Copy

Buurtbrief september met o.a.: Plukmorgen, compilatie uit de kas, de Raapbox hervat, samenwerking Foodies & Family en ook met gezondheidswinkel Ros in Voorburg, en de weekaanbieding!
 
Het zit er weer op.....

De vakantie is zo langzamerhand aan haar einde. Het wordt weer drukker op de wegen, kinderstemmen zijn hoorbaar op weg naar school, het 'gewone' leven wordt weer hervat... Ook in de kas merk je dat het weer wat drukker wordt. Vrijwilligers met vakantieverhalen druppelen binnen en aan de koffietafel is het zoeken naar een plekje. Plannen worden gemaakt voor het komend seizoen want voordat je het weet zijn de feestdagen weer daar. BoereGoed in beweging en weer 'lekker gewoon'....


Zelf gratis plukken bij BoereGoed……!

Op zaterdag 22 september houdt BoereGoed opnieuw een puzzeltocht en plukmorgen in de Buurtkas. Het is de vorige keer zo' n ongekend succes gebleken dat het vroeg om herhaling! De puzzeltocht is geschikt voor jong en oud en vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur. Na deelname aan deze tocht mag er gratis een product geoogst worden. Ook de Raapbox zal zijn intrede weer doen op deze dag. Hoe de morgen er exact uit gaat zien blijft nog even een verrassing maar het wordt weer leuk!!!! Houd hiervoor onze Social Media in de gaten....
Compilatie uit de kas...

BoereGoed dat zijn we met elkaar en ook voor elkaar.... Zo is 1 van onze (top)telers Wim ook in het weekend aanwezig in de kas om alles bij te houden en een oogje in het zeil te houden. Zijn vrouw Simona komt zo nu en dan met hem mee en benut haar tijd in de kas met het maken van de prachtigste foto' s. Zo ontstond deze fotocollage, een lust voor het oog...….!!!
De Raapbox weer hervat!

Zoals jullie inmiddels wel hebben meegekregen is de Raapbox een succes gebleken! Het 'bij elkaar rapen' van 6 items aan groente en fruit voor maar € 10,- heeft een 3-tal keer proefsgewijs plaatsgevonden op de zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Het betreft hier Streekgebonden producten, producten uit de kas en Biologische producten met een schoonheidsfoutje. We zijn zo overtuigd van het succes hiervan dat we het concept doorzetten. Hoe en wanneer laten we je tijdig weten via de verschillende socal media.

Samenwerking Foodies & Family..

BoereGoed heeft onlangs haar samenwerking verleend aan Foodies & Family. Een nieuw project, gestart door Priscilla Ophof. Priscilla is een jonge moeder die een gezonde leefwijze en gezonde voeding hoog in het vaandel heeft. Ze heeft vanuit haar werkverleden, en vanwege het feit dat ze zelf moeder is, een ruime ervaring met kindjes. Mede van daaruit bedacht ze de gezonde Traktatieboxen en Kidsboxen met een educatieve doelstelling en met als doelgroep kinderen. Tevens zullen na en tijdens het succes van de Traktatie- en Kidsboxen, workshops gegeven gaan worden. De focus bij dit project ligt op gezonde, biologische producten... Voor meer informatie: kijk eens op de Facebookpagina van Foodies & Family... (op de foto, 1 van haar traktatie-ideeën).

Snijbonen uit eigen kas, de aanbieding voor volgende week.....

Vanaf a.s. vrijdag 14 september liggen de echte BoereGoed snijbonen in de Farmshops. Heerlijk en vers geoogst in de Buurtkas door onze vrijwilligers. Een zakje (4 ons) voor € 1,49 en het proeven waard...!

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen die gekookt als groente wordt gegeten. De snijboon is een ras van de gewone boon (Phaseolus vulgaris), een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen. De naam is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in reepjes gesneden werden, zoals met een snijbonenmolen, om zodoende de taaie draden tot korte stukjes te verknippen. Oude rassen vormen een draad doordat de rugnaad van de peul verhout, maar tegenwoordig zijn de meeste rassen draadloos. (bron: Wikipedia)

Het is trouwens bijzonder hoe vaak het woord (snij)boon voorkomt in Spreekwoorden. Hieronder zomaar een aantal:

- Een rare snijboon zijn. (=een wonderlijk figuur zijn...).

- Boontje komt om zijn loontje. (=hij krijgt wat hij verdient).
- De eigen boontjes doppen (=de eigen zaken regelen).
- Een heilig boontje zijn (=erg braaf zijn).
- Ergens zijn boontjes op te weken leggen (=stellig op iets rekenen dat niet zeker is).
- Geen heilig boontje zijn (=zich niet altijd even braaf voordoen).
- Zijn boontjes op iets te week leggen (=stellig op iets rekenen).
- Zijn eigen boontjes doppen. (=zijn eigen problemen zelf oplossen). 


Wokschotel met snijbonen.

-800 g verse snijbonen
-3 el arachideolie
-3 el hoisinsaus (potje 210 g, Lee Kum Kee)
-50 g gezouten cashewnoten


Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de snijbonen 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de hoisinsaus toe en warm 2 min. mee. Hak ondertussen de noten grof en bestrooi de snijbonen ermee.

Combinatietip:

Lekker met mie en gebakken zalm. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.


De Belofte van Bloemkool...

Eind augustus is er Bloemkool gepoot. De Ogenmeloentjes waren aan hun einde en maakten plaats voor deze jonge spruiten. Nog heel pril en heel kwetsbaar steken ze hun kopje uit naar het licht, Als hun groei voorspoedig mag verlopen hopen we aan het eind van het jaar onze eerste, heerlijke kaskooltjes te kunnen oogsten. 


 


Schoonschrift....!

Elke week zorgen we voor een aanbieding bij BoereGoed. En vanzelfsprekend willen we die zo leuk en zo interessant mogelijk op onze klanten overbrengen. De PR hiervoor begint eigenlijk al in de kas, want daar worden elke week de borden beschreven die vervolgens meegaan naar de Farmshops. Dat schrijven moet er natuurlijk mooi uitzien. Daarom zijn wij intens dankbaar dat we onze vrijwilliger Aad in ons midden hebben. Met een immens geduld en uiterste precisie krijgt hij het elke week weer voor elkaar om in een waar schoonschrift de borden te beschrijven. Aad, top! Dank je wel voor je inzet....!


Prachtige regenboog boven de kas...

Zomaar een mooi plaatje. Op een regenachtige morgen op weg naar de Buurtkas was er spontaan een prachtige regenboog te zien en die moesten we natuurlijk even vastleggen. Nu maar hopen dat ie geluk brengt...!

Samenwerking Gezondheidswinkel Ros in Voorburg.

Deze gezondheidswinkel is onderdeel van 'Gezond en Wel'. Your greatest wealth is health! Gezond zijn en gezond blijven willen we allemaal. De G&W Gezondheidswinkels zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in gezond zijn en blijven. Of het nu om afslanken, sportvoeding, natuurlijke cosmetica, gezonde voeding of vitaminen mineralen gaat, G & W GezondheidsWinkels zoeken altijd naar de beste oplossing. BoereGoed gaat vanaf deze week verse groente en fruit leveren om een belangrijke bijdrage te leveren aan dit proces en daarmee komt een mooie en beloftevolle samenwerking tot stand.
Prachtige regenboog boven de kas...

Zomaar een mooi plaatje. Op een regenachtige morgen op weg naar de Buurtkas was er spontaan een prachtige regenboog te zien en die moesten we natuurlijk even vastleggen. Nu maar hopen dat ie geluk brengt...!

Vers voor festivalgangers op Hometown.

Op 25 augustus j.l. was er weer HET festival Hometown in Maasland. Dit jaar werden de festivalgangers o.a. verrast met zelfgemaakte Club a Soep, een foodtruck van Make it Awesome. Heerlijke tomatensoep met de Tomatoblend van BoereGoed en groente- en kippensoep met onze lekkere, verse groente! Geweldig toch?! Wil je nou ook gebruik maken van een gezonde foodtruck op jouw feest, check dan eens
www.make-it-awesome.nl
of de Facebook
pagina....
Wil je ons een handje helpen, dat kan, we zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers....!! 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2018 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven