Copy
BoereGoed aanbod komende week
Komende week komt het zonnetje weer eens om de hoek kijken! Met heerlijke temperaturen van rond de 20⁰ zullen de plantjes lekker groeien. Fijn! Lees verder in deze buurtbrief naar wat je tijdens de openingstijden van de winkel zelf mag plukken in de Buurtkas! 

Nieuw in het assortiment zijn de Jonge Heulenaren (nieuwe oogst kasaardappelen zie hieronder), kas kersen, verschillende kasbonen en allerlei meloenen (de laatste niet uit de buurt)

Ook komende week kun je weer online shoppen tot woensdag 2 juni 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag. Of afhalen op zaterdag in de Buurtkas.

We zijn  ons bezorggebied iets aan het uitbreiden. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten, maar schroom niet even te mailen naar info@boeregoed.nl als je adres hier net buiten ligt. 

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* Paprika duo per 2 Stuks €1,29
* Sla van Topkrop per krop €0,75
* Portobello per 125 gram (ca. 2 stuks) €1,49

* Aardbeien van Kwekerij de Haak - 2 bakjes voor €4,99
* Kromme jongens  - 3 stuks voor €0,99


We hebben nog ''gewoon'' asperges!!
Kas Asperges AA en A, Klasse 2, nu ook weer geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox - de inhoud vind je hier. Dit keer een echte voorjaarsbox met o.a. snoeptomaatjes, kassnijbonen, nieuwe kas aardappelen uit de Heul, kas andijvie, sla, puntpaprika, vitalientjes van Frank, kromme jongens, radijs en natuurlijk recepten!
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Kas-Aspergebox - ook ideaal als geschenk
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 

Abonnementen
Op de Buurtbox en de fruitbox kun je ook een abonnement nemen! Dan heb je er geen omkijk naar en wordt het ieder weekend standaard voor je klaargemaakt. Bij de Buurtbox zit ook iedere week een lekker recept dat je kunt maken met de inhoud van de box. 
Bezorgen, Farmshops en afhalen 

Het bezorgen van de Online bestellingen en Buurtboxen is een succes! Er komen nu al veel bestellingen die we aan huis bezorgen. Ook zijn alle Farmshops weer open.
Om deze reden hebben we besloten dat we alleen online bestellingen alleen nog maar kunnen worden afgehaald bij de Buurtkas zelf of thuis worden bezorgd. De andere Farmshops fungeren dus niet meer als afhaalpunt
Pluk je eigen kruiden (volwassenen) of aardbeien (kinderen)

Ondanks de Corona tijden is de Farmshop bij de Buurtkas aan de Baakwoning in Naaldwijk op vrijdagen en zaterdagochtenden open. Uiteraard houden we de regels voor 100% in de gaten en passen we ons hierop aan.

Als je boven €15 in de winkel of online hebt gekocht mag je op de tijdstippen dat de winkel open is zelf wat leuke kruiden plukken! We hebben een heel gamma om te plukken! Ook kun je kinderen tm 12 jaar zelf een of twee aardbeitjes voor eigen eet laten plukken.

Vraag naar een Boeregoed vrijwilliger (meestal in rode outfit) en je wordt verder geholpen!

Kaskersen van Sjaak Barendse

Deze week hebben we al kersverse superzoete kaskersen van Sjaak Barendse uit Ter Heijde. De kersen zitten in milieuvriendelijke schaaltjes en verkopen we in de Farmshops en Online. Saillant detail: Sjaak heeft zijn eerste zoen  aan z'n huidige vrouw gegeven bij de achtergevel van de huidige BoereGoed Buurtkas! 

De Jonge Heulenaren
Deze week zijn de zogenaamde "Jonge Heulenaren’’ verkrijgbaar bij BoereGoed (online en in de Farmshops). Het gaat hier om kersverse nieuwe oogst kasaardappelen, die 3 broers Van Marrewijk telen in de kas waar ze destijds zijn opgegroeid. De jongens verkopen de aardappelen onder het naampje ‘’Jonge Heulenaren’’, en wij van BoereGoed hebben hun gezamenlijke teeltproject ook zelf maar Jonge Heulenaren genoemd, hoewel ze niet ‘’heul’’ jong meer zijn 😊
Kindertraktaties
Een van de doelstellingen van BoereGoed is om mensen letterlijk en figuurlijk gezond(er) te maken/krijgen. Ook willen we mensen meer betrokken krijgen bij de natuur.

Ook kinderen willen we hierbij betrekken. In onze BuurtKas kunnen kinderen als je in de Farmshop of via de webshop wat koopt aardbeitjes plukken. Maar helemaal leuk is natuurlijk als kinderen kunnen trakteren. We overwegen deze traktaties apart op te nemen in onze webshop.

Vind je dit een goed idee: Mail het dan even door naar
info@boeregoed.nlHierboven staan een paar mogelijke producten (met wat ideeën hieronder) maar ook met wat vraagtekens. Kunnen jullie met ons meedenken hoe we wat oplossingen kunnen vinden? Mail de antwoorden svp naar info@boeregoed.nl

Lollies van watermeloen
 • Per watermeloen 10 ijsjes snijden en een sneetje maken voor het stokje
 • Stokjes bijkopen (kan dan in onze webshop) en erin prikken
 • Vooraf klaarmaken
BoereSnoepGoed zakken
 • Wat ons betreft NIET in plastic
 • Je koopt bij ons wat losse snoeptomaatjes en kinderkomkommertjes én BoereGoed papieren zakjes
 • Thuis gewoon een mix maken
Bestellen via de webshop nu nog makkelijker!
Mede door inspanningen van Chilla Verhagen
(www.chillaverhagen.nl) wordt het steeds makkelijker om via onze webshop te bestellen.
Goed om te weten zijn de volgende feiten:
 • Je kunt (als je een account hebt aangemaakt) eenvoudig vanuit de vorige bestellingen opnieuw bestellen
 • De webshop is nu veel sneller
 • Je kunt nu makkelijker vanaf je telefoon of tablet bestellen
 • Je kunt makkelijker een wederkerende box bestellen. Een soort abonnement die je wekelijks aan of uit kunt zetten
 • De bezorgregio is flink uitgebreid en staat hier
 • Je kunt per categorie zoeken (groente, fruit, zuivel etc) of gewoon je product zoeken
We zijn nog bezig met het maken van een app!
Buitenbeentjes
Soms vind je zomaar een stukje speling van de natuur. Een knipoog, een grapje of reden tot stille verbazing. We kunnen het mislukte groente noemen of buitenbeentjes. De naam maakt eigenlijk niet uit, de groente smaakt er niet minder om en de emotie erbij maakt veel goed. Zo vonden wij deze aubergine in de kas. Enige uitleg hierbij is niet nodig, zo schatten we in. We houden het er gewoon op dat het dit weekend eindelijk weer 'blote billen weer' wordt. Mochten we dit voorjaar/deze zomer nog meer van dit soort bijzondere exemplaren tegenkomen, zullen we ze uiteraard met jullie delen. Fijn, zonnig weekend!
Bordje BoereGoed van Gerard Jacobs

Gerard Jacobs, kunstenaar en vrijwilliger in het Farm I See ''medicijn'' kassie bij BoereGoed, verrastte ons met een ''bordje BoereGoed'' van in de Farmshop gekochte producten.  Je kunt wel zien dat hij een beeldend kunstenaar is, want het ziet er superlekker uit, maar is ook nog eens oer-gezond!

Het gaat op patat van meiraap, kasbroccoli, gevulde Portabella, gestoomde groenten, een sausje van koriander yoghurt en knoflook! Individueel zijn de producten via de site verkrijgbaar, maar is het een idee voor de volgende Buurtbox? Als enkelen onder de lezers van deze brief een mailtje naar info@boeregoed.nl sturen, zetten we hem klaar voor de volgende BuurtBox. Eet smakelijk!!
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven