Copy
 

 

 Augustus 2014


 

Alweer toe aan je volgende vakantie?

Waarom je meer in het hier en nu wilt leven!

Beste Mind&More Nieuwsbrief,

Het vakantiegevoel, wat is dat toch? Relaxt zijn, lekker luieren en niets moeten? Of juist actief op pad, nieuwe landen ontdekken, basic kamperen of de Mont Ventoux op de fiets bedwingen? Waar je ook naar op zoek bent, vakantie nodigt je uit helemaal aanwezig te zijn in het hier en nu. 

In een vorig leven werkte ik bij een bank. Ik plande daar mijn vakantiedagen zorgvuldig over het hele jaar heen, om optimaal gebruik te maken van die eilandjes van rust en genot. Van vrije dagen, waarin ik me niet door volle mailboxen hoefde te ploeteren, vechtend tegen de deadlines. 
 
Wist ik toen maar, wat ik nu weet. Dat het leven van vakantie naar vakantie, jaar in, jaar uit, een symptoom is van een aanstormende burn-out. Een teken van teveel in het hoofd zitten, te weinig opladen, chronische oververmoeidheid en werk dat structureel te weinig energie oplevert. Tuurlijk, vakantie geeft je de mogelijkheid het dagelijkse leven te ontvluchten en te onthaasten. Maar de manier waarop ik me er soms aan vastklampte, leek het eerder op overleven…….
 
Een groot deel van de (werk)dag zitten we in ons hoofd, waar we denken, plannen, regelen en piekeren. Dat is prima, daar is het brein immers voor gemaakt. Maar als je geneigd bent de hele dag door te jakkeren, geeft regelmatig bewust landen in het moment, bijvoorbeeld door je een minuut op je adembeweging te richten, een weldadig gevoel van rust en herstel. En als bonus schakel je zo je automatische piloot uit en kun je weer zelf actief aan het roer staan van je eigen leven staan!

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: Je komt dus verder door regelmatig even stil te staan! Voor alle duidelijkheid: Een hele dag mindful zijn is onmogelijk. Maar een aantal keren per dag afstand nemen van je hersenspinsels en bewust worden van het hier en nu, loont dus. We weten, uit onderzoek van TNO, dat meerdere korte pauzes per dag, de productiviteit verhoogt en je hoeveelheid stresshormonen verlaagt. Een win-win situatie dus!
 
De afgelopen weken vertoefde ik met man en kids in de Provence, omgeven door zonnebloemvelden en wijngaarden. Een heerlijke omgeving die volledig uitnodigt om in het hier en nu te zijn: te kijken, ruiken, voelen en proeven (hmm Rhone wijnen.....). Vol energie en inspiratie start ik dan ook in september nieuwe ochtend- en avondtrainingen. En verder staat er een compassietraining (‘van mindfulness naar heartfulness’), een verdiepingsdag en een opfristraining  op de planning. Ik zie uit naar het nazomer seizoen!
 
Tenslotte nodig ik je van harte uit de facebook pagina van Mind&More te liken. Een warme groet,
 
Deze nieuwsbrief interessant? Voel je vrij deze door te sturen! Kreeg je deze doorgestuurd?
Vraag dan hier je maandelijkse exemplaar aan.
Like Alweer toe aan vakantie? Waarom je vaker in het hier en nu wilt leven! on Facebook
@peerke6
Bedrijfsfilmpje Mind&More
 

 

INSPIRATIE

 

Life isn't about waiting for the storm to pass.

It's about
learning to dance
in the rain.

 AGENDAWORKSHOP
MINDFULNESS
23 AUGUSTUS, BUSSUM

Ben je nieuwsgierig?
Kom naar de workshop op zaterdag 23 augustus van 14.00-16.30. Kijk op: 
www.mindandmore.nl.

NIEUWE TRAININGEN
Vanaf september starten diverse nieuwe 8-weekse mindfulnesstrainingen.
Inschrijven kan via www.mindandmore.nl.

MINDFULNESS PUBLIEKSDAG
Thema: mindfulness bij kanker. Op 30 augustus in universitair medisch centrum Radboud in Nijmegen.

WORKSHOP TARA BRACH
Tara Brach traint psychoterapeuten op het integreren van mindfulness in hun werk. Op 14 september geeft zij een workshop in de rode hoed in Amsterdam.

STRESS OP DE WERKVLOER
Diverse bedrijfsprogramma's, zoals de workshops 'Omgaan met stress' voor gezondere en stabielere medewerkers met minder stress gerelateerd verzuim. Vraag hier de brochure aan: 'Stress op de werkvloer. Hoe houdt je burn-out buiten de deur?'

 
Mind&More is opgericht door Petra van Hameren. Zij werkte eerder, na een studie economie (UvA), bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties bij financiële instellingen. Zij volgde de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht. Het aanbod omvat, naast de 8-weekse MBSR-training en compassietrainingen voor particulieren, ook stressreductie-programma's voor bedrijven. Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren RAI Amsterdam, Bink kinderopvang en de Gooise Scholen Federatie. 
Petra’s trainersstijl is prettig, professioneel en pragmatisch. 
Mind&More is aangesloten bij de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (zie www.vmbn.nl).
De wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (de MBSR), is uitgebreid onderzocht. Het is een effectieve en unieke stressreductie-training, waarbij zowel oosterse meditatie-technieken en westerse psychologie worden ingezet. 
Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en piekeren.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Mind&More of je hiervoor hebt ingeschreven.
Wil je je afmelden of je gegevens wijzigen? Klik dan hieronder.
*