Copy
BoereGoed aanbod komende week

De lente komt er al snel weer aan en de groentetjes groeien weer lekker. Je kunt  de komende week weer komen shoppen bij de Farmshops bij Tuincentrum Hofstede en de Buurtkas. Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 10 maart 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij BoereGoed. Klik HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:

* Torentjesbloemkool Romanesco - 1 stuk - €1,99 
* Vanille vla van Delflandshof - 1 fles - €2,35
* Hutspot peen met uien - 1 zakje - €1,19
* Rucola van de buurman van BoereGoed - 125 gram - €0,99


Wat kun je bestellen?
* De BuurtBox
* De fruit vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Producten uit het assortiment in de Farmshops en online  
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De inhoud van de BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten. Deze keer met bospeen, bloemkool, spinazie, uien, rode linzen en Vitalientjes. 

Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden!

De box groeit wekelijks enorm in populariteit.
De inhoud voor komende week vind je hier.
De gouden BuurtBox van het jaar

We kijken er reikhalzend naar uit: het aspergeseizoen! Het water loopt ons bij voorbaat al in de mond. Over zo'n 2 weken is het dan eindelijk zover! Zowel uit eigen kas als uit die van onze aspergeteler Antonio van Beek uit Terheijden zullen de asperges verkrijgbaar zijn. Om jullie er zo goed mogelijk van te laten genieten willen we een speciale 'Aspergebox' gaan samenstellen. Hierin vind je in elk geval: een pond asperges, krieltjes en eieren. Verdere uitbreiding van de box wordt nog uitgewerkt. Vast staat in elk geval dat ook aardbeien niet naast de asperges in de box mogen ontbreken zodra het seizoen voor deze Zomerkoninkjes aanbreekt. Dit gouden koppel zorgt natuurlijk altijd voor het ultieme lentegevoel! We houden je op de hoogte van de datum waarop de box te bestellen is. 

Romanesco teelt jaar rond

Verrassing! Je denkt dat je bloemkool hebt gezaaid en dan blijkt er plots, tussen het blad, iets geelgroens omhoog te komen torenen. Jawel twee torentjes bloemkolen, beter bekend als Romanesco, staan parmantig naast elkaar in de kas te groeien. 

De Romanesco zit vol gezonde voedingsstoffen en is bovendien rijk aan vezels. Zo bevat deze sierlijke groente veel vitamine C. Door het eten van 85 gram Romanesco heb je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C al te pakken! Vitamine C heeft in je lichaam een belangrijke functie als antioxidant en helpt bovendien je weerstand goed te houden. Ook vitamine B6 (pyridoxine), folaat (vitamine B11), vitamine K en kalium zijn in goede hoeveelheden in de Romanesco te vinden. Kalium is een mineraal dat betrokken is bij de regulatie van je bloeddruk en bijdraagt aan de goede werking van je spieren en zenuwstelsel (bron: www.deverseverleiding.nl). 

Wij willen ze bij BoereGoed eigenlijk jaarrond telen, maar de Romanesco is deze week van een bevriende Italiaanse teler, dus nog niet uit de buurt :) Maar..... nog een paar weken en dan kunnen we u vast en zeker weer blij maken met onze huis-tuin-en-keuken bloemkolen uit de kas. 

Vrijwilligersvacature 

BoereGoed is een initiatief rondom een eigen BoereGoed kas. BoereGoed beoogt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel gezondheid en omgeving te laten samenkomen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen die even begeleiding nodig hebben of die het gewoon leuk vinden als tijdsbesteding. BoereGoed wordt gerund voor en door vrijwilligers. Hierbij is BoereGoed voortdurend op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere mensen te helpen en daarbij ook hun eigen talenten willen ontwikkelen.

Vind jij het leuk om het winkel team te komen versterken? 
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen in de farmshop Baakwoning. De winkel is open op vrijdag van 10-17.00 uur en zaterdagmorgen tot 13.00 uur. Vind jij het leuk om hier te helpen met inrichten (vrijdagochtend) en de klanten te helpen (kassawerk) of de winkel bij te vullen gedurende de openingstijden? Dan ben jij degene die wij zoeken.


Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 
Frittata met rode linzen en spinazie

Komende week zitten rode linzen en spinazie in de BuurtBox, welke je bijvoorbeeld kunt gebruiken om een lekkere frittata te maken. 

Het recept vind je hier.
Wil je de BuurtBox bestellen? Klik dan hier.
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven