Copy
Een nieuwe nieuwsbrief van Feestmaatjes, vol leuke weetjes, nieuwtjes en evenementen!
Nieuwsbrief 2 - zomer 2013

Door kinderen te betrekken bij evenementen komen uiteraard ook alle ouders en familieleden mee. Zij kunnen gaan genieten van al het moois wat de feestlocatie te bieden heeft! Ons eigen dorp Dieren heeft dat deze zomer goed begrepen. Feestmaatjes is betrokken bij twee grote zomerevenementen in dit prachtige dorp aan de Veluwezoom!

In deze nieuwsbrief:
  • ONK schaken in Dieren
  • Wat is Raindropchess?
  • Een bijzondere aanbieding voor onze nieuwsbrief abonnees
  • Workshopexpert Carla in beeld
  • Met de Raafjes op pad
  • Zomerfeesten aan de IJssel en de Rhedense Fietsvierdaagse


ONK schaken in Dieren - Dieren Denkt Vooruit! 

In de week van 22 juli t/m 1 augustus komen diverse grootmeesters en professionele schakers naar Dieren. En wanneer al deze knappe koppen binnen aan het schaken zijn, organiseert Feestmaatjes op 27 juli een spannende vossenschaakjacht! In het winkelcentrum lopen verschillende schaakstukken rond en bij elk van deze levende schaakstukken ontvang je een eigen schaakstuk. Maar pas op! Er loopt ook een Joker rond die graag je schaakstukken wil hebben! Is het je toch gelukt je kaart vol te krijgen dan ontvang je een cadeautje namens de winkeliers van Dieren!

Zondag 28 juli tussen 12.00-18.00 uur zijn alle kinderen van harte welkom op het plein voor Theothorne. Daar organiseren we een compleet Hersenkraakspelparcours met heel veel spelletjes, een knutselschaaktafel en een speurtocht met het Toverkompas!
 
Maandag 29 en woensdag 31 juli is het Raindropchessen geblazen! Maandag worden er Open Kampioenschappen Raindropchess gespeeld bij Voetbalvereniging Dieren en op woensdag kun je gezellig aanschuiven op het Callunaplein om onder de bezielende leiding van ontwikkelaar Jozias Hillenkamp het spel te leren kennen. In de bibliotheek worden in de middag naast het gewone schaken ook workshops Raindropchess geven!

Wat is Raindropchess? 

Raindropchess is schaken voor iedereen; het is snel te leren en erg leuk! Het is een schaakspel met hetzelfde doel als bij het gewone schaken: de koning van de tegenstander schaakmat zetten. Het begint echter met een leeg schaakbord. De schaakstukken komen een voor een op het bord door het omdraaien van de Raindropchess kaarten. Zodra de koning van een van de spelers in het spel komt kan het spel echt beginnen. Is het je eigen koning dan verweer je je tegen de aanvallen van de tegenstander en probeer je zoveel mogelijk stukken van de tegenstander te slaan. De tegenstander zal proberen bij het plaatsen van de stukken de koning steeds aan te vallen, tot deze klem staat en niet meer weg kan. Met 2 koningen per speler in het spel wordt de dynamiek nog groter en kunnen beide spelers hun kansen pakken om het potje te winnen. Raindropchess is een goed en gezellig spel voor het hele gezin en leuk voor de echte beginner tot de beste schaker. Het laagdrempelige karakter maakt het spel tot een ideale opstap naar het gewone schaken. De gemiddelde speelduur is ongeveer 15 minuten.

Op de website van Raindropchess zijn korte duidelijke instructiefilmpjes te vinden.
Met de Raafjes op pad

Wij zijn de Raafjes en we mogen altijd met Feestmaatjes mee op pad! Hier zijn we bij het buurtfeest van de wijk Haag & Park in Rotterdam. Daar mochten wij voorlezen uit Het Toverboek en we hebben met heel veel kinderen gezocht naar de sleutels die de tweeling Bram en Gijs hadden verstopt in de buurt. Gelukkig hadden de we Het Toverkompas mee en waren de sleutels snel gevonden. Het was weer super leuk en in de volgende nieuwsbrief een nieuw avontuur van ons. Tot de volgende keer!
Workshopexpert in beeld 
Carla 

Voor een kleurrijke activiteit moet je bij Carla zijn. Samen met de kinderen maakt ze de mooiste kunstwerken. Wat zo mooi is aan Carla, is dat ze echt kijkt naar de kinderen en hun kwaliteiten en dat maakt een gemaakt schilderij niet alleen tot een kunstwerk maar een schilderij met een verhaal. Daarnaast is Carla de stuwende kracht achter De Knutseltafel. Wij richten tafels in waar de kinderen heerlijk en op een ontspannen wijze zich creatief kunnen uitleven. De Knutseltafel is een ideale activiteit voor uw bedrijfsfeest of evenement!

Kijk voor meer informatie op onze website.

Like ons op Facebook | Volg ons op Twitter | Stuur naar een vriend


Copyright © 2013 Feestmaatjes - Kinderevenementenbureau, All rights reserved.