Copy
Nieuwsbrief NATT / DIP  december  2018
View this email in your browser
Beste collega taalcoach, taaltrainer, taalmaatje, 

De foto hierboven is eind november genomen langs de Nederrijn bij Wageningen.  Het is een Nederlands beeld dat uitnodigt om over te vertellen. Want wat is er typisch Nederlands aan? Als je je cursisten vraagt om een mooi plaatje uit het eigen land mee te nemen en om dat te beschrijven, zal er vanzelf gepraat en verteld worden.  Vertellen over het moois uit het land van herkomst dat geeft positieve energie.  De verschillen benoemen of wat mis je het meest? Feitelijke beschrijving of gevoelens benoemen die zo'n plaatje oproept; aan de trainer de keus. 
De foto van de gele duwbak staat ook voor het duwtje in de rug dat iedereen wel eens nodig heeft om verder te komen. Taaltrainers, taalcoaches en vrijwilligers zijn professionele duwtje-in-de-rug-gevers want zij weten als geen ander wat werkt, hoe je cursisten activeert tot talige activiteiten aan de hand van afwisselende werkvormen. 
Wij ondersteunen taaltrainers door steeds de meest actuele leermiddelen onder de aandacht te brengen. 
Sinds september zijn er weer veel nieuwe  NT2-titels verschenen bij de verschillende uitgevers. Bij Dutchipresume.com  / Nederlandsalstweedetaal.nl  hebben we nog steeds het meest complete aanbod van titels voor het leren en verbeteren van de Nederlandse taal. Hopelijk zit er ook voor u een inspirerende titel tussen.
En ook dit jaar hebben we om het oude jaar gezellig af te sluiten taalspelletjes in de aanbieding. Klik op de afbeelding en ontdek het voordeel. En in de shop zijn nog veel meer taalspellen tot 31 december met korting te koop. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. 

We wensen onze lezers fijne feestdagen, een spetterend oud jaar en een gelukkig 2019,

Ite Op den Orth en Fadi Debo  (advies en verkoop)
dutchipresume.com / nederlandsalstweedetaal.nl 
010-7986018
Schiekade 830
3032 AL Rotterdam

 
Spraakwater in de klas en voor docenten
Spraakwater voor leerlingen
Spraakwater
Raak in gesprek en leer elkaar kennen een kaartspel waarmee leerlingen op een leuke en interactieve manier hun gespreksvaardigheid kunnen trainen. Spraakwater daagt leerlingen uit om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse onderwerpen.  Spelers moeten vragen beantwoorden, zien zich voor dilemma's gesteld, leren beargumenteren, actief luisteren en gerichte vervolgvragen stellen. Daarnaast draagt het spel er aan bij dat leerlingen elkaar beter leren kennen. 
Spraakwater (14,50 incl. BTW)
 
Spraakwater voor docenten
Spraakwater voor docenten
Raak in gesprek en leer van je collega's. Met Spraakwater voor docenten voer je op een leuke en interactieve manier een gesprek met collega’s over onderwijs en lesgeven. Docenten worden uitgedaagd om te kiezen bij dilemma’s en antwoord te geven op interessante vragen. ‘Wanneer is een les voor jou geslaagd?’, ‘Eruit sturen of binnen de klas oplossen?’ Opdrachten zijn makkelijk te vertalen naar de eigen lesomgeving. 
Spraakwater voor docenten   € 14,95 (incl. BTW) ipv 19,95 
Van A tot Zin, meer dan grammatica
Van A tot zin, meer dan grammatica.
Van A tot Zin,  meer dan grammatica! + ELO
Handig oefenboek om te gebruiken naast elke willekeurige taalmethode, boordenvol herhalingsoefeningen en verdieping. Vanwege de modulaire opbouw zeer geschikt om mee te differentiëren in de klas. De  opdrachten leiden van receptief naar productief, en dat betekent dat er ook oefeningen voor spreek- en schrijfvaardigheid worden aangeboden. 
Van A tot Zin meer dan grammatica! + ELO
€ 29,25  (incl.btw)
Van Start 10 exemplaren met korting
Van Start
Van Start middenopleiden naar Nt2-niveau A2
10 exemplaren voor maar
€ 328,95 (incl btw) ipv € 365,- (zo lang de voorraad strekt)
Ster in lezen vanaf Alfa A tot C
Ster in lezen alfa B
Speciaal voor ISK-leerlingen verhalen voor het trainen van leesvaardigheid en het aanleren van nieuwe woordenschat op alfa-niveau, dus ook zeer geschikt voor jongeren die andersgeletterd zijn.  Met deze boekjes stimuleer je de ISK-leerlingen om te gaan lezen en omdat ze op niveau zijn, zal het leesplezier er door toenemen. Maar waar begin je als je anders- of niet gealfabetiseerd bent? Ster in lezen is speciaal ontwikkeld voor anderstalige jongeren die net starten met het lezen van Nederlands. Hier niveau Alfa B (alfa A vindt u ook in de webshop) 
Ster in lezen Alfa B € 19.90 (incl. btw)
Ster in lezen Alfa A € 19.90 (incl. btw)
 
https://dutchipresume.com/ster-in-lezen-alfa-C-9789024422746
Over Ster in Lezen Alfa C een fragment uit les 1 Op school: 
De klas van Rada gebruikt een groepsapp. Ze gebruiken WhatsApp met de hele klas. Iedereen kan dan meedoen. Rada heeft een vraag.
Rada Hi allemaal, hoe is het? Wat is het huiswerk voor Nederlands?

Milka Hoi Rada, waar was jij vandaag?
Rada Ik moest met mijn moeder mee naar het ziekenhuis
Tuu Is het erg?
Rada Ze krijgt misschien een operatie. Ze praat nog niet zo goed Nederlands. Daarom moest ik wel mee.

Ster in lezen Alfa C  € 19.90 (incl. btw)
Code+ is geheel herzien en heeft een nieuwe ELO
Code+ deel 3 en deel 4
Code+ deel 3 en deel 4 met voucher voor ELO
De geheel herziene en vernieuwde uitgave van Code+ (voor hogeropgeleiden) is beschikbaar.  Met Code+ leer je Nederlands aan de hand van concrete taaltaken. Dat  kan onder begeleiding van een docent of zelfstandig. Met de bijbehorende ELO (electronische leeromgeving) kunnen cursisten waar ook ter wereld hun oefeningen maken en hun resultaten bekijken.
Code+ wordt ingezet en is ontwikkeld ter voorbereiding van Staatsexamen NT2 programma I en II.

Code+ dee1 van A0 naar A1 +voucher  
€ 42,50
(incl. btw)
Code+ deel 2 van A1 naar A2 +voucher € 42,50 (incl. btw) 
Code+ deel 3 van A2 naar B1 +voucher € 95,-
(incl. btw) 
Code+ deel 4 van B1 naar B2 +voucher € 95,- (incl. btw) 

  
Interculturele communicatie
Interculturele communicatie in de NT2-les

Interculturele communicatie in de NT2-les behandelt op praktische wijze vele aspecten die zich voordoen in de les. Ieder hoofdstuk begint met een Vlaamse en een Nederlandse casus waarin sprake is van een situatie die veel blootlegt over culturele waardes en interculturele communicatie en die reden tot verwondering is. In de theoretische toelichting wordt ingegaan op culturele diversiteit en hoe dat een rol speelt in het NT2-onderwijs.  
Interculturele communicatie in de NT2-les  € 17,50 (incl.btw)

Bespiegelingen over intercultureel vakmanschap

Bespiegelingen over intercultureel vakmanschap
Yvonne van der Pol heeft  een frisse kijk op interculturele effectiviteit. Ze begint niet met een definitie van cultuur en een analyse van cultuurverschillen. Uitgangspunt vormt onze eigen culturele logica, de set vanzelfsprekendheden die we onbewust bij ons dragen, en de manier waarop die doorwerkt in onze interactie met mensen met een andere culturele achtergrond. Hoe gebruiken we onze interculturele competenties zodat we intercultureel effectief kunnen wo
Bespiegelingen over intercultureel vakmanschap € 17,95 (incl. btw)

Taalkalenders en taalspelletjes met korting
48 Tongbrekers
Het spreekwoordenkwartet
NT2-taalspel
Nt2-kalender
taalspellen van Scala leuker leren
Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden
Zinpel
Speel Holland / Play Holland
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Share
Tweet
Share
Pin
Forward
Copyright © Dutchipresume.com / Nederlandsalstweedetaal.nl  
All rights reserved.


Ons mailadres is: info@dutchipresume.com
Telefoon: 010-7986018
Telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag  9:30 -  17:00 uur

unsubscribe from this list    update subscription preferences