Copy
Deze e-letter interessant? Leuk als je hem wilt delen met mensen uit je omgeving! Wil je zelf een maandelijks exemplaar ontvangen, geef je op via de link onderaan.

 
View this email in your browser

Compassie e-letter september 2015


Ontwikkel meer zelfcompassie en
wordt een krachtigere versie van jezelf!

Beste <<First Name>>,
 
We staan weinig stil bij onze denkwijze. Toch blijkt dat we dat wel meer zouden moeten doen! Je manier van denken bepaalt grotendeels hoe jij je voelt. En uit de cognitieve psychologie weten we ook dat je gelukkiger en energieker kunt zijn als je een gezondere manier van denken ontwikkelt. In de mindfulnesstraining die je eerder volgde, heb je al meer inzicht gekregen in jouw patronen en conditioneringen. Waarom dan nog zelfcompassie ontwikkelen?

Een compassietraining, richt zich specifiek op het ontwikkelen van een vriendelijke en voedende relatie met jezelf. Het is makkelijk om trots en tevreden te zijn als het goed met je gaat en alles lukt. Maar de meesten van ons zijn minder mild als het eens tegenzit. Sterker nog; uit onderzoek blijkt dat we op niemand zo kritisch zijn als op onszelf! Het laten inslijten van een meer compassievolle houding kost tijd en inzet, maar het resultaat mag er zijn; je ontwikkelt meer zelfvertrouwen, kunt beter omgaan met tegenslagen en wordt een krachtigere versie van jezelf!

Waarom een vervolgtraining?
Ik hoor vaak na afloop van de 8-weekse training dat cursisten nog wel wat langer door hadden willen gaan. Tuurlijk: ze gaan met meer bewustzijn, zelfinzicht en een koffer vol mindfulnesstools naar huis. Maar de ingesleten gewoontes op het gebied van stress en piekeren kunnen hardnekkig zijn. Evenals de innerlijke criticus. De compassietraining frist niet alleen je mentale vaardigheden op, maar vermindert specifiek de gevolgen negatieve gevolgen van (overmatige) zelfkritiek, zoals piekeren, somberheid en perfectionisme.

Wordt je door zelfcompassie niet lui of egoïstisch?
Zelfcompassie is iets anders als ‘soft’ voor jezelf zijn, of gemakzuchtig. In tegendeel: het vergt juist moed en kracht om je ondermijnende patronen te willen zien en om te buigen. En door jezelf beter te behandelen, zeg maar zoals je een goede vriend(in) zou behandelen, ontwikkel je meer zelfvertrouwen en houd je meer energie over. Niet alleen prettig voor jezelf, maar indirect natuurlijk ook voor je omgeving. Kortom: zorg voor je omgeving begint met zelfzorg!

Research resultaten
De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van o.a. K. Neff (University of Texas) en bekend van haar TEDx talk en C. Germer (Harvard Medical School). Met als resultaat:
  • meer zelfvertrouwen
  • meer kracht en rust
  • sneller terug in balans
  • meer energie 
  • minder piekeren, somberheid en perfectionisme
  • sterker immuunsysteem
 
 
De training
De compassietraining bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. De theorie behandelt o.a. stress en zelfcompassie, omgaan met emoties en het ontwikkelen van dankbaarheid. Daarnaast zullen we natuurlijk ook weer mooie en ontspannende meditatie- en yogaoefeningen doen. 
De training vindt plaats op de woensdagochtend, van 9.30 - 12.00 uur, vanaf 4 november. Deelname is inclusief een cd, werkboek en een stevig meditatiekussen in kleur naar keuze. Direct een plek reserveren kan o.a. via de website www.mindandmore.nl. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op en ik stuur je direct de digitale brochure. Er is nog plaats voor maximaal 6 deelnemers.
 
Met compassievolle groet,

 

PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebook pagina wilt 'liken': zie www.facebook.com/MindandMore
 
Mind&More is opgericht door Petra van Hameren om mensen met op het gebied van stress, onrust of piekeren te begeleiden. Ik werkte eerder, na een studie economie (UvA), bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties bij financiële instellingen. Na een burn-out gooide ik het roer om en volgde de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht.
Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren KLM, Bink kinderopvang, Generali, gemeente Hilversum en de Gooise Scholen Federatie. 
Ik krijg van cursisten terug dat mijn trainersstijl prettig persoonlijk en bovenal down-to-earth is. 
 
Programma's zijn gebasseerd op de wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (de MBSR). Deze is uitgebreid onderzocht aan internationale universiteiten.
Het is een effectieve en unieke stressreductietraining, waarbij zowel oosterse meditatie-technieken en westerse psychologische kennis worden ingezet. Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en overmatig piekeren.
Check je ziektekostenverzekeraar voor eventuele vergoedingen.
Copyright © 2015 Mind&More, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp