Copy
In de  BoereGoed Buurtbrief deze keer: soosjol miedia, schoffelpraat, een goede buur, toet toet BoereGoed en het perfecte plaatje....
 
Soosjol miedia....

Dat waren nog eens tijden: de tijden van één huistelefoon waar je in het gezin om moest vechten als je iemand wilde bellen. De heerlijke rust dat wanneer je buiten de deur was, je ook gewoon even onvindbaar was. Elke ochtend de brievenbus klepperde en met een plof de krant op de mat viel. We elkaar stiekem een beetje in de gaten hielden door uit het raam te gluren als Truus of Mien van de buren voorbij kwam en dit uiteraard bespraken bij een kopje koffie met weer een andere buur. Maar ook de saamhorigheid, het mooie wij-gevoel als het er echt toe deed. Tegenwoordig hebben we de mobieltjes ettelijke uren per dag in de hand, zitten we met kleine oogjes turend achter de pc, laptop of tablet want we hebben.......sociale media! Hèt verzamelbegrip voor online platformen. We hebben de Facebooks, de Instagrams, de Twitters en de Tiktoks en zijn uren zoet met volgen, liken en communiceren. Ook bedrijven, instellingen en stichtingen hebben baat bij deze vormen van sociale media. We prijzen trots onze producten aan, geven kijkjes achter de schermen en willen ons van onze mooiste kant laten zien. Maar dat de dingen ook wel eens anders kunnen gaan dan verwacht hebben wij afgelopen zaterdagochtend mogen ervaren. Nadat wij een bericht op Facebook hadden geplaatst over een actie waarbij in de Buurtkas watermeloenen geoogst mochten worden voor slechts €1,25 barstte de bom en hadden we onze eigen ''Project X Haren" aan de Baakwoning. Het bericht bleek gedeeld te zijn in een Haagse Facebookgroep en zorgde voor werkelijk honderden bezoekers. Vrijwilligers werden in allerijl ingevlogen, parkeerwachters aan hun jasje getrokken, parkeerplekken werden gecreëerd en hier en daar werd het geduld wat op de proef gesteld maar....WAT een ervaring en uitdaging! De woorden meloenen, meloenen, meloenen galmen nog na maar we hebben ervan geleerd èn zijn door onze watermeloenen heen, wat wil je nog meer?! 
UITNODIGING Schoffelpraat...

A.s. zaterdag 26 september van 9:00 tot 10:00 uur ben je van harte welkom om een uurtje te komen schoffelen onder het genot van een bak koffie en wat lekkers. Wij organiseren dan namelijk een ochtendje "schoffelpraat". Wat houdt dat in: In elke kap van de kas zorgen wij voor een van tevoren bepaald gespreksonderwerp. En natuurlijk is ook jouw eigen inbreng van harte welkom! Met elkaar schoffelen we het onkruid, babbelen we wat, krijg je wat inzage in ons reilen en zeilen en leer je meer over de kas. Van 9:00 tot 10:00 uur dus! Voel je welkom!

 
Een goede buur is beter dan.....

Een goede buur is beter dan een verre vriend en dat ervaren ook wij bij BoereGoed! Na een wat onwennige start van beide zijden kunnen we met trots en met heel veel dankbaarheid zeggen dat we goede, fijne buren hebben. Verdraagzaam, enthousiast en meelevend. Buren die zelfs bij de onverwachte extreme drukte van afgelopen zaterdag, waarbij toch wel wat auto' s zich niet aan de afspraak hielden, meeleefden en vooral meedachten. En dat willen we uiteraard graag zo houden! Daarom nog maar weer eens: Vanuit s Gravenzande is BoereGoed slechts bereikbaar vanaf de Poelkade en vanuit Naaldwijk via de Grote Achterweg. Kom je met de auto, houd dan v.w.b. de GPS Navigatie de Baakwoning 1 aan. Want een goede buur(tkas) dient ons allemaal...
Toet toet BoereGoed....

Jaaaaa.....we gaan bezorgen! Na veelvuldige verzoeken kunnen we je bestelling nu eindelijk bij jou thuis afgeven! Bestel je via onze webshop en woon je in de regio Westland, een deel van Den Haag of Maassluis dan kan bij jou thuis worden bezorgd! Heel belangrijk hierbij: check van tevoren je postcode om te zien of je binnen ons bezorggebied valt! De bezorgtijden zijn: vrijdag tussen 18:00 uur en ongeveer 20:00 uur. Bestel voor woensdagavond  23:00 uur op www.boeregoed.nl/shop en vrijdagavond krijg je de bestelling bij jou thuis bezorgd. Toet, toet....
Het perfecte plaatje....

Gevleugelde pracht ontmoet fotografietalent! Zomaar een prachtig plaatje uit de BoereGoedkas waar onze vrijwilliger Gert met een onvermoed talent deze prachtige vlinder vastlegde op de bloem van een Afrikaantje. Gert heeft toegezegd dat hij vaker zijn foto' s zal gaan delen dus we houden jullie graag op de hoogte met de foto' s van onze eigen BoereGoed hoffotograaf.

 

Onze missie: BoereGoed, goed voor mensen!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groente wordt geteeld. Het is een uniek regionaal project waarin doelen rond mensen, gezondheid en omgeving samenkomen.

Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en werken, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar positieve gezondheid voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben.

De kas is het hart èn de ziel van BoereGoed. Er heerst gezelligheid, veiligheid en vertrouwen en het geeft mensen de mogelijkheid om gewoon te mogen zijn, wie ze zijn. Een plek waar het hart klopt en waar een warm welkom voelbaar is.

BoereGoed staat middenin de lokale gemeenschap en verbindt daarin mens en instanties. Daarnaast staat BoereGoed voor duurzame en gezonde groente en fruit, lokaal of geteeld in de eigen Buurtkas.

De Farmshops vormen het verlengde van de kas als middel richting onze doelgroepen. Het resultaat daarvan is; gezond, vers en lekker eten aanbieden met een liefdevolle en zorgzame knipoog naar het welzijn van de mens en het milieu.

Kortom door samen te werken, samen te delen en samen te leren ontstaat een mooi Goed, een BoereGoed, goed voor mensen… Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie, in verbinding en in gedrevenheid!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven