. Na een burn-out gooide ik het roer om en volgde de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht.
Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren KLM, Bink kinderopvang, Generali, gem. Hilversum en de Gooise Scholen Federatie. 
Ik krijg van cursisten terug dat mijn trainersstijl prettig persoonlijk en bovenal down-to-earth is. 
 
Programma's zijn gebasseerd op de wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (de MBSR). Deze is uitgebreid onderzocht. Het is een effectieve en unieke stressreductie-training, waarbij zowel oosterse meditatie-technieken en westerse psychologie worden ingezet. Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en piekeren.
Check je ziektekostenverzekeraar voor eventuele vergoedingen.
Copyright © 2015 Mind&More, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp