Copy

Juni 2019

Beste <<First Name>>,

Het is alweer een tijd geleden dat ik van me liet horen via de e-letter. Dat is niet omdat ik geen inspiratie of zin meer had, maar gewoon omdat de tijd me ontbrak! Terwijl dit normaliter een 'low' season' voor me is, blijft de vraag naar begeleiding op individueel niveau binnenstromen. Daarnaast ben ik een samenwerking met de mindfulnessfabriek aangegaan, mocht ik leerlingen van het Roland Holst College in Hilversum begeleiden met een stressreductieprogramma voor middelbare scholieren en zijn ook de docenten van de Gooise Scholen Federatie een stukje stressbestendiger. Dankbaar voor al deze fijne opdrachten èn mooie mensen die op mijn pad komen!

Je snapt dat ik zelf met deze drukke agenda regelmatig zelf een mindful moment invoeg. En in dit seizoen is er één plek in het bijzonder waar je èn snel weer je rust- & herstel modus hervindt èn volop kunt genieten van het moois van dit moment: outside! Op de sportstep een rondje over de Hilversumse heide of op m'n yogamatje in de tuin; Happinez is just a few steps away!

Ik wens je veel outdoor geluk en een mooie en mindful vakantieperiode!


Warme groet,
Petra van Hameren
 


 

Oefening om makkelijker los te komen van nutteloze gedachtes

Piekeren is een mentale mindf*ck


Onze geest houdt van dwalen: van denken, fantaseren en plannen. Het is een verhalenverteller die soms zijn eigen weg lijkt te gaan en je in verwarring kan brengen. Neem de piekermodus waarin je snel belandt als je moe of onzeker bent. Bij piekeren draai je rondjes in terugkerende gedachten die je maar niet verder brengen tot een oplossing. Een weinig effectieve manier van denken dus. Het is een mindf*ck die je niet alleen wakker houdt uit je slaap, maar ook je productiviteit vermindert, je zelfvertrouwen ondermijnt èn je kwaliteit van leven verlaagt. Genoeg redenen dus om in te grijpen, maar hoe? Lees verder. 
 

Waarom we juist op vakantie ziek worden
Vrijetijdsziekte (en tips om dit voor te zijn!)

 

Je leeft er al weken, soms maanden naartoe. En dan koers je eindelijk richting een paar weken, welverdiende vakantie. Maar nog nauwelijks aangekomen op je bestemming komt er van die beloofde oase van rust en gelukzaligheid, weinig terecht. Je ergert je groen en geel aan de lange rijen bij de douane, aan de kids die lopen te muiten of aan je medeweggebruikers. Bovendien voelt je lijf ineens loodzwaar aan en valt er een deken van vermoeidheid over je heen. Tot overmaat van ramp pak je, aangekomen op je bestemming, een virusje op of slaat er een ontsteking in volle hevigheid toe. Vaak hoor je dan ook mensen verzuchten; ‘pas op vakantie besefte ik hoe ik er aan toe was’. Herken je dit? En hoe voorkom je lees verder...........

 


Heart to Heart Festival 2019

Ga voor rust & ontspanning of volg een masterclass voor persoonlijke groei


Op zondag 1 september 2019 is het derde Heart to Heart Festival. Met ongekend veel soorten yoga (van meditatieve, rustgevende tot dynamische soorten), workshops van Mindfulness tot Energy Awareness en een masterclasses van Tijn Touber, auteur en o.a. bekend van Happinez Magazine.
“Het programma is zo rijk” zegt leading lady Dorien van Nieukerken. "En het festival is zowel geschikt voor de beginner als voor degene die  gevorderd is op het gebied van yoga of persoonlijke ontwikkeling." Zorg dat je op tijd in de ochtend komt en stel je eigen programma samen. Ik zie bijvoorbeeld uit naar de workshop TRE (Tension Release Exercises), de Masterclass 'The soul of Woman in business' en de mysterieuze Cacao Ceremonie.

En natuurlijk mag ik een workshop mindfulness geven met dit keer als thema; 'Piekeren: krachtige oefeningen om  los te komen van nutteloze gedachtes'. Kijk op www.hearttoheart.nl voor het programma en de kaartverkoop. En wie weet zien we elkaar de 1e van september?
 

PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebookpagina
volgt: www.facebook.com/MindandMore.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Mind&More, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp