Copy
De Buurtbrief is er weer! In het vervolg zal deze wat frequenter maar in verkortere versie verschijnen. Deze week vind je o.a.: de opening van de winkel en kas, zuivel in PET flessen, en het Familie Backerplein.
 
Sesam open u....

En toen.....was het eindelijk zover! Na maanden van voorbereiding, verven, klussen, brainstormen en overleggen, kon onze winkel eindelijk geopend worden. Op vrijdag 19 juni was de officiële opening een feit. Wethouder Albert Abee (CDA) heeft samen met Rob en Desiree Olsthoorn van OK plant traditioneel het lintje doorgeknipt waarna het glas geheven werd samen met de uitgenodigde sponsors. En wat is ie mooi geworden, de winkel! We zijn echt apetrots! Dankzij onze vrijwilligers en met steun van bedrijven en fondsen is de kas geschikt gemaakt voor een gevarieerde teelt en het verpakken en verzenden van groente- en fruitproducten en kan ook de winkel voorzien worden van heeeel veel vers en lekker product.  De winkel is open op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 13:00 uur. U bent meer dan welkom!
 
Zuivel in de PET....?
 
Zuivel in plastic flessen. Al een aantal maanden zit al onze zuivel in gerecyclede PET-flessen. Regelmatig krijgen wij de vraag waarom onze fles van plastic is en niet van glas, of waarom er geen statiegeld op zit, zodat deze hergebruikt kan worden. Een logische vraag vanuit milieuoogpunt, maar er wordt vaak voorbij gegaan aan de belasting van het milieu die het schoon en steriel maken van een gebruikte fles met zich meebrengt en de kosten die hiermee gepaard gaan. Onze plastic flessen horen uiteraard bij het PMD afval waarbij de fles, de dop en het etiket tijdens het wassen van elkaar gescheiden worden. Het plastic van de flessen wordt gewassen en gemalen en daarna zijn het schone, zuivere plastic korrels. Al die korrels gaan naar een fabriek en daar worden ze omgesmolten tot nieuwe PET flessen. En zo sparen we met recyclen heel veel grondstoffen en energie uit. Voorwaarde voor echt milieubewust bezig zijn is wel dat de plastic flessen dus daadwerkelijk bij het PMD afval terechtkomen. Want anders komen ze niet in bovenstaande ‘kringloop’ terecht!
Binnenkort zullen wij al onze flessen tijdelijk voorzien van een label met deze informatie erop.

 
Familie Backerplein....

Afgelopen vrijdag is, tijdens de officiële opening, ter ere van het echtpaar Backer, het familie Backerplein geopend! De heer Backer was de grondlegger van de kas en het winkeltje aan de Baakwoning. Na zijn overlijden heeft BoereGoed deze plek dankbaar aanvaard en er de Buurtkas en winkel van gemaakt. Mevrouw Backer heeft de geste zichtbaar geëmotioneerd in ontvangst genomen. Een mooi moment...

 

Onze missie: BoereGoed, goed voor mensen!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groente wordt geteeld. Het is een uniek regionaal project waarin doelen rond mensen, gezondheid en omgeving samenkomen.

Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en werken, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar positieve gezondheid voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben.

De kas is het hart èn de ziel van BoereGoed. Er heerst gezelligheid, veiligheid en vertrouwen en het geeft mensen de mogelijkheid om gewoon te mogen zijn, wie ze zijn. Een plek waar het hart klopt en waar een warm welkom voelbaar is.

BoereGoed staat middenin de lokale gemeenschap en verbindt daarin mens en instanties. Daarnaast staat BoereGoed voor duurzame en gezonde groente en fruit, lokaal of geteeld in de eigen Buurtkas.

De Farmshops vormen het verlengde van de kas als middel richting onze doelgroepen. Het resultaat daarvan is; gezond, vers en lekker eten aanbieden met een liefdevolle en zorgzame knipoog naar het welzijn van de mens en het milieu.

Kortom door samen te werken, samen te delen en samen te leren ontstaat een mooi Goed, een BoereGoed, goed voor mensen… Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie, in verbinding en in gedrevenheid!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven