Copy
Grad borl je naš biser. ki ga ne smemo pustiti propasti in smo mu dolžni vdihniti novo življenje.

Društvo za oživitev gradu Borl


Aktualno

Čistilna akcija Borl 2013 bo v petek, 10.5.2013 od 16. ure naprej.


Spremljate nas:

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Strokovna ekskurzija po gradovih 2013

Strokovna ekskurzija je bila 20. aprila 2013. Ogledali smo si grad Rajhenburg. Neverjetna zgodba o uspehu gradu, ki je v lasti Občine Krško, ki ga je v enem letu obnovila… Imeli smo srečo, da je bila ravno en dan pred našim prihodom otvoritev stalne razstave o Trapistih. Na otoku reke Krke v Kostanjevici na Krki smo imeli dobro kosilo. Potem pa smo se odpravili v Pleterje. V muzeju na prostem v sožitju živijo živali in oskrbniki in turisti. V samostanu smo si ogledali multivizijo. Duhovno obogateni od bogastva narave in duha v Pleterjah smo se odpravili v Strugo. Tu pa nas je čakalo presenečenje. Sprejela nas je grajska gospa Eleonora Sobjeska z Rihemberka in Struge, ki nas je vse očarala s svojo neverjetno energijo in ljubeznijo, do tega kar počne. Po zanimivem programu/ogledu gradu se je poslovila od nas s pesmijo, ki je tudi nam dala nov veter v sicer rahlo spuščena jadra. In ko smo v Kostanjevici vrgli v Krko kovanec skovan na Strugi, smo vsi verjeli, da se bo tudi Borlu enkrat spet pisala lepša zgodba.

Sestanek IO DgB

29. aprila 2013 se je sestal izvršni odbor Društva za oživitev gradu Borl. Dnevni red je bil kar dolg in obdelali smo veliko tem: seznanili smo se s potekom javnih dražb, seznanili smo se z dovoljenjem MK za izvajanje prireditev pred gradom, nastavili smo program dela DgB in projekte za novo finančno perspektivo 2014-2020, dorekli podrobnosti za delavnico Martina Prašničkega o žrtvah 1. in 2. sv. vojne, ki bo v okviru občinskega praznika 31.5.2013, določili smo termin izvedbe Čistilne akcije Borl 2013, ki bo v petek, 10.5.2013 ob 16. uri…

Čistilna akcija Borl 2013

Vabimo vas na tradicionalno Čistilno akcijo Borl 2013, ki bo pred gradom Borl v petek, 10.5.2013 s pričetkom ob 16. uri. Pokosili bomo okolico gradu, pobrali odpadle veje z dreves in različne odpadke po parku. Ob zaključku akcije bomo s pomočjo donatorjev izvedli malico za vse udeležence in se družili. Prosimo najavite vašo udeležbo na grad.borl@gmail.com ali preko spletnega obrazca.

Donatorji programa dela DgB v letu 2013

dr. Anton Jurgetz, Gruškovec, Dingolfing; Anton Podhostnik, Cirkulane; 

Halo d.o.o., Cirkulane; Krona, Cirkulane;

Osnovna šola Olge Meglič Ptuj; Prevozništvo Bojan Prašnički s.p., Cirkulane

 
Hvala vsem za donacije, s katerimi lahko izvajamo program DgB.
Hvala tudi vsem članom, ki s svojim delom in materialom omogočate izvajanje programa DgB.

 

Predsednik DgB: Peter Belšak dr.med

 


Želiš postati donator programa dela DgB pošlji mail na grad.borl@gmail.com


Vaša sporočila za objavo v naslednjih e-novicah DgB pošlji na  grad.borl@gmail.com


Copyright © 2013 Društvo za oživitev gradu Borl, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences