Copy
BoereGoed aanbod komende week

Bij BoereGoed staan de groente vol in de groei! Wil je hier meer over weten? Lees dan het stukje keek op de week verderop in deze brief. Veel van de geoogste groente belanden in de Buurtbox en de winkels, vers uit de kas! 
Ook komende week kun je weer online shoppen tot woensdag 26 mei 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij 3 BoereGoed punten. 

We zijn  ons bezorggebied iets aan het uitbreiden. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten, maar schroom niet even te mailen naar info@boeregoed.nl als je adres hier net buiten ligt. 

De aanbiedingen voor de komende week zijn:

* Jong Belegen kaas van de Delfslandse Kaasmeesters - per stuk €6,49
* Vitalientjes - van Frank per bakje €0,99
* Puntpaprika - per 2 stuks €0,99

* Aardbeien van Kwekerij de Haak - 2 bakjes voor €4,99
* Kromme jongens  - 3 stuks voor €0,99


We hebben nog ''gewoon'' asperges!!

Kas Asperges AA en A, Klasse 2, nu ook weer geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox - de inhoud vind je hier. Dit keer met o.a. sperziebonen, waspeen, broccoli, courget, sla, komkommers, roterno tomaten, rode uien en Frieslander Aardappels en natuurlijk recepten!
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Kas-Aspergebox - ook ideaal als geschenk
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 

Abonnementen
Op de Buurtbox en de fruitbox kun je ook een abonnement nemen! Dan heb je er geen omkijk naar en wordt het ieder weekend standaard voor je klaargemaakt. Bij de Buurtbox zit ook iedere week een lekker recept dat je kunt maken met de inhoud van de box. 

De artiesten van de Naald werden verwend

Vorige week heeft BoereGoed kistjes bij de Naald geleverd voor de artiesten die daar optraden! De optredens gingen goed en daarna werden ze verrast met een gevuld kistje van BoereGoed, vol met lekker eten!

Delflandse Kaasmeesters

Deze week is de jong belegen kaas van Delflandse Kaasmeesters in de aanbieding bij BoereGoed! De Kaasmeesters zijn jonge Midden-Delflandse boeren met een doel, die eerlijke en pure kaas maken van eigen bodem. Van de melk van melkkoeien die hun hele leven in de open groene weiden van Midden-Delfland hebben gegraasd. Altijd de heerlijkste melk om tot een geweldige kaas te komen. Zo smaakt de kaas van de Delflandse Kaasmeesters. Van echte melkkoeien. Geboren, getogen, gemolken én gevoerd in Midden-Delfland. Dat proef je.
Van Afrodisiacum tot scheurbuik; een pittig gekruid stukje geschiedenis in een nieuw keekje op de week vanuit de kruidenhoek in de Buurtkas.

Misschien nog wat onbekend maar in het hart van de Buurtkas hebben we inmiddels een flink aantal kruiden staan. Langs een slingerend, sprookjesachtig aandoend pad vind je de leukste kruidensoorten, ieder met een eigen geschiedenis en eigen geneeskrachtige werking. Aan het eind van het pad, aan de horizon, gloort de dageraad, oftewel de start van de zogenoemde Farm I See kas.

Het kruid wat het meest in het oog springt is toch wel de Lievevrouwebedstro. Onze vrijwilliger Petra wist hierover een mooi verhaal te vertellen: Vroeger wasten de vrouwen zich nauwelijks en hadden verschillende lagen, toch wel wat broeierige en riekende rokken aan. Als beelddenkers haken we nu even af als je het niet erg vindt, beter voor het denkbeeldige reukzintuig. Maargoed om alle romige aroma’ s te verbloemen werd dit kruid gebruikt om het beddengoed van de vrouwen, in strozakjes, een heerlijk geurtje te geven en de jongemannen aan te trekken. Hoe dit verder afliep, is gezien het aantal kinderen wat geboren werd, niet bepaald een goed bewaard geheim maar de naam Lievevrouwebedstro is dus goed te verklaren. Al was Viezevrouwenbedstro vermoedelijk een betere benaming geweest!

Lees hier verder over de kas. 

 
OPROEP! 

Bij BoereGoed zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies: 
  •  Vuller bij Farmshop Onings: Woon jij dichtbij de Mozartlaan in Den Haag en lijkt het je leuk om de producten in de Farmshop een aantal keer in de week aan te vullen en na te lopen? Dan zouden wij super graag een keer met je praten over wat deze functie precies allemaal inhoud! 
  • Medewerkers donderdag: We zijn nog op zoek naar meer helpende handen op de donderdag. Dit gaat vooral om het klaarzetten van de winkel en het inpakken van producten in de verwerkingsruimte. 
Wil je meer weten over een van deze functies? Neem dan contact op met ons via info@boeregoed.nl of bel 0174-725205! 
Gezondheidsaspecten van ons actieartikel Zoete Puntpaprika
Deze week hebben we lekkere Westlandse Zoete Puntpaprika in de actie!! 2 Stuks voor maar € 0,99. De puntpaprika heeft een bijzonder zoete smaak. Ter vergelijking, het meest zoete exemplaar van 'gewone' blokpaprika's heeft een brix-waarde (meetwaarde voor natuurlijk suikergehalte) van 7. De zoete puntpaprika een brix-waarde van 9 tot 10.

Een ander voordeel van de puntpaprika’s is dat ze haast geen zaadlijsten bevatten en als het ware ‘hapklaar’ zijn. Dat maakt deze paprika handig voor gebruik: versnijden in ringen en het zomerse slaatje staat weer pittig. Of in de langte doorsnijden en opvullen voor een smakelijk en origineel voorgerecht. Of gewoon uit het vuiste als aperitiefhapje of tussendoortje.

Bovendien zijn puntpaprika’s (en eigenlijk de hele paprika-familie) super-gezond, want ze bevatten ontzettend veel vitamine C.

Puntpaprika’s zijn echte vitamine C-bommetjes: op 100 gr bevat de puntpaprika 200 mg vitamine C en dat is vier keer meer dan een sinaasappel!

Bloemkool stamppot met gehaktballetjes
Ook deze week hebben we weer een heerlijk recept voor jullie samengesteld, met dank aan Joke! Deze lekkere bloemkool stamppot is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen. Je vind hier hoe je het kunt maken! 
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven