Copy
BoereGoed aanbod komende week

Dit weekend zijn de eerste asperges verkocht! Je kunt ze de komende tijd in de BoereGoed buurtkas kopen of online bestellen. Ook zijn ze vanaf 1 april verkrijgbaar bij de andere Farmshops. Farmshop Hofstede is gewoon open, maar bij 't Haantje en Onings kun je door de Corona maatregelen alleen op afspraak terecht. Hier vind je hun locaties en telefoonnummers.  

Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 24 maart 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij BoereGoed. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:

* Bloemkool - uit de Vollegrond van de Kikkershoek - 1 stuk - €1,49 
* Courgette - 1 stuk - €0,75
* Krieltjes - voor bij de asperges 500 gram - €0,99

Verse asperges!
Kas Asperges AA en A en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De fruit vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 
Paas aspergebox, ook leuk als cadeau

Traditioneel bieden we weer de paas aspergebox aan. Hoewel ''paas''? Je kunt hem ook gewoon voor komend weekend bestellen! 

Er zit in: 500 gram Kas-Asperges, Ambachtelijke Aspergesaus, Krieltjes, Scharreleieren en biologische Aardbeien ''Calinda'' (totdat we onze eigen Aardbeien hebben). Klik hier om hem te bestellen!

Wil je deze box aan iemand cadeau doen? Vul dan zijn/haar adres in bij het verzendadres en dan zorgen wij dat de box daar bezorgd wordt (bezorging in de regio)! Je kunt er in de opmerkingen bij zetten wat voor 'wens' je op een kaartje wilt hebben voor diegene. 
Eerste BoereGoed kasasperges aangeboden aan burgemeester Westland Bouke Arends

Afgelopen donderdag 18 maart zijn de eerste BoereGoed kasasperges officieel overhandigd aan de burgemeester van Gemeente Westland, Bouke Arends. De kasasperges werden overhandigd om aandacht te vestigen op de opening van het BoereGoed oogstseizoen.  
Asperges: de gezondheidsvoordelen

Het kan je inmiddels niet meer zijn ontgaan: er zijn weer kasasperges bij BoereGoed. Behalve het feit dat het een ware voorjaarstraktatie is brengt dit 'Witte Goud’ flink wat gezondheidsvoordelen met zich mee.

Asperges zijn namelijk goed voor het hele lijf. Ze bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Omdat asperges o.a. kalium, aminozuur en water bevatten, is de groente urineafdrijvend en stimuleert ze daarmee de nierfunctie. De vele vezels zorgen voor een goede regeling van de darmdoorvoer en daarnaast bevatten ze veel antioxidanten.

Er worden vaak grappen over gemaakt: na het eten van asperges krijgt de urine soms een eigenaardige, typische geur. De scherpe geur is het gevolg van zwavelhoudende verbindingen. Zij ontstaan na afbraak van onder meer asparagusinezuur.

Volgens een recent onderzoek zouden de eiwitten en mineralen in asperges tenslotte kunnen helpen tegen een kater en de lever kunnen beschermen tegen de gevolgen van alcoholmisbruik. 

Nog meer redenen dus om te genieten van een heerlijk maaltje!
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De inhoud van de BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten!  Deze keer zit er in de box o.a. bospeen, spitskool, rode bietjes en een gesneden groenteverrassing. 

Het leuke is dat je de box eenmalig kunt kopen, maar ook met een abonnement (die je gewoon wekelijks kunt stoppen of bevestigen). Je kunt het laten thuisbezorgen of afhalen op 4 afhaalpunten in Westland, Delft, Rijswijk of Den Haag. Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden!

De inhoud voor komende week vind je hier.
Paasbrunchfietsen

Afgelopen vrijdag 19 maart is het Paasbrunchfietsen van start gegaan, en BoereGoed doet mee! Op de website (Paasbrunchfietsen – Fietsen voor m'n eten (fietsenvoormijneten.nl) zijn verschillende fietsroutes in het Westland, Midden-Delfland en omgeving beschikbaar waarbij je langs allerlei verschillende verkooppunten komt. Zo kun je een lekkere Paasbrunch samenstellen voor de Paasdagen. BoereGoed is op vrijdag en zaterdag geopend en verkoopt onder andere heerlijke asperges! Zien we jou komende weken aan fietsen? 
Partners in het BoereGoed zonnetje

We gaven het al aan vorige week: we zullen voortaan met regelmaat één van onze partnerbedrijven uitlichten om onze dankbaarheid te tonen. Na enige twijfel, we zijn namelijk zonder uitzondering blij met elk bedrijf, hebben we gekozen voor Rabobank Westland en Kaars Koffie. De reden hiervoor is dat we deze week voor het eerst onze koffiehoek en koffieapparaat hebben kunnen gebruiken. Medewerkers van de Rabobank schonken eind vorig jaar een bedrag aan BoereGoed omdat we maatschappelijk op meerdere vlakken actief zijn. Dit leverde ons een mooi bedrag op voor de aanbouw van een koffiehoek. Daarnaast werden we verrast met een gloednieuw koffieapparaat. Alsof dat nog niet genoeg was leverde Kaars Koffie ons de fairtrade koffiebonen, bekertjes en toebehoren. Alle reden voor mooie koffiemomentjes met zowel de vrijwilligers als onze klanten. Rabobank Westland en Kaars Koffie nogmaals bedankt! Kijk hier voor meer informatie over deze koffie: Koffie, service en koffiemachines voor op kantoor - Kaars Koffie
Rode bietensalade recept
In de box van volgende week zitten rode bietjes. Hiermee kun je bijvoorbeeld een heerlijke rode bietensalade maken als lunch of bijgerecht. Je vindt het hier! Met dank aan Joke ter Schuur (natuurvoedingsadviseur) voor het samenstellen van dit recept.
Vrijwilligersvacature - bestellingen inpakken

Bij BoereGoed zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in te pakken. Om aan de dagelijkse vraag naar groente en fruit te kunnen voldoen zoeken wij mensen voor in de verwerkingsruimte. Dit is de plek waar het allemaal gebeurt: het uitzoeken, sorteren, verpakken en verdelen van de producten. Met een heel team draag je de zorg hiervoor. We vragen oog voor kwaliteit, het weten van aanpakken en een dosis gezelligheid van jou. We horen graag van jou! Kom een keertje langs of mail naar info@boeregoed.nl. 

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven