Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

10 augustus 2015

Huidige onderzoeksactiviteiten
Alle patiënten die deelnemen aan het e-Exercise onderzoek worden een jaar lang gevolgd. Voor de eerste patiënten uit het onderzoek zit dat jaar er al bijna op (september 2015), anderen hebben nog een flink aantal maanden te gaan (tot en met maart 2016). Gedurende dit jaar krijgen patiënten zeven keer een vragenlijst en drie keer een beweegmeter. Dus ook al is de fysiotherapiebehandeling wellicht al afgesloten, het onderzoek loopt nog door.  We zijn namelijk niet alleen geïnteresseerd in de effecten van fysiotherapie op korte termijn, maar ook op lange termijn.
 
Deel-onderzoek naar de ervaringen van fysiotherapeuten
Deze zomer doen wij onderzoek naar de ervaringen van fysiotherapeuten met e-Exercise. We kijken onder andere naar belemmerende en bevorderende factoren om e-Exercise te gebruiken, maar ook naar eventuele verbeterpunten voor doorontwikkeling van de website. De fysiotherapeuten uit de interventiegroep zijn per mail uitgenodigd voor een vragenlijst. Heeft u hem nog niet ingevuld? Invullen kan nog steeds! Ter aanvulling op deze vragenlijst neemt stagiair Herman de Vries bij diverse fysiotherapeuten interviews af.
 
e-Exercise kan nog steeds gebruikt worden!
Ondanks dat het niet meer mogelijk is om patiënten voor het onderzoek aan te melden, kan e-Exercise nog steeds gebruikt blijven worden. Patiënten voor wie u een account aanmaakt worden niet gevold voor het onderzoek en zullen ook geen vragenlijsten ontvangen. Ook de fysiotherapeuten uit de controlegroep hebben inmiddels accountgegevens ontvangen. Een instructie over het programma vindt u terug in de digitale handleiding op de website van e-Exercise.
 
Belangrijk: retourneer het behandeljournaal
Bij de meeste patiënten die deelnemen aan het onderzoek, zal de behandeling inmiddels zijn afgesloten. Wij missen echter nog een aantal behandeljournaals. Heeft u uw behandeljournaals nog niet teruggestuurd? Wij ontvangen ze graag zo snel mogelijk. U kunt gebruik maken van de antwoordenveloppen die in de cursus map waren bijgevoegd.
 
NVFG Congres “Nieuw voor Oud”
Op vrijdag 25 september vindt in Utrecht het jubileumcongres van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG) plaats. Het centrale thema op deze dag is “Nieuw voor Oud”, wat betekent dat er veel interessante workshops en lezingen over technologie binnen de fysiotherapie op het programma staan. Ook e-Exercise verzorgt een workshop. Meer informatie over deze dag en aanmelden kan via deze link.
Het volledige programma kunt u hier teruglezen.
 
Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2015 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Add us to your address book


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen