Copy
U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor hebt ingeschreven op onze website. Als u geen abonnee wenst te blijven kan u zich onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Het heeft eventjes geduurd, maar hier is dan eindelijk de zevende nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief kijken we opnieuw even achterom naar de voorbije maanden.

Bekijk zeker ook onze Facebook pagina.
 

Rollend erfgoed

De Lijn 3331   Over de jaren heen hebben diverse instanties, maar ook talloze bushobbyisten zich ingezet voor het behoud van het « rollend erfgoed ». Dit heeft zijn weerslag gekend in verschillende collecties. We geven ook een korte historiek van de musea mee; en bieden je een overzicht van hun collecties. Op- of aanmerkingen zijn steeds welkom.

 
 

aLex

Cousin   aLex is een database met alle Koninklijke Besluiten die betrekking hebben op het vergunnen van autobusdiensten. In eerste instantie bekijken we de periode 1925-1940.

Je kan zoeken op naam van de vergunninghouder, steden of dorpen waarlangs de lijn kwam en jaartallen. Momenteel zijn de jaren 1925 tot 1932 ingevoerd.
 

Zoekplaatjes

Cousin   Fotograferen is ook documenteren. Jammer genoeg zijn er nog 'n heel aantal foto's waar we de locatie waar ze genomen zijn niet kennen. Kan jij ons helpen deze te vinden?

Bij elke foto is de Disqus-module ingeschakeld. Opgelet: om Disqus te gebruiken moet je eerst inloggen (met Facebook- of Disqusprofiel).

 
 

In de collecties

De Lijn 3331   De collecties werden de voorbije maanden opnieuw met vele foto's aangevuld, deels afkomstig van Michel Reps en Walter Ceulemans. Hiervoor mijn dank!

Daarnaast werden ook terug wat oude dienstregelingen  bijgeplaatst. Een topstuk is een dienstregeling uit 1938. Ook ben ik begonnen met het uploaden van losse dienstregelingfolders uit de periode 1989-1991 - de overgang van NMVB naar De Lijn en TEC.

 
Copyright © 2016 Zone 01, Alle rechten voorbehouden.
Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven op onze website. Als je geen abonnee wenst te blijven, kan je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Email Marketing Powered by Mailchimp