Copy
U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor hebt ingeschreven op onze website. Als u geen abonnee wenst te blijven kan u zich onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Dit is de eerste van hopelijk een aantal nieuwsbrieven in 2013. Er staan dit jaar weer 'n aantal dingen te gebeuren op Zone 01. Daarnaast - je zal het al wel gemerkt hebben - zal ook Hercules verder met foto's aangevuld worden.

Nieuw op Zone 01 (1): Actueel

De Lijn 3331   Als eerste wapenfeit voor 2013 heeft de rubriek Nieuws zich tot Actueel verveld. Naast de nieuwsberichten is er een deeltje 'Artikels' bijgekomen. Je vindt er een overzicht van meer diepgaande artikels, die anders soms wat verloren zouden lopen in het aanbod op de site. De komende maanden zullen hier ook stilaan de nieuwe bedrijfsportretten aangekondigd worden. Hou deze rubriek dus zeker in de gaten.


Nieuw op Zone 01 (2): Buslijsten

Buslijsten   In Hercules zijn nu ook de eerste buslijsten geactiveerd. Wat is een buslijst? Een buslijst is een chronologisch overzicht van alle bussen die bij een bepaalde firma gereden hebben. Als eerste stap zijn lijsten van een aantal West-Vlaamse bedrijven ingevoerd. Opgelet! Veel gegevens ontbreken nog. Bij bussen die tweedehands aangekocht werden, telt de datum waarop de bus door het bedrijf in dienst genomen is (en niet het bouwjaar). Wil je meer informatie over een bepaalde bus? Klik dan op de tabelrij om naar de detailfiche te gaan.
Heb je zelf nog aanvullende gegevens, of heb je opmerkingen, laat het ons dan zeker weten.


Round-up #2

Cousin   In de vorige nieuwsbrief sprak ik over de computerlijsten met busgegevens ten behoeve van de "controle- en beheerkosten" die ondermeer door de provincies geïnd werden. Naast Luik heb ik intussen ook dergelijke lijsten in West-Vlaanderen (periode 1959-1970) en Limburg (periode 1959-1968) aangetroffen. Het gaat hier enkel om bedrijven die provinciale lijnen uitbaatten. De kosten voor interprovinciale lijnen werden door het Ministerie zelf beheerd. Navraag leerde mij dat hiervan niets bewaard gebleven is.

Ondertussen zijn de gegevens al in Hercules (en dus ook in de buslijsten) verwerkt. Heb je zelf nog gegevens over bussen van voor 1980, laat dit dan zeker weten.


Plannen voor 2013

Evarist Baete   Wat staat er nog op stapel voor dit jaar? Allereerst zullen stilaan de nieuwe bedrijfsportretten verschijnen, de één al wat uitgebreider en vollediger dan de andere. Daarnaast opent binnenkort het Museum terug haar deuren. Wat zal je hier vinden? Enkele oude dienstregelingen, oude netplannen, maar ook documenten uit de oude doos. Deze dienen als illustratie bij artikels en bedrijfsportretten. Bezit je zelf nog documenten, plannen, folders uit de oude doos en denk je dat deze 'n plaats verdienen in het Museum, laat dan zeker van je horen.
Copyright © 2013 Zone 01, Alle rechten voorbehouden.