Copy
Deze e-letter interessant? Leuk als je hem wilt delen met mensen uit je omgeving! Wil je zelf een maandelijks exemplaar ontvangen, geef je op via deze link.
 
View this email in your browser

Nieuwsbrief januari 2018Wacht niet tot de storm overwaait,
maar leer te dansen in de regen
Maak het nieuwe jaar werk van je stressmanagement! 

Wellicht heb je wel goede voornemens gemaakt voor 2018; meer sporten, gezonder eten of een betere werk-privé balans. Deze intenties helpen je om bijvoorbeeld gelukkiger en gezonder te leven. Waar mensen weinig bij stil staan is dat één van de belangrijkste factoren hiervoor ligt op een heel ander vlak, namelijk stressmanagement. Oftewel; hoe ga je om met de dagelijkse sores, zoals je werkdruk, deadlines, zorgen, files, financiële stress, onwillige collega's, veeleisende bazen en andere stressfactoren.

Stressmanagement gaat over hoe jij je verhoudt tot dit soort dagelijkse verstoringen. Ga je uit je dak bij een tegenslag en denk je dat de wereld zich tegen je heeft gekeerd? Of haal je je schouders op en denk je 'dit is pech hebben, maar de volgende keer gaat het vast weer beter'. Duidelijk is dat het psychologisch gezien beter is om de laatste gedachtengang te hebben; immers de gevoelens van boosheid of irritatie glijden sneller van je af en je trekt geen conclusies uit deze ene situatie. Sterker nog; uit psychologisch onderzoek blijkt dat de veerkracht die mensen vertonen in het omgaan met wat er op hun pad komt, een belangrijke invloed heeft op hun kwaliteit van leven, hun mentale en zelfs hun fysieke gezondheid. En deze veerkracht kun je ontwikkelen, ook als je van jezelf een stresskip of angsthaasje bent! In medische termen heet dit neuroplasticiteit; oftewel het herorganiseren van breinstructuren als gevolg van bijvoorbeeld nieuwe ervaringen. 

Laat deze verbeterde 'veerkracht' nou net één van de factoren zijn die het effect van de mindfulnesstraining verklaren. En zoals Jon Kabat Zin, de grondlegger ervan zegt 'You cannot control the waves, but you van learn to surf'. Dus zet het managen van stress eens bovenaan je prioriteitenlijst dit jaar. Doe bijvoorbeeld eens een 8-weekse midfulnesstraining en laat je verrassen door de effectiviteit van de tools die je meekrijgt om anders om te gaan met de stress, onrust en zorgen in je leven. Wacht niet tot de storm overwaait, maar leer te dansen in de regen!

Warme groet,

Petra van Hameren

Stressreductie 
voor middelbare scholieren


 Heeft je puber: 

* last van (studie)stress? 
* faalangst?
* Overmatig piekeren?
* slecht slapen?

* moeite te focussen?

Speciaal voor pubers is er een stressreductietraining van 9 weken. Afgestemd op hun belevingswereld en met korte en praktisch toepasbare oefeningen. Dit programma, mede ontwikkeld door de University of Oxford, is wetenschappelijk onderzocht en wordt toegepast op middelbare scholen in binnen- en buitenland. Jong geleerd is immers oud gedaan! 

Bewezen effecten*: 
* verlagen van stress
* verminderen piekeren
* verminderen (faal)angst 
* verbeteren van de focus/ concentratie
* beter slapen 
* ontwikkelen veerkracht
* beter zelfvertrouwen


De nieuwe training start na de krokusvakantie op de maandagmiddag v.a. 5 maart 2018 in het Heart House aan de Huizerweg in Bussum en zijn geschikt voor 14 tot 18 jarigen. 
De training bestaat uit 9 sessie's van een uur, vindt plaats in kleine groepen en is inclusief een persoonlijk intakegesprek met ouder en kind, voorafgaand aan de training. De kosten zijn € 249,- incl een werkboek en oefeningen. Wacht niet te lang, want vol=vol.

* zie de website  www.mindfulnessinschools.org

Interessant voor mijn puber

Basistraining
Mindfulness 


Wist je dat mijn trainingen het afgelopen jaar gemiddeld met een 8,9 gewaardeerd werden?

'Dank je wel Petra, voor de fijne training, de sfeer die je weet op te roepen en de inzichten die je me hebt gegeven. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik altijd een keuze heb om niet in mijn automatische reactie mee te gaan' - aldus Kitty, december 2017.

Misschien heb je al eens eerder een stressreductie-training overwogen of wil je deze nog eens volgen omdat je mindfulness meer wilt verankeren in je leven. Last van stress, angst, onrust of piekeren? Kun je tools gebruiken om sneller weer in balans te komen na een verstoring? Of simpelweg toe aan een mentale opfrissing?
Hoe dan ook; er start volgende week een nieuwe mindfulness-training, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

Details:

* woensdagochtend
* vanaf 24 januari 2018

* Heart House in Bussum 
* 8-weken plus verdiepingsdag
* incl. werkboek en oefenbestanden
* kosten € 449,- 

Je krijgt nu €50 korting als je eerder de training volgde bij Mind&More; je betaalt dan dus slechts € 399,-. 


Vergeet ook niet je verzekeraar te checken; o.a. VGZ, Univé en Zilveren Kruis vergoeden (een deel) de kosten van de training indien gevolgd bij een gecertificeerde trainer!
ik wil meer rust!

GRATIS WORKSHOP
Mindful pubers? Mindful opvoeden!Op vrijdag 16 februari ben je van harte uitgenodigd voor een workshop over de kracht van mindfulness.
Hoe kan het je helpen bij de opvoeding van je kinderen? En wat kan mindfulness toevoegen aan het welzijn van
je puber(s)?

Riemke Groeneveld (Orthopedagoog) en ik bundelen deze avond onze krachten om je kennis te laten maken met de evidence based mindfulness-methode op een inspirerende, down-to-earth en praktische manier. En na afloop nodigen we je graag uit om na te kletsen in het mooie Heart Café.
De avond is gratis; neem je buuv, vriend(in) of partner mee! Reserveer wel even een plek via onderstaande button.


Dus:
* vrijdag 16 februari
* 20.00 - 21.30 uur
* Heart House Bussum
* toegang gratis, wel even opgeven

 
Ik kom graag!
Copyright © 2018 Mind&More, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp