Copy
Deze e-letter interessant? Leuk als je hem wilt delen met mensen uit je omgeving! Wil je zelf een maandelijks exemplaar ontvangen, geef je op via deze link.
 
View this email in your browser
 
E-letter mei-juni 2017


Beste <<First Name>>,

Afgelopen weken heb je weinig van me gehoord, omdat ik druk ben met het schrijven van een boek over burn-out. Heel spannend en tijdrovend, maar het levert ook enorm veel op! Zo heb ik prachtige gesprekken gevoerd met ervaringsdeskundigen en kom ik al schrijvende en lezende tot nieuwe inzichten. Al met al een bijzonder proces waar de bundeling van mijn kennis en burn-out ervaringen (van mijzelf en vele anderen) leidt tot nieuwe inzichten in stressgeraleteerd problematiek. Wordt vervolgd.....

In deze nieuwsbrief een uitnodiging voor een bijzonder Bussums lentefestival en de agenda van Mind&More voor de komende periode. Geniet van het pinksterweekend en wellicht zie ik je op het lentefestival!

Petra


Mind&More aanwezig op uniek & gratis event 

Unieke lentemarkt zaterdag 
10 juni in hartje Bussum
Zaterdag 10 juni kun je kennismaken met mindfulness op het lentefestival in de prachtige tuin van het oude klooster Mariënburg in het centrum van Bussum. Volg een korte workshop mindfulness in de yogatent of kom langs de kraam van Mind&More voor een persoonlijke stresstest. 

Het lentefestival wordt georganiseerd vanwege het 5-jarige bestaan van 'de Groenteclub', een sympathiek initiatief van Bussumse vrijwiligers die rechtsreeks bij locale boeren biologische groente en fruit betrekken.
Bij de gezamelijke kraam van Mind&More & Heart to Heart, kun je inspiratie opdoen en meer informatie krijgen over de diverse mogelijkheden op het gebied van yoga en mindfulnesstrainingen. Ook ben je van harte uitgenodigd een stresstest in te vullen, en te ontdekken hoe burn-out gevoelig je bent. 
Daarnaast kun je op het unieke terrein van het oude klooster diverse yogaworkshops volgen, genieten van muziek & theater en de heerlijkste lokale producten proeven.
Zie ik je de 10de juni? Van harte welkom tussen 10 en 16 uur in de bijzonder mooie tuin van de Mariënburg (schuin tegenover parkeerterrein bij de Scapino), Brinklaan 82 in Bussum.
Amerikaans onderzoek: ook op korte termijn meetbaar effect
Meditatie verandert brein structureel

 
Dat regelmatig mediteren effecten heeft op je hersenen was natuurlijk al langer bekend. Zo zien we op hersenscans van boeddhistische monniken o.a. een relatief kleine amygdala (ons stresscentrum). Amerikaans onderzoek toont nu echter aan dat mindfulnessmeditatie al binnen acht weken kan leiden tot gelijksoortige structurele veranderingen in het menselijk brein. 
 
Als mensen gedurende acht weken ongeveer 30 minuten per dag mediteren, ontstaat er meer grijze hersenmassa in de hippocampus. Dat is een hersengebied dat wordt geassocieerd met geheugen, emotieregulatie en leervermogen. De dichtheid van de amygdala neemt juist af door meditatie. Als gevolg daarvan ervaren mensen mogelijk minder angst en stress, zo meldt het tijdschrift Scientific American. Hoewel het beoefenen van meditatie al heel lang geassocieerd wordt met een gevoel van rust,  relativering en lichamelijke ontspanning, claimen beoefenaars ook vaak dat ze cognitieve en psychologische voordelen ervaren. Deze studie demonstreert dat sommige van die ervaringen dus kunnen worden verklaard door veranderingen in de breinstructuur als gevolg van meditatie. En dat mensen zich door meditatie dus niet alleen beter voelen, omdat ze zich ontspannen, maar ook omdat hun brein zich heeft aangepast.

Mooie bijkomstigheid; dit onderzoek gebruikte het programma van de bestaande MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) die je ook bij Mind&More volgt. Het is niet voor niets dat deze 8-weken duurt; welke vaardigheden je ook eigen wilt maken, alles wat je 6 tot 8 weken dagelijks traint, slijt er langzaam in. Al na acht weken tijd, als je tenminste de dagelijks voorgeschreven 30 á 40 minuten oefent, ga je dus de kracht van meditatie ervaren. In het najaar start ik weer diverse nieuwe MBSR-traingen in het Heart House. Vergeet niet je ziektekostenverzekeraar te checken als je deze bewezen effectieve training wil gaan doen; VGZ, de Amersfoortse, Univé en UMC vergoeden bijvoorbeeld mijn training in de aanvullende verzekering.
 

AGENDA Mind&More

EVENTS & WORKSHOPS
  • Zaterdag 10 juni | Lentemarkt Mariënburg | 10 - 16 uur | Brinklaan 82 in Bussum
  • Zaterdag 24 juni | Opfrisddag Mindfulness (nog 2 plaatsen) | 10-15 uur Heart House, Bussum
  • Vrijdag 30 t/m zondag 2 juli |Share a perfect day’ festival met o.a. Kensington en Miss Montreal |   workshops mindfulness, Hilvarenbeek
  • Zondag 10 september | Heart to Heart Yoga festival |  10 - 17 uur doorlopend yoga- en mindfulness sessies
  • Zaterdag 16 september | kennismaking Workshop Mindfulness | van 14-15.30 uur in het Heart House

NIEUWE TRAININGEN  


PS: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebook pagina wilt 'liken': zie www.facebook.com/MindandMore. 
Over Petra van Hameren
Ik heb Mind&More opgericht om mensen te begeleiden bij stress en burn-out klachten. Inmiddels heb ik honderden cursisten mogen helpen om een krachtigere versie van zichzelf te worden. Ik werkte eerder, na een studie economie, bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in marketing- en communicatiefuncties. Na een burn-out gooide ik het roer om en rondde de opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht af. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer in de 1e categorie, aangesloten bij de branche-vereniging, de VMBN en volg regelmatig trainingen op het gebied van psychologie, mindfulness en yoga. Daarnaast geef ik workshops en programma's voor organisaties en bedrijven, gericht op duurzame inzetbaarheid van personeel en stressmanagement. Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren KLM, Generali verzekeringen en de Gooise Scholen Federatie. Ik krijg van cursisten terug dat mijn trainersstijl prettig, persoonlijk, praktisch en bovenal down-to-earth is. 


Over Mindfulness
Programma's zijn gebaseerd op de wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulness-training (MBSR-training), zoals ontwikkeld is door hoogleraar J. Kabat-Zinn. Deze is uitgebreid onderzocht aan internationale universiteiten met opmerkelijke resultaten. Het is een effectieve en unieke stressreductietraining, waarbij oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis worden gecombineerd. Het programma heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en overmatig piekeren en verhoogt je algemene welzijn. Deze MBSR-training wordt in toenemende mate vergoed door ziektekostenverzekeraars en werkgevers.
Copyright © 2017 Mind&More, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp