Copy
BoereGoed aanbod komende week

Ook komende week kun je weer online shoppen tot woensdag 14 april 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij de 4 BoereGoed punten. Klik HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten. Kas-asperges kun je bestellen, maar ook kopen in de Farmshops Buurtkas, -Carlton, Haantje, Hofstede en Onings.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* 3 bakjes Kas-Aardbeien van Kwekerij de Haak - € 6,99
* 3 Kromme Jongens van Frank - € 0,99
* Appels Braeburn van de Kikkershoek - 1 kg € 1,99
* Buitenbloemkool van Boer Pait € 1,49


Kas Asperges AA en A, Klasse 2, geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen
Prijzen van € 4,99 (klasse 2) tot 7,49 (AA super) per pond.

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De Kas-Aspergebox - ook ideaal als geschenk!!
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 
Buurtbox en Fruitbox

De Buurtbox zit deze week weer vol met lekkere, gezonde groente! Deze keer zitten er onder andere spinazie, broccoli, witlof en rode uien in. Ook krijg je er een leuk recept bij voor een lasagne gerecht wat je met behulp van de box kunt maken. De volledige inhoud van de Buurtbox vind je hier
Steeds meer mensen nemen een abonnement, met sociaal en lokaal produkt en recepten,  die je heel simpel wekelijks even kan stoppen. Kijk 

De Fruit vitaliteitbox bevat weer veel vitamine! Pruimen zijn deze week het extraatje in de box. De volledige inhoud
van de fruitbox vind je hier.
Ook op de fruitbox kun je een abonnement nemen.
Lasagne recept

Deze week heeft Simone van SiUSmile een heerlijk lasagne recept samengesteld. Een aantal producten die in de Buurtbox zitten van deze week kun je hiervoor goed gebruiken! Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 à 3 personen en het staat binnen een uur op tafel! Je vind het recept hier.
Wereld Parkinson Dag

Vandaag gaat ons (groente)hart uit naar ‘de dag van de Parkinson’. Elk jaar op 11 april wordt er tijdens de Wereld Parkinson Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor Parkinson. Dit is de geboortedag van James Parkinson. Door zijn publicatie (An Essay on the Shaking Palsy) in 1817 is Parkinson internationaal erkend als ziekte. Inmiddels is bekend dat het voor Parkinsonpatiënten nòg belangrijker is om veel groente, fruit en granen te eten. (bron: Stichting Parkinson Fonds) Wil je meer weten over deze speciale wereldwijde dag, check dan: www.parkinson-vereniging.nl
Bericht van boer Martin van Boerenmart

Gelukkig weer een bericht van Boer Martin van de bekende Boerenmart vrije-uitloopeieren, die helaas vanwege de vogelgriep uit de roulatie was:

''Eindelijk.... daar zijn ze dan, onze nieuwe leghennen! Twee weken geleden is het eerste koppel leghennen gekomen en over een aantal weken komt er nog een koppel.

De leghennen zijn 18 weken oud en daarom duurt het nog 1 tot 2 weken voordat we de eerste Boerenmart eieren kunnen verwachten. Het voorjaar en het steeds mooier wordende weer zullen hier zeker bij helpen.

Nu dus vooral zorgen dat de jonge hennen goed uitgroeien en helemaal klaar zijn om straks hun eerste ei te leggen.

Tot snel!

Martin 
Boerenmart''
Nieuw Farm I See Kassie wordt afgemaakt
Het Farm I See Team heeft wat meters gemaakt met het nieuwe Farm I See kassie. Het gaat hierbij om 2 ''kappen'' in de BoereGoed Buurtkas. In een gedeelte van die 2 kappen wordt een tropisch klimaat nagebootst. In deze kappen telen we dit jaar weer allerlei medicinale gewassen, maar dit keer professioneler, die we dan weer in de webshop onder Farm-I-See producten verkopen.
Vrijwilligersvacatures - Buurtboxen maken, Farmshop helpen runnen of gewoon even in de Buurtkas bezig zijn

Bij BoereGoed zijn we continue op zoek naar vrijwilligers en mensen die elkaar helpen!
Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 

‘Plant a Friend Westland’, project tegen eenzaamheid

BoereGoed partner/leverancier Aloë Vera kwekerij Dr. Green is de eerste Westlandse leverancier voor ''Plant a Friend Westland''. Plant a Friend is een  middel om jongeren met interesse voor alles wat ‘groeit en bloeit’ met elkaar te verbinden en om eenzame gevoelens bij jongeren te kunnen helpen voorkomen .

Jongeren tussen de 14 en 26 die behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten, kunnen een warm welkom verwachten van anderen die dezelfde passie delen. Zij kunnen zich aanmelden en krijgen een plantje thuisbezorgd. Vervolgens worden zij in een appgroep geplaatst met vijf anderen waaronder een ‘host'. Ze gaan met elkaar de uitdaging aan om het plantje te laten groeien en in gesprek over de plant en andere onderwerpen. De plant zorgt op deze manier voor verbinding en zo hoopt Plant a Friend Westland dat er leuke vriendschappen ontstaan.

Het van origine Leidse project wordt vanaf deze maand door Roos Vollebregt uit Naaldwijk geïntroduceerd in Westland. Om dit initiatief te kunnen realiseren heeft zij aan Vitis Welzijn gevraagd om haar te ondersteunen. Gemeente Westland heeft Plant a Friend Westland financieel mogelijk gemaakt.

Zin om met andere plantenliefhebbers in contact te komen? Aanmelden kan via: k.scholtes@vitiswelzijn.nl

Groentegrap
Ach jongen, wat kijk je sip! Kun je het allemaal niet meer oberzien? 
 
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven