Copy
Nieuwsbrief Mc Deurne | Juli 2015
View this email in your browser

BERICHTEN BESTUUR EN COMMISSIES

 

ZOMERTRAINING GREVENBROICH

Allereerst willen wij iedereen nog even wijzen op de eerstkomende activiteit die de evenementen commissie organiseert te Grevenbroich. Het betreft een zomer vakantiekamp van woensdag 5 augustus tot en met zaterdag 8 augustus. Op moment van schrijven vallen de inschrijvingen nog wat tegen, zeker als je tegen licht houdt dat de kosten voor de leden van MC Deurne feitelijk maar 25 euro betalen en dit dus beduidend goedkoper is dan welk zomerkamp dan ook waarbij je naast vrij rijden ook nog gebruik kan maken van de lessen van gediplomeerde trainers. Grevenbroich is maar ongeveer 1 uurtje rijden van Deurne en beschikt naast 2 grote banen ook nog een mooie 85cc baan en 2 minibaantjes voor de allerkleinsten. Voor meer info over programma en overige activiteiten verwijzen we naar de website.
 

GOEIENDE AANTAL LEDEN

Ons ledenaantal blijft maar groeien. Op dit moment hebben we maar liefst 263 actieve leden. Daarnaast natuurlijk nog een aantal niet actieve leden, zoals oud leden, ere leden en bestuursleden, naast nog een aantal andere vrijwilligers zodat we langzaam aan naar de magische 300 toe aan het lopen zijn. Wij hopen deze grens in 2017 te halen.
 

NIEUWE COMMISSIE

Graag willen wij nog onder de aandacht brengen dat er een nieuwe commissie gevormd wordt onder leiding van Geek Vullings. Het betreft een medische/veiligheidscommissie. Onderdeel van de commissie vormen straks onze mensen die de EHBO opleiding via MC Deurne volgen, dan wel gevolgd hebben. Wij blijven natuurlijk gewoon gebruik maken van de diensten van EHBO Deurne tijdens de clubwedstrijden, maar vinden het een geruststellende gedachte als er velen van ons het EHBO diploma hebben om bijvoorbeeld leden vooruit te kunnen helpen bij onze vrije trainingen.

Daarnaast wordt hier als staf ook Fysiotherapie Rinus Louwers ondergebracht. Met dit bedrijf is de afspraak gemaakt dat als rijders van MC Deurne een blessure oplopen zij hun kunnen bellen voor maken van een afspraak tot behandeling waarbij de garantie gegeven wordt dat zij binnen 24 uur geholpen worden. Wel even aangeven dat je lid van onze vereniging bent! Ook zullen er in de toekomst mensen van Fysiotherapie Louwers bij sommige wedstrijden en activiteiten van onze club aanwezig zijn om onze leden bij te staan met blessures en dergelijken.
 

MOTOCROSS CLINIC

Recent hebben een aantal vrijwilligers van de club een motocross clinic gehouden voor de leerlingen en leraren van de Sportklas van middelbare school te Deurne. Dit was voor 2e jaar op rij een groot succes. Ook organiseren wij jaarlijks een open dag waarbij kinderen uit Deurne en omgeving gratis een keer kunnen komen crossen. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zaterdag 17 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Voor het organiseren van dit soort evenementen kunnen we altijd een beroep doen op lokale dealers voor gebruik motoren. Om hierin al een basis te hebben heeft bestuur besloten tot aanschaf van in aanvang 2 en misschien later nog een 3e motor. Deze kunnen bij deze evenementen dan ingezet worden. Ook geven deze motoren ons als club de gelegenheid om ouders van kinderen die een keer een test willen draaien of motorrijden iets voor hun is dit een keer tegen een kleine vergoeding uit te proberen. De motoren komen in beheer van de jeugdcommissie samen met de trainerscommissie omdat we willen dat er bij elke test een trainer ter begeleiding bij aanwezig is. De motoren komen in onderhoud bij onze hoofdsponser van de Laar Racing.
 

ZAALTRAINING

Misschien wat voorbarig maar hier alvast een vooraankondiging dat we ook dit jaar weer de sportzaal Schutsboom te Deurne op de dinsdag gehuurd hebben voor de conditie trainingen onder leiding van Daan Aldenzee. Dit zal weer in oktober beginnen. Hou de website in de gaten want ergens in september zullen we
 

LOYALITEITS PROGRAMMA

In de maand juli sluiten we het eerste jaar van het loyaliteits programma van MC Deurne af. Zoals jullie weten doen we dit voor onze leden en onze sponsoren waarbij leden allemaal waardebonnen hebben gekregen die ze tot 1 juli konden inwisselen bij sponsoren van onze club. Reacties zijn positief en daarom zullen we dit programma volgend jaar voortzetten waarbij de waardebonnen ook ingewisseld kunnen worden door de leden om bijvoorbeeld korting te krijgen op onze eigen programma’s zoals de motortrainingen of MX Stage Spanje enzovoort. Jullie horen hier te zijner tijd nog van.
 

FELICITATIE

Dan willen wij van deze kant graag nog Martin van Munster en Geek Vullings feliciteren met het behalen van hun diploma Motorsporttrainer 2 bij de KNMV. Hiermee komt het aantal gediplomeerde trainers bij de club maar liefst op 7 trainers. Iets waar we erg trots op zijn, want volgens onze gegevens zijn wij de enigste club met zoveel gediplomeerde trainers in de gelederen.
 

FIJNE VAKANTIE

Dan rest ons nu nog de vakantie en wij wensen iedereen dan ook een hele fijne vakantie toe. Heb je deze nog niet volgepland denk dan aan het zomerkamp te Grevenbroich. Na de zomervakantie gaat dagelijks en hoofdbestuur zich alweer buigen over de begroting van volgend jaar omdat wij werken met een gebroken boekjaar welke eindigt in oktober. Heb je daarom nog leuke ideeën voor volgend jaar meldt dit dan via de mail op de website of bij de voorzitters van één van onze commissies.
 

WAT HEEFT 2015 TOT NU TOE GEBRACHT?

We zijn inmiddels alweer toe aan de zomervakantie. Een mooi moment om eens terug te blikken op onze activiteiten dit eerste deel van het jaar. Met 2 verreden clubcrossen, 3 opstapwedstrijdjes, MX Stage Spanje en natuurlijk de wel bekende 3 uurs cross is er genoeg om over te praten.

In Februari vertrok een groep van 23 man naar het zonnige Spanje. Dit was echt een super georganiseerde week waar we dan ook met een grote glimlach op terug kijken. Super om te zien dat er zelfs een aantal rijders op onze clubcross te zien zijn nu! We hopen/verwachten dat dit ook in 2016 weer op de kalender staat en er meer van onze eigen leden mee gaan. Willen we nog even een groot compliment geven aan onze trainers Antoon en Bas voor hun super inzet in deze week. Wat hebben deze mannen veel geleerd aan de deelnemers en hopelijk hebben ze hier veel aan gehad.

Meteen na Spanje stond de 3 uurs cross op de planning. Deze keer helaas niet op ons eigen circuit, maar gelukkig waren we van harte welkom op de zandbaan van Lierop. Het was ijs en ijskoud, maar wat een leuke wedstrijden hebben we gezien. Met zowel 27 teams in de Hobby klasse als in de Startbewijs klasse was ook dit een zeer geslaagd evenement. Namen als Jarno Verhorevoort, Michael Hool, Maikel Brands, William Saris en Micha-Boy de Waal stonden aan de start. Team GJV-GDI Husqvarna was na 3 uur de snelste terwijl bij de Hobbyklasse team Hobbyklappers wist te winnen. Team Familieracing werd hierin tweede, wat bestond uit onze eigen clubleden Pieter en Timmy Berkers en Jacky Thielen.

Dan door naar onze clubwedstrijden. Er zijn inmiddels 2 wedstrijden gereden. Helaas nog geen quadklasse, ondanks alle inspanningen van de leden om rijders bij elkaar te krijgen. Bij de 50cc zien we Beau Grassens aan de leiding. Beau was onlangs nog te zien op Nederlands grootste cross evenement, Zwarte Cross.

Bij de 85cc Hobby is het Kevin Hermans die de beste papieren heeft, op 6 punten volgt Dean Lemmens. Bij de 85cc Startbewijs is het spannend met Stijn Nooijen, Jelle Bankers en Mikey Adams binnen de 10 punten.

Man to beat bij de MX2 hobby klasse is John vd Heuvel, met BT Honda rijder Adje van Vroonhoven op 2. Plek 3 word bezet door Bart Slangen en Raoul vd Jagt. De MX1 klasse is met de top 3 binnen 5 punten een klasse waarin alles kan gebeuren. Louis de Martines leid op dit moment.

Bij de Veteranen zien we de Honda’s aan de macht. Rob van Horssen leid voor Jacky Thielen en Marcel Snijders. De MX2 Startbewijshouders is een klasse die eigenlijk een klein beetje weg valt tegen al het geweld van de MX1 maar toch strijden deze voornamelijk jeugdige rijders ook voor iedere punt. Max van Mullekom leid, en heeft een voorsprong van 10 punten op Freek Slapak.

Bij de MX1 Startbewijshouders zien we het 3-tal William Saris, Rob van Vijfeijken en Bas vd Berkmortel die de punten verdelen. Deze 3 rijden dan ook snel weg bij de concurrentie om samen wiel aan wiel over het circuit te vliegen.

Als laatste willen we nog even terug kijken op de opstapwedstrijdjes. Een super initiatief van onze jeugdcommissie. Op 4 woensdagavonden worden wedstrijdjes gehouden die heel laagdrempelig zijn. Er word hierin gereden op 50cc, 65cc kleine wielen of mini quad’s. Het is mooi om te zien dat ook de cross-papa’s en mama’s genieten van deze avond. 3 wedstrijden zijn er verreden en op 9 september staat de allerlaatste alweer gepland. Uiteindelijk allemaal moe maar voldaan met een mooie beker naar huis, om de volgende dag aan je klas te laten zien hoe goed je bent! Uiteindelijk heeft de jeugd natuurlijk de toekomst.

WALLPAPERS VAN DE GP HELDEN

In de tijd van social media en het internet vinden we overal foto’s en filmpjes van onze GP-helden. Maar wat is er nou mooier dan een foto van een GP rijder op de baan van MC Deurne? Wij zochten onder andere HRC Honda rijder Evgeny Bobryshev en onze Nederlandse trots Glenn Coldenhoff op terwijl ze hun rondjes maakte op ons circuit. Met een beetje geknutsel hebben we deze gave wallpapers voor jullie gemaakt. Mocht je nou zelf ook deze snelle mannen willen zien; aanstaand weekend is de GP van Lommel in Belgie en op 29-30 Augustus kan je ook nog naar Assen. Let op: je mist dan wel de mooiste clubcross van het jaar in Deurne :)
Tekst/foto's: www.mx-pics.nl Ontwerp: Pieter Berkers
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Vimeo
Vimeo
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Mc Deurne, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences