Copy
Deze e-letter interessant? Leuk als je hem wilt delen met mensen uit je omgeving! Wil je zelf een maandelijks exemplaar ontvangen, geef je op via deze link.
 
View this email in your browser 


Extra E-letter december 2016


Beste <<First Name>>,

Omdat je in het verleden al eens de 8-weekse mindfulness-
training volgde, informeer ik je graag over de mogelijkheden je verder te verdiepen het komende nieuwe jaar.

Zowel Mind&More als het Heart House bieden mooie workshops en trainingen om je in het nieuwe jaar verder te laten groeien en (op)bloeien.
Daarnaast deel ik graag een blog van collega Rita Zeelenberg over mindful eten in de culinaire decembermaand. 

Veel plezier met lezen en een mindful kerstfeest toegewenst!


Petra


"Je gaat het pas zien als je het door hebt"

De kracht van aandacht
 
"Je gaat het pas zien als je het doorhebt" is typisch Cruijffiaans. Een uitspraak waar je in eerste instantie om moet glimlachen. Maar als je meer ervaring opdoet, krijgt deze uitspraak een andere betekenis. Want of je nu leert autorijden of piano leert spelen, de eerste stap is om dingen na te doen die je een ander ziet doen. Daarna ga je het vaker zelf beoefenen en uiteindelijk valt het muntje. 
Pas na verloop van tijd ga je dus ook de kracht van aandacht ervaren. Voor velen lijkt daarbij de 8-weekse basistraining te kort. Je hebt een stap gemaakt, maar je bent (nog) niet toegekomen aan het verankeren van de vaardigheden. De Compassietraining- van mindfulness naar heartfulness- is speciaal ontwikkeld als vervolgtraining. En net als bij de basistraining is ook hier een brede wetenschappelijke onderbouwing voor. Zie o.a. het onderzoek van Prof. Dr. K. Neff of haar succesvolle TEDx talk. Bewezen effecten in het kort: 
  • Je vermindert piekeren 
  • Je ontwikkelt meer veerkracht
  • Je ervaart meer zelfvertrouwen
  • Je bent sneller terug in balans
  • Je houdt meer energie over en wordt een krachtigere versie van jezelf!
Vraag hier vrijblijvend de digitale brochure aan. Vanaf vrijdagochtend 27 januari 2017 start de Compassietraining in het mooie Heart House in Bussum.

Eindejaarsstress? Zo geniet je meer van kerst!

Kerst is niet meer zo simpel. Anno 2016 word je via de media niet alleen aangespoord om deze kerst culinair uit te pakken, maar op alle gebieden te sprankelen. Gezinnen zitten in de tv-reclame lachend in cocktailjurken en smokings aan een uitpuilende dis in een strak gestylde eetkamer.  

De kerstlat ligt hoog op alle vlakken. Hoe kun je toch relaxed en mindful genieten van het samenzijn met je geliefden?
Lees het hier in mijn eerder gepubliceerde blog.

 

Workshop Doelenstellingen 2017

Doelstellingen WorkshopIn deze workshop op zondag 8 januari, ga je samen met Dorien van Nieukerken (ondernemer en Yoga/meditatie docent) en Cliff Go (ondernemer, vermogensbeheerder & coach), de oprichters van het Heart House, aan de slag. Je stelt een persoonlijk visie voor het nieuwe jaar vast en ontwikkelt een helder plan om de diverse wensen en doelen te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.hearttoheart.nl

Leidt mindful eten tot (teveel) zelfverwennerij?

De decembermaand is in volle gang; tijd van overvloed aan heerlijkheden, zoals kerstkransjes en oliebollen.

Helpt mindfulness nu
om beter met verleidingen om te gaan of maakt al dat 'bewust ervaren' het juist moeilijker? Daarover is een interessant wetenschappelijk onderzoek verschenen. Wat blijkt? ‘Mindful eters’ combineren het beste van twee werelden. 
Lees de blog van mijn collega Rita Zeelenberg, expert op het gebied van mindful eten. 
 

PS 1: Nog op zoek naar een inspirerend kerstcadeau? Geef een workshop mindfulness cadeau! Je kunt deze tot 31 december bestellen met 5 euro korting. Je betaald dan slechts €20,- en ontvangt deze naar keuze per e-mail of feestelijk ingepakt per post.
Meer informatie via pvanhameren@mindandmore.nl 

PS 2: Lees je regelmatig mijn nieuwsbrieven? Leuk als je ook  mijn Facebook pagina wilt 'liken': zie www.facebook.com/MindandMore. 
Over Petra van Hameren
Ik heb Mind&More opgericht om mensen te begeleiden bij stress en burn-out klachten. Inmiddels heb ik honderden cursisten mogen helpen om een krachtigere versie van zichzelf te worden. Ik werkte eerder, na een studie economie, bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, vooral in financiële marketing- en communicatiefuncties. Na een burn-out gooide ik het roer om en rondde de opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht af. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer in de 1e categorie en ingeschreven bij de branchevereniging, de VMBN.
Naast trainingen voor particulieren geef ik workshops en programma's voor organisaties en bedrijven, gericht op duurzame inzetbaarheid van personeel en stressmanagement. Tot de zakelijke klanten van Mind&More behoren KLM, Generali verzekeringen, gemeente Hilversum en de docenten van de Gooise Scholen Federatie. 
Ik krijg van cursisten terug dat mijn trainersstijl prettig, persoonlijk, praktisch en bovenal down-to-earth is. 

Over Mindfulness
Programma's zijn gebaseerd op de wereldwijd toegepaste 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR-training), zoals ontwikkeld is door hoogleraar J. Kabat-Zinn. Deze is uitgebreid onderzocht aan internationale universiteiten met opmerkelijke resultaten. Het is een effectieve en unieke stressreductietraining, waarbij oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis worden gecombineerd. Het heeft een positief effect op je energie, concentratie en veerkracht. De training vermindert stress, onrust en overmatig piekeren en verhoogt je algemene welzijn. De MBSR training wordt in toenemende mate vergoed door ziektekostenverzekeraars en werkgevers.
Copyright © 2016 Mind&More, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp