Copy
BoereGoed aanbod komende week

Vanaf vrijdag hebben we de eerste kas-asperges! Lees verderop in de Buurtbrief over dit onderwerp!
Verder zijn de Farmshops Haantje (Rijswijk/Delft) en Onings (Den Haag) nu ook open, maar wel op afspraak. De Farmshop Hofstede en Buurtkas Naaldwijk zijn gewoon open. 
Wil je een afspraak maken voor een bezoek aan de Farmshops in Tuincentra? Klik dan hier voor de telefoonnummers 

Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 17 maart 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij BoereGoed. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:

* Kromme Jongens - 3 stuks, gewoon uit de buurt - €0,99
* Witlof - 500 gram, uit de buurt - €0,99
* Soeptomaten - 1,5 kg, gewoon uit de buurt - €1,25
* Pannenkoekenmeel De Luxe - 1 zak van Molen de 4 lelies Maasland - €1,49


Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De fruit vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 
Nu al te bestellen: Kasasperges, dé BoereGoed traditie

Vanaf vrijdag 19 maart zijn ze er weer: de BoereGoed kasasperges! Elk jaar opnieuw een traditioneel begin van de lente! Op een gering oppervlak in de Buurtkas van BoereGoed worden er op kleine schaal kasasperges gekweekt en daarnaast geleverd door aspergekweker en partner Antonio Van Beek uit Terheijden.

De verkoop vindt plaats bij de Farmshop bij de Buurtkas aan de Baakwoning in Naaldwijk (vrijdagen tot 17.00 en zaterdagen tot 13.00 uur open) en online.
Bij Farmshops Hofstede in Den Haag/Voorburg, Tuincentrum ’t Haantje in Rijswijk en bij Tuincentrum de Carlton in ’s Gravenzande kun je vanaf 2 april terecht (let op bij deze Tuincentra dien je vooraf te reserveren in verband met de regelgeving).
Online kan
 nu al tot woensdag as worden besteld voor bezorging op vrijdagavond 19 maart of afhalen zaterdag 20 maart op 4 afhaalpunten.
De kas-asperges worden gesorteerd in de maten AA (minstens 22 millimeter), A (minstens 16 millimeter), B (12 millimeter) en krom/soep. De kleinere kas-asperges worden overigens voortaan geschild aangeboden!!  De voorgeschilde asperges waren vorig jaar een groot succes en van daaruit zal dit herhaald worden!

Het ‘witte goud’ werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in het Westland en in Midden Delfland geteeld. Drie jaar geleden is de teelt aan de Westgaag op de grens van Westland en Midden Delfland gestopt omdat het gewas niet langer mee kon. Nu wordt er slechts nog op kleine schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk en bij Arno Ammerlaan in ’s Gravenzande. BoereGoed werkt daarom al jaren samen met één van de beste kasasperge telers van Nederland; Van Beek in Terheijden (Noord Brabant) die de meeste kasasperges zal leveren. 
A.s. Vrijdag Nationale Pannenkoekdag

Aankomende vrijdag (19 maart) is het Nationale Pannenkoekdag! Bij BoereGoed hebben we daarom de pannenkoekenmeel van Molen De Drie Lelies deze week in de aanbieding. Je kunt het tot woensdag 17 maart 13:00 online bestellen of vrijdag of zaterdag in de Buurtkas winkel kopen.

Klik op de deze link als je leuke recepten (bijv pannenkoeken met blauwe bessen, tropische pannenkoeken etc voor Pannenkoekdag wilt ontdekken! 
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De inhoud van de BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten en het animo groeit met de week!! Vooral de recepten slaan erg aan! Deze keer zit er in de box o.a. broccoli, zoete aardappel, kropsla en sperziebonen. 

Het leuke is dat je de box eenmalig kunt kopen, maar ook met een abonnementje (die je gewoon wekelijks kunt stoppen of bevestigen). Je kunt het laten thuisbezorgen of afhalen op 4 afhaalpunten in Westland, Delft, Rijswijk of Den Haag. 
Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, 
klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden!

De box lijkt een schot in de roos en wordt samengesteld door een klanten-panel.
De inhoud voor komende week vind je hier.
In de aanbieding: Soep tomaten uit de Buurt

Komende week zijn de soeptomaten in de aanbieding: 1,5 kilo Hollandse voor maar € 1,25! Hier kun je niet alleen een heerlijke soep van maken, maar ook een zelfgemaakte pastasaus. Kijk hier voor een lekker saus recept.

Dit recept is samengesteld door Simone van SiUSmile. 
Vrijwilligersvacature

BoereGoed is een initiatief rondom een eigen BoereGoed kas. BoereGoed wordt gerund voor en door vrijwilligers. Hierbij is BoereGoed voortdurend op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere mensen te helpen en daarbij ook hun eigen talenten willen ontwikkelen. 

Vind jij het leuk om te plannen?
Wij zijn op zoek naar een: Planner chauffeurs. Om onze chauffeurs te ondersteunen door het uitzetten en plannen van de diverse ritten zoeken we mensen die deze taken willen verrichten. Heb je oog voor detail, tijdsbesef, affiniteit met vervoer en ben je secuur, dan zijn we op zoek naar jou.

Weet je iemand die graag (weer) aan de slag wil? 
Bij BoereGoed is eigenlijk ruimte voor iedereen en iedereen helpt elkaar! Weet je iemand die het leuk lijkt om vrijwilligerswerk te doen? Kom gewoon even langs of laat haar/hem op dinsdag- of zaterdagmorgen rond 10 uur even langskomen en vraag naar Nellie (dinsdag) of Gert (zaterdag) of mail naar info@boeregoed.nl.


Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 
BoereGoed Partnerbedrijven 

Waar zouden we zijn zonder  sponsors, zonder de wederkerigheid, de gunfactor? Ook voor een stichting als BoereGoed is de sponsoring een belangrijke inkomstenbron gebleken, op welke manier dan ook. Geld, materie, activiteiten, het maakt eigenlijk niet uit. Inmiddels hebben we een mooie lijst met namen van officiële BoereGoed Partnerbedrijven waar we trots op zijn! Trots maar belangrijker nog: het maakt ons warm en dankbaar! Want inderdaad, waar zouden we zijn? Om onze BoereGoed Partnerbedrijven een beetje in het BoereGoed-zonnetje te zetten zullen we met regelmaat een partner uitlichten in deze nieuwsbrief. Volgende week starten we met de eerste. Benieuwd wie? Houd de volgende brief dan goed in de gaten.... 
BoereGoed Werkfruit 

Gelukkig is er een eind van de Corona-epidemie in zicht! Mensen werken weer wat minder thuis en dat merken we aan de Werkfruit-Abonnementjes! De aantallen trekken lekker aan en nu maken we zelfs op zaterdag de kistjes met het werkfruit. Weliswaar zijn in het werkfruit alleen de appels en peren uit de buurt, maar dat veranderd natuurlijk in het seizoen! Meer weten? Klik hier!
Deze leuke tekening is gemaakt door onze vrijwilligster Nellie. 
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven