Copy
De BoereGoed buurtbrief is er weer! Deze week vind je o.a. aan alles komt een eind, zoetzuur courgetje en bittere pil..
 
Aan alles komt een eind.....

Aan alles komt een eind, en tja....helaas ook aan vakantie. Volgende week beginnen de scholen weer en is het einde van de zomervakantie 2020 een feit! Maar wat was het een bijzondere vakantie! Vakanties werden massaal geannuleerd of in eigen land gevierd. Ook het zogenaamde 'Staycation' (thuis vakantie vieren) bleek al dan niet noodgedwongen populair! De,volgens de media, weer aanwakkerende Corona-gevallen hadden hoe dan ook effect. Bij BoereGoed beginnen sommige vakantiegangers ook weer binnen te druppelen, terwijl anderen het in september nog tegoed hebben. Wat overheerst is dat de sfeer goed is, de vreugde om elkaar na een paar weken weer te zien. In de kas kabbelt de natuur voort en leeft nieuw en oud naast elkaar (en dan heb ik niet over de vrijwilligers). De oogmeloenen worden binnenkort geruimd maar jeetje....wat hebben we ervan genoten! De watermeloenen liggen nog steeds te glimmen en te glanzen en ook de (punt)paprika' s, pepers, aubergines, komkommers  en courgettes doen nog wel een ronde mee. Al ga je aan het blad wel zien dat ze geen lekker jong fris ding meer zijn, geven ze nog een overvloed aan vrucht. De kruidenhoek is een echte stayer: de (platte) peterselie, bieslook, oregano, rozemarijn en tijm tieren welig. De belofte voor de herfst/winter staat net in de grond: prachtige rijen met bloemkool- en broccoliplant. En de winkel tenslotte,  is nog steeds een ongekend succes, al zijn we er niet rouwig om dat de enorme hitte heeft plaats gemaakt voor een lekkere 20 graden. Beter voor u als klant maar zeker ook voor de collega' s die zich met hart en ziel inzetten! Kortom: het gaat best lekker bij dat BoereGOED, vakantie of geen vakantie....! 


Ook via onze webshop kunt u nog steeds bestellen! Heerlijke groente-, fruit-, en zuivelboxen maar ook losse producten! Kijk gerust eens op
 www.boeregoed.nl/shop
Een zoetzuur courgetje....!
Met enige regelmaat voorziet onze vrijwilliger Martien ons van een recept. Zo is de inmiddels befaamde spruitenschotel ook van hem afkomstig. Dit keer kozen hij en zijn vrouw voor onderstaand recept. Een heerlijke frisse variant op de "gewone" courgette en heerlijk bij bijvoorbeeld nasi en bami. Maar uiteraard ook op vele andere manieren.
Zoetzure Courgetteblokjes:
Hiervoor heb je nodig;
-1 kg courgette, -2 flinke uien, -3 afgestreken eetlepel zout, -500 ml natuurazijn, -250 gr suiker, -2 theelepel kurkuma, -1 eetlepel mosterdzaad.
Bereiding;
Courgettes wassen en in blokjes snijden van 2 cm. Uien schoonmaken, in vieren snijden en in dunne reepjes. Uien en courgette in grote kom doen en goed mengen met het zout,enkele uren afgedekt laten staan. Schep ui en courgette in vergiet en spoel af. Breng de overige ingrediënten aan de kook en laat enkele min. doorkoken.Voeg courgette en ui toe en laat circa 5 min koken. Maak 5 jampotten goed schoon ( soda en kokend water ) en vul de potjes.Laat de potten circa 4 weken staan alvorens er van te snoepen.
Eet smakelijk en de zoetzure groetjes van Martien!

 
 
Bittere pil....

Wat hebben we een bittere pil moeten slikken toen we vorige week ontdekten dat onze aanhangwagen 's nachts ontvreemd was. Ik noem het nu ontvreemd maar gossie...de woorden: 'keihard gestolen' passen beter! Het bezorgde ons aanvankelijk ongeloof; want wie doet dat nou? We zijn een Stichting en proberen zulk goed werk te doen, waarom dan dit? Na het ongeloof volgden de boosheid en de teleurstelling; verdorie...kun je dan niemand meer vertrouwen?  Maar uiteraard krabbelen we weer op bij BoereGoed en zoeken we naar oplossingen en belangrijker nog; naar resolute beslissingen om dit in het vervolg te voorkomen! Natuurlijk hopen we stiekem nog een beetje dat de aanhangwagen gevonden en teruggebracht wordt, al wordt dat per dag minder... Wel zou het fijn zijn als jullie het ons willen melden als je iets ziet of gezien hebt! Mailen kan naar info@boeregoed.nl of als je liever belt kan dat naar naar 0174-725205. Tenslotte willen we jullie bedanken voor alle hartverwarmende en meelevende reacties die we ontvingen via de social media, dat voelde als een warm bad!

Onze missie: BoereGoed, goed voor mensen!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groente wordt geteeld. Het is een uniek regionaal project waarin doelen rond mensen, gezondheid en omgeving samenkomen.

Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en werken, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar positieve gezondheid voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben.

De kas is het hart èn de ziel van BoereGoed. Er heerst gezelligheid, veiligheid en vertrouwen en het geeft mensen de mogelijkheid om gewoon te mogen zijn, wie ze zijn. Een plek waar het hart klopt en waar een warm welkom voelbaar is.

BoereGoed staat middenin de lokale gemeenschap en verbindt daarin mens en instanties. Daarnaast staat BoereGoed voor duurzame en gezonde groente en fruit, lokaal of geteeld in de eigen Buurtkas.

De Farmshops vormen het verlengde van de kas als middel richting onze doelgroepen. Het resultaat daarvan is; gezond, vers en lekker eten aanbieden met een liefdevolle en zorgzame knipoog naar het welzijn van de mens en het milieu.

Kortom door samen te werken, samen te delen en samen te leren ontstaat een mooi Goed, een BoereGoed, goed voor mensen… Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie, in verbinding en in gedrevenheid!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven