Copy

Januari 2020

Beste <<First Name>>,

De kerstvakantie is mijn favo vakantie; mijn mannen zijn gezellig vrij, familie & vrienden schuiven aan, we doen een spelletje en pakken een filmpje. We  hebben eindelijk weer eens tijd voor wat er echt toe doet; samen zijn en genieten met elkaar. De rust helpt daarbij om uit het eeuwige 'moeten' te treden en eens uit te zoomen. Ben ik nog op de goede weg? Wil ik nog wat bijsturen op gebied van werk of privé? Leef ik nog conform wat belangrijk is voor mij? En ik ben niet de enige; bij de start van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens je weer om de oren. Bekend is echter ook dat de meeste na enkele weken weer terugvallen in oude patronen. Lees in deze nieuwsbrief wat je kunt doen om jouw goede voornemens te realiseren.

2019 was een jaar met dubbele emoties: Ik kampte met gezondheidsproblemen en er waren relatiebreuken van dierbare vrienden. Alhoewel dit soms verdrietige momenten opleverde die we onszelf liever hadden bespaard, horen ook deze nu eenmaal bij het leven. Maar de manier waarop je je verhoudt tot deze gebeurtenissen kan wel een wereld van verschil maken. Zo hoeft pijn geen lijden te worden! Dat er ook onder lezers wordt 'geleden' blijkt wel uit de meest gelezen blogs van dit jaar. Met stip staat op één 'Piekeren is een mentale mindf*ck - oefeningen om los te komen van nutteloze gedachtes'. Ook de blog van november, 'Wat te doen bij herfstblues' was een topper te zien aan de hoge clickrates. Neem nog even de tijd deze te lezen, als je ze gemist hebt. 

Voor nu een mooi, maar vooral relaxt 2020!

Warme groet,
Petra van Hameren


 

Meer energie & effectiever werken met micropauzes 
Zo creëer je nieuwe gewoontesBij de start van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens je weer om de oren. Bekend is echter ook dat de meeste mensen na enkele weken weer terugvallen in oude patronen. En dat is in het algemeen geen gebrek aan zelfdiscipline of genoeg motivate. Hoe komt dat toch? En nog belangrijker; hoe doorbreek je zelf de macht der gewoonte?

Gewoontedieren
In ons dagelijks leven zitten vele automatismen; die ons helpen om de taken voor die dag te volbrengen. Mooi dat we deze programmering kennen zodat we, zonder het al teveel te beseffen, best wat werk verzetten op een dag. Hoe vermoeiend zou het zijn als je bij het afgaan van de wekker moest bedenken: ga ik nou eerst ontbijten of douchen? Tandenpoetsen of de kat eten geven? Pffff...  gelukkig is er de automatische piloot die je ervoor zorgt dat je gladjes je ochtendroutine doorloopt en daarna ook nog op tijd op je werk komt (of een kwartiertje later, zoals ik meestal .....). Zouden we deze kennis ook kunnen inzetten om ons goede voornemen te realiseren? Immers; wanneer het je lukt om ergens een routine van te maken, kost het je geen enkele moeite meer. Zo stelde de Britse onderzoeker Philipppa Lally vast dat mensen gemiddeld 66 dagen nodig hebben om van nieuw gedrag een automatisme te maken. Of dat nou is om iedere dag 10.000 stappen te zetten of door de weeks een glas water ipv alcohol bij het eten te drinken. Denk aan het ritueel tandenpoetsen; ooit door je opvoeders geduldig herhaald en nu moeiteloos volbracht door jou. Het lijkt misschien logisch voor je, maar besef je dat deze dagelijkse mondhygiëne 100 jaar geleden niet zo vanzelfsprekend was......

Minder stress
Vorig jaar verscheen er volgens weekblad Libelle voor het eerst een nieuwkomer in de 'goede voornemens' top 3; respondenten wilde dit jaar 'meer rustmomenten creëeren'. Niet zo gek in een samenleving waar 1 op de 7 werknemers al burn-outklachten ervaart, mensen op steeds jongere leeftijd uitgeput raken en er meer prikkels dan ooit op ons zenuwstelsel worden afgevuurd. Eigenlijk bijzonder dat tot die tijd alleen de gezonde gewoontes als minder drinken en roken of meer bewegen in deze top drie voorkwamen. Natuurlijk zijn deze belangrijk voor een gezond en gelukkig leven, maar dit verhaal is niet compleet zonder dat je daar een gezonde stressbalans in betrekt. En gelukkig wordt het evidente belang van minder stress en meer rustmomenten creëeren ook erkend in de nieuwe leefstijl adviezen.

Micropauzes
Er is een praktische en bewezen effectieve manier om op korte termijn meer rust te realiseren; neem vaker een micropauze! De geleerden zijn het erover eens dat je zo ongeveer 5 à 10 minuten per gewerkt uur zou moeten pauzeren. Onze hersenen hebben namelijk een aandachtspanne van ...lees verder

 


Meer verzekeraars vergoeden mindfulness 


Overweeg je een mindfulnesstraining, dan loont het om je verzekering te checken. Dit jaar zijn er weer meer verzekeraars die in de aanvullende pakketten deze bewezen effectieve training vergoeden. Dit zijn: Aevitae, de Amersfoortse, FBTO, IZA, IZZ, Menzis, PMA, ProLife, UMC, United Consumers, Univé, VGZ en Zilveren kruis. Zij vergoeden ergens tussen de €100 en €350 euro; de moeite waard dus. Kijk even op deze website voor een overzicht. Ik ben overigens aangesloten bij de branchevereniging, de VMBN en gecertificeerd trainer, volgens de eerste categorie. Dit is voor veel verzekeraars een voorwaarde om voorvergoeding in aanmerking te komen. 
 


Mindfulness & Stressreductie in 2020'De mindfulness training bij Mind&More was erg waardevol. Petra bezit de kracht om haar kennis en oefeningen door te laten werken, nog lang nadat de cursus is afgelopen. Daarnaast verstaat ze de kunst met iedereen te kunnen levelen. Haar nuchtere kijk op de zaken doet niks af aan de diepgang van de mindfulness. Petra, wat een warm mens ben jij, dankjewel! 

Wendy - cursist voorjaar 2019

Afgelopen jaar mocht ik weer bijna 50 cliënten begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Zowel volwassen als middelbare scholieren, in groepen, individueel en in duo-trajecten.

Voor dit voorjaar staan er de volgende activiteiten op stapel:

* Basistraining mindfulness 8x plus verdiepingsdag op de maandagavond (nog 1 plek) en de woensdagochtend (nog 4 plekken) 
* Mindful Masters jaarprogramma (nog 1 plek) op de woensdagavond

Interesse in mindfulness, maar weet je niet of het echt wat voor je is?
Kom vrijblijvend kennismaken met mindfulness op de Workshop. Aanstaande maandag 13 januari 2020 in het mooie Heart House van 20-21.30 uur. De kosten zijn €20, maar besluit je daarna om in te schrijven dan is deze gratis! Schrijf je hier in; er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. 
 

PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebookpagina
volgt: www.facebook.com/MindandMore.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Mind&More, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp