Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

3 november 2014

In de e-Exercise Nieuwsbrief leest u het laatste nieuws rondom het onderzoek naar de effectiviteit van e-Exercise (combinatie fysiotherapie en een online beweegprogramma) in vergelijking met reguliere fysiotherapie bij patiënten met knie of heupartrose.
 
Belangrijk: patiënt online aanmelden
Het is erg belangrijk dat fysiotherapeuten hun artrose-patiënten digitaal aanmelden via de NIVEL website. Patiënten die ons een toestemmingsformulier toezenden, maar niet door een fysiotherapeut zijn aangemeld, kunnen wij helaas niet traceren en/of benaderen.
 
Aantal aangemelde patiënten
Er zijn de afgelopen twee weken weer heel wat nieuwe aanmeldingen binnen gekomen; in totaal doen er nu al 77 patiënten aan het onderzoek mee. De interventiegroep loopt met 45 deelnemers nog steeds voor op de controlegroep, waar op dit moment 32 patiënten voor zijn aangemeld.
Wervings-artikeltje veelvuldig gepubliceerd
Het concept-persbericht dat verspreid is onder alle onderzoeks-fysiotherapeuten is door diverse praktijken gepubliceerd in hun eigen lokale media. Een verwijzing naar de publicaties (die bij ons bekend zijn) is terug te vinden onder het kopje “Publiciteit”. Wij spraken met fysiotherapeut Douglas Roos van Raadshooven van Fysiotherapiepraktijk Westerweg in Heiloo over zijn artikeltje in “De Uitkijkpost”. Roos van Raadshooven: “Ik heb ervoor gekozen om een stukje te plaatsen in het lokaal blad. Ik kreeg op de eerste dag na de publicatie al 8 patiënten-aanmeldingen, dus het was het zeker waard. Niet alle patiënten kwamen uiteindelijk in aanmerking voor het onderzoek, maar desalniettemin kan ik die patiënten buiten het onderzoek om uiteraard toch nog van dienst zijn”.
E-Exercise verzorgt workshop tijdens Werkconferentie
Op woensdag 10 december 2014 organiseert Zorgoptimalisatie Noord-Holland (ZONH) in Alkmaar een werkconferentie over eHealth. Er is bij deze bijeenkomst voor zorgverleners uit de eerste lijn een groot aanbod aan lezingen en workshops. E-Exercise zal één van deze workshops verzorgen. Het gevarieerde programma en het aanmeldformulier vindt u op de website van ZONH.  Accreditatie voor deze bijeenkomst is reeds aangevraagd.

Aankondiging ZONH werkconferentie:
Een kompas is wel nodig als het gaat om de meer dan 100.000 toepassingsmogelijkheden van e-health. Of is e-health de nieuwe hype en waait deze storm onze regio wel over? Wij denken van niet, en laten dat zien op 10 december 2014 in het AFAS-stadion. Tijdens de werkconferentie Kompas voor e-health gaan we met het kompas in de hand op zoek naar wat u nodig heeft om (nog meer) aan e-health te gaan doen!

Publiciteit
Meppeler Courant: Fysiotherapiepraktijk Medisport Meppel heeft een stukje over hun deelname aan het onderzoek in de Meppeler Courant geplaatst.

Arnhem Nieuws: Fysiotherapiepraktijk van Gilst, Fysiotherapie Oud Zuid en Praktijk voor fysiotherapie Broersen en van Oeyen publiceerden hun stukje op de website van Arnhem Nieuws.
 
De Puttenaer: Praktijk Fysio- en Manuele Therapie van de Kamp & Lolkema plaatste het bericht in De Puttenaer.
 
De Uitkijkpost: het krantenstukje van Fysiotherapie Westerweg kunt u hierboven teruglezen.

Fysiotherapiepraktijk Sweder van Zuylen uit Utrecht heeft haar deelname creatief weergegeven op hun digitale wachtkamerscherm.

 
Dichtbij ’t Gooi: Fysiotherapiepraktijk Bussum Zuid, Comeniuspraktijk Naarden en Instituut voor fysiotherapie & manuele therapie Hilversum plaatsen het stuk in de Dichtbij van regio ’t Gooi.
 
Dichtbij Utrecht en Stadsblad Utrecht: De deelname van de praktijken uit Utrecht (Fysiotherapiepraktijk De Straatweg, Praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie van der Lingen /Kevenaar, Fysio-Fit Utrecht , Academie Instituut, Fysiotherapiepraktijk Sweder van Zuylen en Fysiotherapie Utrecht Oost) werd genoemd op de websites van Dichtbij Utrecht en het Stadsblad Utrecht.

Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2014 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Add us to your address book


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen