Copy

Nieuwsbrief Kunstgroep Wassenaar, 10 juli 2013

 

Wassenaarse Salon 5


Ledententoonstelling van Kunstgroep Wassenaar

in Raadhuis de Paauw èn in Galerie in de Molen

 

Door Nicole van Utenhove

Deze happening wordt gehouden van zondag 14 juli t/m zondag 18 augustus. Op zondag 14 juli  vindt om 15.00 uur in Raadhuis de Paauw de  opening plaats van de Wassenaarse Salon 5, de ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar. Paul van Schaik, kunstminnend bestuurslid van de Kunstgroep Wassenaar, zal deze tentoonstelling met werk van 36 kunstenaars, die op twee prachtige locaties, de één in een voormalig paleisje, de ander in een historische korenmolen, gehouden worden officieel openen.  Aansluitend zal Ali de Beurs onder gitaarbegeleiding van haar zoon Derek enkele jazzy liederen ten gehore brengen.


Het is inmiddels al weer voor de vijfde keer dat het College van Burgemeester en Wethouders samen met de Kunstgroep Wassenaar in de zomer een platform bieden, waarbij de professionele kunstenaars de gelegenheid worden geboden om hun (recente) werk te exposeren. Laat u op deze tentoonstellingen verleiden om  te ervaren hoe veelzijdig de “Wassenaarse School” is en daarnaast ook hoe creatief soms het samenspel tussen de kunstenaars onderling kan zijn.

 

Wat kunt u verwachten? Te zien zullen er zijn: schilderijen, grafiek, tekeningen prints en collages, keramiek, kunstfoto’s, beelden van brons en bijzondere steensoorten naast fragiele papiersculpturen, reliëfs, textiel en objecten in glas en andere materialen.


Kom dus deze zomer naar de Paauw en de Molen en laat u verrassen door de authenticiteit en zeggingskracht van deze kustwerken. Verbaas u over de zeer grote diversiteit in stijlen en mogelijk ook overeenkomsten, daar zij allen als kunstenaar hedendaagse tendensen weergeven en met hun  eigen visie op de wereld de toeschouwers weten te verrassen.

 

Welke kunstenaars doen er allemaal mee? De volgende leden van de Kunstgroep Wassenaar zijn vertegenwoordigd met een aantal kunstwerken: Achille, Amoretta, Cora Beijersbergen van Henegouwen, Ingrid Dingjan, Carolina Frankenmolen, Dons van der Gronden-Deppe, Hans Gussekloo, Marianne Hartemink, Erik van ’t Hoff, Arnold Hoogendorp,
 

Charles Hubert, Marja Jansen, Sytske de Jong, Cornelie Jochems, Fifi van Leent, Koos Leeuwenburgh, Goke Leverland, Letty Muntjewerf, Fathel Neema, Truus Oele-Apon, Ina Orbaan, Jan Pasteur, Elke Pichler, Jaco Putker, Annemieke van Rosmalen, Fred van de Siepkamp, Ada Sier van Essen, Marianne Sluis, Jan Stegeman, Fransje Tacx, Mariska Toetenel, Ellen van Toor, Jolanda Verdegaal, Joost Verhagen, Wierd Wagenmakers en Brigitte Wawoe. 

 

Tijdens het weekeinde van de opening wordt er een eenmalige korting van 10% gegeven bij verkoop.


De expositie in Raadhuis de Paauw is te bezoeken van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Galerie in de Molen is geopend van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.Zie voor meer informatie www.kunstgroepwassenaar.nl

14 juli t/m 18 augustus 2013

 
Wassenaarse Salon 5
de Ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar

Raadhuis de Pauw
Raadhuislaan 22, Wassenaar

openingstijden:
donderdag t/m zondag
van 14.00 uur tot 16.00 uur

Galerie in de Molen
Molenplein 10a Wassenaar

openingstijden:
donderdag t/m zondag
van 14.00 uur tot 17.00 uur