Copy
 

 

 Mei 2014

Stress op de werkvloer
Hoe houd je een burn-out buiten de deur?
 
Magnolia
Beste <<First Name>>, 

Werknemers raken op steeds jongere leeftijd uitgeput. De hoge werkdruk, strakke deadlines, informatie-overload en (dreigende) conflicten, zorgen ervoor dat 1 op de 7 medewerkers al serieuze burn-out klachten vertoont, zoals chronische vermoeidheid en emotionele uitputting (CBS 2013). En eenmaal door het ijs gezakt, duurt de afwezigheid bij een burn-out gemiddeld meer dan 6 maanden! In het takenpakket van een leidinggevende heeft stressreductie helaas, zoals ik in mijn tijd bij de bank zelf heb ondervonden, vaak weinig prioriteit.
 
De EU startte deze maand zelfs een campagne hierover onder de titel 'Gezond werk is werk zonder stress'. Stressreductie levert dan ook veel voordelen op, zoals gezondere en stabielere teams die ook beter samenwerken. Hierdoor verhoogt de productiviteit en, niet onbelangrijk, de winstgevendheid. Succesvolle bedrijven als Google, Facebook en General Mills hebben dan ook al langer stressreductie-programma’s omarmd, gebaseerd op mindfulness. De kosten hiervan vallen in het niets bij de kosten van langdurig personeelsuitval door stress.

Voordelen stressreductie-trainingen op het werk:
  • Gezonde en productievere teams
  • Minder ziekteverzuim & uitval
  • Betere samenwerking
  • Sneller herstel na stressvolle periode
  • Meer creativiteit & innovatiekracht
  • empowerment (actiever managen van stress)
In de bedrijfsprogramma’s van Mind&More, zoals de workshops 'Functioneren onder druk', stimuleren we medewerkers hun stress actief te managen. De theorie, o.a. stressfysiologie, energiemanagement en gedragspsychologie, helpt hen om meer inzicht te krijgen. De oefeningen leren om beter te ontspannen, sneller bewust te worden en actiever te reageren op stresssignalen. De (stress)situatie kan men vaak niet direct veranderen, maar de reactie erop wel!
 
Ben je geïnteresseerd in een stressreductie-training op jouw werk, voor je team, afdeling of voor je werkgever? Vraag dan vrijblijvend de heldere bedrijfsbrochure aan of kijk op www.mindandmore.nl onder 'Stress op de werkvloer'. Je bent natuurlijk ook welkom deze nieuwsbrief door te sturen naar je (HR)manager, arbodienst of preventiemedewerkers.

Voor nu: geniet van een zonnig en relaxed weekend!

Warme groet,
 


Deze nieuwsbrief interessant? Voel je vrij deze door te sturen! Kreeg je deze doorgestuurd?
Vraag dan hier je maandelijkse exemplaar aan.
Like Stress op de werkvloer, hoe houd je burn-out buiten de deur? on Facebook
@peerke6
Bedrijfsfilmpje Mind&More
 


Inspiratie
 

Het is niet de sterkste soort die overleeft, 
nog de slimste,

het is degene die zich het beste aanpast aan verandering.'

 
Clarence Darrow


AGENDA


KENNISMAKEN?
DOE EEN WORKSHOP MINDFULNESS 24 MEI

Ben je nieuwsgierig?
Maar is de 8-weekse training een te grote stap? Kom naar de workshop op zaterdag 24 mei van 14.00-16.30 uur. Kosten zijn €30,-. Besluit je daarna je in te schrijven voor de training, dan is de workshop gratis. Kijk op: 
www.mindandmore.nl.

VERDIEPINGSDAG VOOR OUDDEELNEMERS MBSR
Op zaterdag 21 juni ben je als ervaren deelnemer aan de mindfulnesstraining van harte uitgenodigd een dagje je vaardigheden te komen opfrissen. Van 10.00-15.00 uur voor de laatste (!) keer bij het mooie centrum Heart to Heart. Nu € 20,-, als je je inschrijft voor 31 mei (normaal €30,-). Kijk op www.mindandmore.nl.

Donderdag 22 Mei
Landelijk mindfulness symposium

UMC St Radboud, Nijmegen
Voor trainers, psychologen en professionals. Zie de website 
UMC centrum voor mindfulness.
Mind&More is opgericht door Petra van Hameren. Zij werkte eerder, na een studie economie (UvA), bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties bij financiële instellingen. Zij volgde de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht. Het aanbod omvat, naast de 8-weekse MBSR-training en compassietrainingen voor particulieren, ook stressreductie-programma's voor bedrijven. Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren RAI Amsterdam, Bink kinderopvang en de Gooise Scholen Federatie. 
Petra’s trainersstijl is prettig, professioneel en pragmatisch. 
Mind&More is aangesloten bij de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (zie www.vmbn.nl).
De wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (de MBSR), is uitgebreid onderzocht. Het is een effectieve en unieke stressreductie-training, waarbij zowel oosterse meditatie-technieken en westerse psychologie worden ingezet. 
Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en piekeren.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Mind&More of je hiervoor hebt ingeschreven.
Wil je je afmelden of je gegevens wijzigen? Klik dan hieronder.
*