Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

18 november 2014

In de e-Exercise Nieuwsbrief leest u het laatste nieuws rondom het onderzoek naar de effectiviteit van e-Exercise (combinatie fysiotherapie en een online beweegprogramma) in vergelijking met reguliere fysiotherapie bij patiënten met knie of heupartrose.

106 deelnemende patiënten
Met veel trots kunnen we vermelden dat er inmiddels al 106 artrose-patiënten zijn aangemeld voor het onderzoek! Het verschil tussen de interventiegroep en de controlegroep is iets kleiner geworden: 57 aanmeldingen voor de interventiegroep ten opzichte van 49 aanmeldingen in de controlegroep.
 
 
Taart voor Fysiotherapeutisch Centrum Heerde
De 100e patiënt is aangemeld door Judith Marsman van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Deze praktijk is in het zonnetje gezet met een overheerlijke taart. Judith Marsman: “De oproep op onze facebookpagina heeft veel reacties opgeleverd. Volgende week komt er ook nog een artikeltje in de lokale krant, dus we verwachten nog veel meer aanmeldingen”. Als e-Exercise onderzoeksteam zijn wij daar natuurlijk enorm blij mee. Eet smakelijk Fysio Heerde!

Belangrijk: patiënt online aanmelden
Het is erg belangrijk dat fysiotherapeuten hun artrose-patiënten digitaal aanmelden via de NIVEL website. Patiënten die ons een toestemmingsformulier toezenden, maar niet door een fysiotherapeut zijn aangemeld, kunnen wij helaas niet traceren en/of benaderen.
 
Publiciteit
Het inmiddels bekende e-Exercise wervingsstukje heeft wederom volop in de media gestaan:
                                          
Het Kontakt Veluws Nieuwsblad: FysioTotaal en Meringa & Oosterhoff fysio- en manuele therapie publiceerden hun stukje op de website van Het Kontakt Veluws Nieuwsblad.
 
Barneveldse Krant: Fysioteam Zwaneveld uit Voorthuizen plaatste het bericht in de Barneveldse Krant.
 
Leusder Krant: Fysiotherapiepraktijk Korte Geer in Leusden plaatste het stuk in de Leusder Krant.
 
Stellingwerf: FysioSport Wolvega heeft een stukje over hun deelname aan het onderzoek in de Stellingwerf geplaatst.

Westerpost: De deelname van vier praktijken uit Amsterdam (Fysiotherapie Slotermeer, YorBody Fysiotherapie, Erik Pels Manueel Therapeut en Fysiotherapie de Aker) werd genoemd op de websites van de Westerpost.
 
Culemborgse Courant: Houvast Fysiotherapie in Culemborg staat voor de tweede keer met een artikeltje in de Culemborgse Courant.
 
Facebook Fysio Heerde: De oproep van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde op Facebook heeft al behoorlijk wat “likes” opgeleverd!

Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2014 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Add us to your address book


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen