Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

18 september 2014

In deze e-Exercise Nieuwsbrief leest u het laatste nieuws rondom het onderzoek naar de effectiviteit van e-Exercise (combinatie fysiotherapie en een online beweegprogramma) in vergelijking met reguliere fysiotherapie bij patiënten met knie of heupartrose.
 
Aanmelding patiënten
Druppelsgewijs worden er door de fysiotherapeuten de nodige patiënten voor het onderzoek aangemeld. Inmiddels staat de teller op 15 aangemelde patiënten. Een mooi begin! In de onderstaande figuur is te zien hoe de verdeling tussen de controlegroep en de interventiegroep is.

Overigens is het erg belangrijk dat fysiotherapeuten hun artrose-patiënten digitaal aanmelden via de NIVEL website. Patiënten die ons een toestemmingsformulier toezenden, maar niet door een fysiotherapeut zijn aangemeld, kunnen wij helaas niet traceren en/of benaderen.
 
Fysiotherapeut in het zonnetje
Judith BlanksteinFysiotherapeute Judith Blankstein van Fysiotherapiepraktijk De Straatweg in Utrecht is met recht de "aanmeldings-topper" van deze maand. Judith had op 2 september, dus binnen twee dagen, al twee patiënten voor het onderzoek aangemeld! Om onze waardering uit te spreken hebben we Judith een boeket bloemen aangeboden en haar gevraagd om haar gouden wervingstip: "Het was toeval dat er zo snel twee patiënten met artrose via de DTF binnenkwamen. Eén van die patiënten was erg onzeker en door haar huisarts met wat algemene adviezen naar huis gestuurd. Als fysiotherapeut kunnen wij ons onderscheiden door écht goed naar de patiënt te luisteren en zo passende hulp te bieden."
 
Valorisatie
Afgelopen dinsdag 16 september was er weer een bijeenkomst van de e-Exercise valorisatiewerkgroep. In deze werkgroep spreken we met diverse stakeholders (patiënten, het KNGF, Reade, de Sint Maartenskliniek en Fysiovoorjou.nl) over de ontwikkeling en implementatie van e-Exercise binnen de dagelijkse fysiotherapiepraktijk. Tijdens de vruchtbare bijeenkomst is onder andere gesproken over de belemmerende en bevorderende factoren bij de implementatie van eHealth binnen de fysiotherapie. Over een half jaar komt de werkgroep weer bij elkaar.
 
Publiciteit
NIVEL; Het NIVEL heeft een persbericht uitgebracht rondom de publicatie van het e-Exercise protocol-artikel in BMC Musculoskeletal Disorders en de start van de RCT-studie.
 
ReumaZorg Nederland; de stichting Reumazorg Nederland (die regionale Reumapatiëntenverenigingen faciliteert) heeft een wervingsoproep op haar website geplaatst.

 
Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2014 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons e-mailadres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Add us to your address book


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen