Copy
Je ontvangt deze e-letter omdat je een relatie bent of omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. Deze kan ieder moment worden stopgezet m.b.v. de link onderaan.
Je gegevens worden natuurlijk niet gedeeld met derden.
View this email in your browser

Januari 2019

Beste <<First Name>>,

Allereerst; een heel mindful 2019 voor jou en je geliefden met vele mooie, memorabele momenten. De afgelopen kerstvakantie heb ik genoten van een relaxte tijd thuis met man en kids. Heerlijk in m'n joggingbroek rondhangen, af en toe een spelletje spelen, een knetterend haardvuurtje en gezelligheid met vrienden en familie. Ook traditie; het jaar afsluiten met een schriftje, waarin alle gezinsleden hun favo gebeurtenissen van deze periode noteren. Want tja, dat je zo genoten hebt van de mountainbiketocht langs de Moezel, dat ben je over 2 jaar allang weer vergeten.

Helaas geldt dat voor de meeste leuke momenten: die worden al snel ondergesneeuwd door de dagelijkse lawine aan sores. Alles wat mist of fout dreigt te gaan in je leven krijgt topprioriteit. Je brein is nou eenmaal zo geprogrammeerd. Het leuke is; je kunt jezelf hierin wel trainen. Door bijvoorbeeld dagelijks voor het slapen gaan, een ervaring op te roepen die je deed glimlachen. Het geeft tegenwicht aan die doem-denkneiging, die we evolutionair hebben ontwikkeld.
Mede hierover ging mijn meest gelezen nieuwsbrief van 2018: 'Geluk is een manier van reizen, geen eindbestemming'. Lees hem hier nog eens, als je dit jaar wat lichter wilt leven.

Het voorbije jaar 2018 sloot ik af met een enige trots: mijn mindfulnesstrainingen werden met gemiddeld een 9,2 gewaardeerd! Enkele opmerkingen van cursisten: ‘Een mooie combi van theorie & oefeningen, hele bruikbare tools om vaker rust te ervaren en te relativeren, zeer kundige & niet-oordelende trainer, fijne locatie, plezierige stem, heldere uitleg, meer inzicht gekregen in onderliggende stress triggers, aandachtsmeditatie werkt echt!’. Ook interesse om kennis te maken met de beproefde MBSR-training, die in 2019 weer door meer verzekeraars wordt vergoed? Voor de snelle beslisser is er nog een enkel plekje vrij op de Workshop Mindfulness a.s. maandagavond 14 januari in het Heart House in Bussum.  

Warme groet,
Petra van Hameren
 


 
Jaarprogramma voor meer rust, inspiratie en zelfcompassie

NIEUW: MINDFUL MASTERS


Op veler verzoek heb ik iets nieuws ontwikkeld: een jaarprogramma met iedere maand een bijeenkomst voor opfrissing en verdere verankering van je mindfulness-vaardigheden. Een mooie mix van bekende stressreducerende oefeningen en nieuwe meditaties, zoals zelfcompassie en positieve psychologie. Het doel van dit programma is het verstevigen van je stressmanagement technieken en ter voorkoming van burnout-achtige klachten. 

Is 8 weken niet voldoende?
Het basisprogramma; de Mindfulness Based Stress Reduction, beslaat 8 weken, waarin je ook wordt gevraagd om thuis dagelijks zo'n 40 minuten een aandachtsoefening te doen. Dat is best intensief, zeker als je er nog een baan of kleine kinderen bij hebt of net herstellende bent van een burn-out. Uit onderzoek blijkt echter dat de mate waarin de training beklijft, samenhangt met de mate waarin je thuis hebt geoefend. Eigenlijk wel logisch, want dat is met alle vaardigheden zo, of je nou piano leert spelen of leert autorijden. In feite is mindfulness een mentale vaardigheid; je traint de neurale verbindingen in je zenuwstelsel, waardoor deze als het ware in je systeem worden geprogrammeerd. Door aandachtsmeditatie leer je hoe je lichaam en geest steeds weer reset, zodat de rust-stand meer een tweede natuur wordt.
Het mag duidelijk zijn dat, alhoewel de meeste deelnemers supergemotiveerd zijn, in de praktijk niet iedereen het redt om dagelijks deze portie mindfulness tot zich te nemen. Bovendien heeft iedere cursist een ander startpunt. De ene heeft al wel eens gemediteerd met bijvoorbeeld een app van Headspace of de mindfulness app van VGZ. De ander heeft geen enkele meditatie- of yoga-ervaring en dan is een 8 weekse best te zien als een spoedcursus ontspanning. Je zou er bijna stress van krijgen ;-). 

Verband tussen stress & zelfcompassie 
Waarom zou je een stressreductietraining aanvullen met een dosis zelfcompassie? Zelfcompassie is het ontwikkelen van meer mildheid, jezelf ook kunnen koesteren. Juist in stressvolle situaties is het een actieve strategie, een effectief tegengif voor de innerlijke criticus. En laat dat laatste nou net iets zijn waar mensen met een stressgevoeligheid meer dan genoeg van bezitten. Waar stress roept; 'Het MOET lukken!', zegt zelfcompassie eigenlijk 'Ik MAG ook falen'. Dit geeft onmiddellijk ruimte en meer rust, zodat het stresssysteem niet doorslaat. Door het cultiveren van zelfcompassie, leg je die innerlijke dwingeland vaker het zwijgen op. Hiermee verminder je je stressgevoeligheid op een structurele manier en verbeter je de kwaliteit van je leven. 
 
Vangnet 
Het Mindful Masters jaarprogramma is bedoeld voor degenen die een basis in mindfulness-meditatie hebben en deze graag verder willen integreren in hun leven. Het zaadje van meer bewustwording is geplant, maar wordt door de vaart van alledag nog wel eens ondergesneeuwd. Een maandelijkse sessie zorgt voor een stevige basis en helpt een vangnet creëren voor uitdagende tijden. Zoals Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de training ook zegt ; het is beter om dagelijks te weven zodat je vangnet gereed is als je moet springen!

Mindful Masters Jaarprogramma in het kor
  • Opfrissing van mentale vaardigheden
  • Verdieping van mindfulness ervaring
  • Inspiratie & nieuwe inzichten opdoen
  • Praktisch toepasbaar
  • Positieve psychologie
  • Geen nabespreking of theorie; alleen maar me-time
  • Minder piekeren en meer rust ervaren
  • Inclusief gratis meditatiekussen
 Interesse? Vraag hier de leaflet van het Mindful Masters jaarprogramma 2019 aan. Maximaal 8 plaatsen beschikbaar.
 


PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebookpagina
volgt: www.facebook.com/MindandMore.
Copyright © 2019 Mind&More, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp