Copy
Je ontvangt deze e-letter omdat je een relatie bent of omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. Deze kan ieder moment worden stopgezet m.b.v. de link onderaan.
Je gegevens worden natuurlijk niet gedeeld met derden.
View this email in your browser

Nieuwsbrief September 2018Beste <<First Name>>,


Dank voor jullie vele reacties op mijn oproep in de vorige nieuwsbrief. Wat fijn dat zovelen geïnterviewd willen worden over hun burn-out ervaringen. Het boek dat ik hierover schrijf vordert gestaag en wordt zo gelardeerd met vele praktijkverhalen. Top!

Afgelopen week ben ik weer begonnen met werken na een heerlijke vakantie. Mijn eerste werkdag mocht ik samen met een team o.l.v. Annette Aarts, coach/trainer in gedragsontwikkeling, een kick-off dag verzorgen voor de GGD Noord Oost Gelderland. Met het thema; 'Leven is gemakkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt'. 

Hoe houd je ruimte in je hoofd als de werkdruk toeneemt? We hebben gemiddeld 50.000 gedachten per dag (ja, dat is best een hoop), maar zo'n 80% ervan is negatief, zeg maar niet ondersteunend of helpend! En al die zelfkritiek en oordelende gedachten, maken je gemoed en energie er niet beter op. Met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Mindfulness workshops maakten de medewerkers zich tools eigen die helpen om op een verfrissende manier, moeiteloos los te komen van gedachten. En je aandacht te kunnen richten op dat wat belangrijk en waardevol is voor jou. Een inspirerende en zeer enthousiast ontvangen dag! Mocht je hier meer over willen weten, kijk dan op
www.anderseigen.nl.
 
Verder start ik het najaar weer diverse nieuwe stressreductie-trainingen in het mooie Heart House in Bussum. Kijk voor de
agenda van dit najaar, onderaan deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier,
Petra

Petra van Hameren
hbo gecertificeerd mindfulnesstrainer
Mindfulness voor Jongeren trainer
Aangesloten bij de VMBN, categorie 1 trainer

pvanhameren@mindandmore.nl

 

 

Geluk is een manier van reizen,
geen eindbestemming!

Als de eerste dagen van je vakantie in het water vallen (nee, niet door het weer!)

 
'De eerste dagen van de vakantie kwam ik er pas achter hoe moe ik eigenlijk was.' 'Ik ergerde me groen en geel aan mijn medeweggebruikers en aangekomen op de plek van bestemming werd ik ook nog ziek!
'
Herken je dit? Het wordt ook wel vrijetijdsziekte genoemd; de fysieke en mentale effecten van ontstressen. De oorzaak? Een stresssysteem dat overuren heeft gedraaid voorafgaand aan de vakantie. Zorgelijk? Welnee, als de herstelschuld is betaald, nemen je klachten meestal weer snel af en geniet je weer volop!

In het dagelijks leven gaan echter veel mensen gebukt onder chronische stress, onrust, slecht slapen of piekeren. En waar we ons met een griepje of een oorontsteking al snel tot een arts wenden, lijkt het alsof we structurele stressklachten domweg accepteren als iets dat erbij hoort. Psychologiemagazine deed een tijd geleden onderzoek naar de redenen waarom mensen geen werk maken van hun stressklachten, en wat blijkt; het merendeel van de respondenten 'vond het lastig om daar tijd voor vrij te maken, om dat de to-do-lijst toch voorgaat'. Niet zo gek dat inmiddels één op de 7 werknemers al burn-out verschijnselen heeft (CBS 2018). En dan hebben we het nog niet over degene die al (langdurig) thuis zitten.

Wat we wel doen om stress te verminderen? Televiekijken doen we het liefst; 36% zit voor de buis om de dagelijkse stress te verminderen. Verder worden als rustgevende activiteiten genoemd: slapen, wandelen, tijd alleen door brengen, sporten, een goed gesprek voeren met familielid, partner of vriend(in) of een hobby beoefenen. Wat valt je op aan deze bezigheden? Just! Ze zijn allemaal gericht op korte termijn verlichting!
Door stress structureel anders aan te pakken verminder je niet alleen je klachten maar ga je ook weer meer genieten. Van die lekkere cappuccino bijvoorbeeld of die mooie Hollandse wolkenluchten. En laten die kleine dagelijkse dingen nou net de zaken zijn die je leven glans geven. Het gaat immers om de manier van reizen, niet om de eindbestemming!  

Wil je dit najaar nu eens structureel werk maken van je welzijn? De stressreductietraining o.b.v. mindfulness is, ook op de lange termijn, bewezen effectief. Het 8-weekse programma is down-to-earth, zorgvuldig opgebouwd en wordt steeds vaker vergoed. De positieve effecten zijn dan ook meetbaar; na deze 8 weken daalt de bloeddruk en het gehalte stresshormonen in je bloed. Bovendien verbetert de focus en neemt je weerstand toe. 
Kortom; je gaat meer genieten en ervaart minder stress! Kom kennismaken op de workshop op dinsdagavond 11 september. Je krijgt uitleg over waarom de training zo effectief is en we doen diverse ontspannende en inspirerende oefeningen. De investering van 15,- krijg je als korting retour als je je daarna besluit in te schrijven voor de training!

 

 WORKSHOPS 
  Mindfulness | dinsdagavond 11 september | € 15,-  | kom kennismaken en neem je buuv, collega, vriend(in) of partner mee!
Mindfulness voor middelbare scholieren | GRATIS kennismaking voor ouder(s) & jongeren | donderdag 20 sept. 16.00- 17.00 uur
 Yin Yang Yoga Workskhop met Johan Noorloos | donderdag 27 sept. 19.00-22.00 | Heart House

TRAININGEN NAJAAR 2018


Mindfulnesstraining basis | vanaf woensdagochtend 26 september 

 Mindfulness voor jongeren | vanaf donderdagmiddag 4 oktober 

★ Mindfulnesstraining basis | vanaf maandagavond 8 oktober 

★ Compassietraining - van mindfulness naar heartfulness |  v.a. vrijdagochtend 2 november 

Alle bovenstaande trainingen worden gegeven in het mooie Heart House, Huizerweg 54 in Bussum.

 

PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebook pagina
volgt: www.facebook.com/MindandMore.

 
Copyright © 2018 Mind&More, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp