Copy

e-Exercise Nieuwsbrief: 6 november Dag van de Fysiotherapeut

9 oktober 2015

Ondertussen bij e-Exercise…
 De eerste groep patiënten, die in september 2014 gestart is met het e-Exercise onderzoek, hebben hun 12 maanden follow-up erop zitten en inmiddels hun laatste vragenlijsten en beweegmeter ontvangen. De in totaal 209 deelnemende patiënten zijn over een periode van 7 maanden aangemeld, daarom duurt het nog tot eind maart 2016 tot alle gegevens compleet zijn.
In de tussentijd werken we aan verschillende artikelen:
  • Een systematische review over blended care gedragsveranderingsinterventies voor patiënten met een chronische aandoening
  • Een artikel over de ervaringen van fysiotherapeuten met het programma e-Exercise. Hiervoor gebruiken we de vragenlijst die een deel van u heeft ingevuld (waarvoor hartelijk dank!) en de interviews die stagiair Herman de Vries heeft afgenomen.
Via de nieuwsbrief blijven we u op de hoogte houden over ontwikkelingen rondom alle onderzoeksresultaten!

 
Op de agenda: 6 november “Dag van de Fysiotherapeut”
Op vrijdag 6 november organiseert het KNGF in De Fabrique te Utrecht de Dag van de Fysiotherapeut. In de ochtend verzorgt Daniël Bossen (als co-promotor betrokken bij e-Exercise) een lezing over de effectiviteit van het online beweegprogramma Join2Move op mensen met artrose. Daarnaast wordt op deze dag ook de winnaar bekend gemaakt van “Fysio in Beeld”.  Martine Rooth, eigenaresse van o.a. een online fysiotherapiepraktijk en tevens lid van de e-Exercise valorisatiegroep, is één van de genomineerden. Stemmen en een overzicht van de andere nominaties is te vinden op http://www.dvdf.nl/. Tevens vindt u op deze site het volledige programma en kunt u zich inschrijven.

 
Even voorstellen: stagiaires Dianne van der Eijk en Michelle van der Eem
Binnen het team van e-Exercise mogen we twee nieuwe stagiaires verwelkomen!

Hallo, wij zijn Michelle van der Eem en Dianne van der Eijk, 4e jaars studenten oefentherapie mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor onze bachelor thesis doen wij onderzoek naar de determinanten bij patiënten voor het gebruik van e-Exercise. Bij ons onderzoek gaan wij verschillende patiënten interviewen die e-Exercise gevolgd hebben en vragen naar hun ervaringen van het online programma.
 
Veel succes met jullie stage Dianne en Michelle!

Terugblik op NVFG jubileumcongres “Technologie: Nieuw voor Oud”
Op 25 september was e-Exercise aanwezig bij het Jubileumcongres van de NVFG. Zo’n 35 geriatrie-fysiotherapeuten namen deel aan de workshop over de voor- en nadelen van het werken met eHealth binnen de fysiotherapiepraktijk. Het was een inspirerende middag!

 
Oude nieuwsbrieven nog eens teruglezen?
Oude nieuwsbrieven kunnen teruggelezen worden via de website van het ZonMw Programma Sport: www.sportonderzoek.com
 
Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2015 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Add us to your address book


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen