Copy

Speciale uitgave Buurtbrief: zaterdag 14 juli een 2e proef met de Raapbox. Lekker zelf je groente- en fruit rapen....!
 
Aanstaande zaterdag 14 juli kun je weer groente en fruit rapen.....

Onlangs organiseerden we de Boeregoed Speurtocht en Plukdag in de kas. De opkomst was enorm! Vanwege dit enorme succes willen we de verbeterpunten, die onze bezoekers aangaven, gaan uittesten. Daarom houden we aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur wederom een RaapBox-ochtend.

BoereGoed Raapbox
Het principe van de Raapbox is erg simpel:  Voor € 10,-- pak je een BoereGoed Raapbox en mag je 6 items uitkiezen. Je kunt een keuze maken tussen producten uit de BuurtKas, van telers uit de buurt en biologische producten die door vormbeschadigingen/schoonheidsfoutjes het schap van de supermarkt niet halen. De Box is enorm voordelig: één van de 6 te kiezen items kan namelijk bijvoorbeeld 10 bio appeltjes of 15 bio-sinaasappels zijn.

Supergezond
Het idee achter de Raapbox is mensen dichter bij de natuur, de landbouw en gezonde voeding te brengen. Nu gaat het nog om regionale en biologische producten, maar het idee is om ook producten aan te gaan bieden die men wellicht niet goed kent, maar supergezond zijn. Eigenlijk zoeken we nog iemand die het leuk vind om het concept uit te breiden en die toelichting kan geven over bepaalde gezondheidsaspecten van kruiden, die we dan vervolgens ook in de Raapbox kunnen aanbieden

Bedoeling op termijn

Op termijn is het de bedoeling dat we op vaste tijdstippen bij onze Farmshops in het Westland, Den Haag en Delft, het concept verder uitwerken en dat consumenten op vaste tijdstippen kunnen ''rapen''.  We overwegen tevens om een community app te gaan aanmaken, waarop we klanten kunnen informeren.

Neem een kijkje in de BuurtKas

De BuurtKas bestaat nu ruim een jaar. Het unieke is dat mensen met verschillende achtergronden en kwaliteiten elkaar hier kunnen ontmoeten en samenwerken aan sociale integratie en aan gezonde producten. BoereGoed biedt in de Buurtkas bovendien werkervaringsplaatsen aan, aan mensen die door een gedrags- of sociale beperking moeilijker kunnen meekomen in de gewone arbeidsmarkt of het onderwijs. Samen met andere vrijwilligers zoals ex-telers en begeleid door professionals uit de zorg, kunnen zij in een prettige omgeving werkervaring opdoen en bovenal zichzelf zijn!

 Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2018 BoereGoed, All rights reserved.
U ontvangt deze BoereGoed Buurtbrief omdat u zich opgegeven heeft voor de BoereGoed Buurtbrief

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven