Copy
 

 

 December 2014
Nieuwjaarscadeautje van Mind&More:

de nieuwe whitepaper

Baas worden in eigen brein

Heb je soms het gevoel dat je leven aan je voorbij trekt? Loopt je hoofd wel eens over van wat er nog moet gebeuren? Lig je ‘s nachts wakker, te herkauwen of te piekeren? Blijft het in je hoofd onrustig, ook al heb je vrij? 

Kun je een of meerdere van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden? Lees dan de nieuwe whitepaper 'Baas worden in eigen brein - een leuker en relaxter leven met mindfulness'. Deze bevat 24 pagina's vol insights in hoe je brein is geprogrammeerd. En nog belangrijker; oefeningen hoe je jezelf beter kunt focussen op wat echt belangrijk is voor jou! 
Mijn oude e-book, 'Verder komen door vaker stil te staan', voldeed niet meer, dus heb ik de afgelopen periode gewerkt aan deze opvolger. Deze whitepaper is een stuk uitgebreider en behandeld de nieuwste psychologische inzichten.

Hieronder een voorproefje van deze whitepaper die je  als lezer van de nieuwsbrief gratis aanvraagt via deze link
Voor nu: een heel mooi en evenwichtig 2015 voor jou en je geliefden. En wellicht mag ik je het nieuwe jaar verwelkomen bij een van mijn trainingen of workshops.

Warme groet,


Uit de nieuwe whitepaper 'Baas worden in eigen brein':

'Mijn trainingen start ik vaak met de vraag: Hoeveel gedachten heb je gemiddeld per dag?
De meeste deelnemers denken aan enkele duizenden. Het zijn er echter onvoorstelbaar veel meer: een volwassen mens heeft tussen de 40.000 en de 60.000 gedachten per dag! Is dat erg? Welnee, ons brein is gemaakt om te denken en springt daarbij als een aap van tak naar tak. 

 
Onze gedachten staan eigenlijk nauwelijks stil. Ze springen graag van het verleden (overdenken, piekeren etc.) naar de toekomst (plannen, voornemen etc.) en weer terug. Het denken helpt ons bijvoorbeeld om verbanden te zien en lering te trekken uit het verleden. Bovendien kunnen we, door onze wonderbaarlijke hersenen, onszelf voorstellen in een toekomstige situatie en hierop anticiperen. Iets wat ons onderscheidt van dieren. 

Maar al deze nuttige en soms onzinnige hersenspinsels brengen je nooit naar dit moment; de geur van verse koffie of je epische uitzicht op de zonsondergang. Die spelen zich niet af in het verleden of de toekomst, maar in het hier en nu. En laat dit nou de enige plek zijn waar je leven zich echt afspeelt!   
 

Lees verder in de digitale whitepaper die je hier gratis kunt aanvragen; veel leesplezier en inspiratie gewenst!
Like Nieuwjaarscadeautje: gratis whitepaper 'Baas worden in eigen brein' on Facebook
@peerke6
 


Yesterday is history,

tommorow a mystery,

today is a gift.

AGENDA


KENNISMAKINGSWORKSHOP
MINDFULNESS 

Ben je nieuwsgierig?
Kom naar de workshop op zaterdag 10 januari in Bussum van 14.00-16.30 uur.
Kosten zijn € 20,-, maar besluit je daarna je in te schrijven voor de training, dan is de workshop gratis.
Meer informatie vind je hier: www.mindandmore.nl.NIEUWE TRAININGEN
Vanaf januari 2015 starten nieuwe 8-weekse trainingen op dinsdagavond en vrijdagochtend.
Meer informatie en inschrijven via www.mindandmore.nl.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Mind&More of omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. Wil je je afmelden of je gegevens wijzigen? Klik dan op de links onderaan de nieuwsbrief. 

Deze nieuwsbrief interessant voor je collega of vriend(in)? Voel je vrij deze je door te sturen! Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook een gratis maandelijks exemplaar? Vraag deze dan hier aan.

 
Mind&More is opgericht door Petra van Hameren. Zij werkte eerder, na een studie economie (UvA), bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties bij financiële instellingen. Zij volgde de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht. Het aanbod omvat, naast de 8-weekse MBSR-training en compassie-trainingen voor particulieren, ook stressreductieprogramma's voor bedrijven. Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren KLM, Bink kinderopvang en de Gooise Scholen Federatie. Petra’s trainersstijl is prettig, professioneel en pragmatisch. Mind&More is aangesloten bij de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (zie www.vmbn.nl).
De wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (de MBSR), is uitgebreid onderzocht. Het is een effectieve en unieke stressreductie-training, waarbij zowel oosterse meditatie-technieken en westerse psychologie worden ingezet. 
Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en piekeren.