Copy
Deze week verkrijgbaar bij BoereGoed:
De komende week hebben we zowel in de Farmshops als online Westlandse Kaki's en Kas-Spinazie, Stoofpeertjes, maar ook de allerlekkerste Yoghurt uit Midden Delfland in de Actie!

De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week vind je HIER en van de Fruit Vitaliteitsbox vervolgens HIER .
Het assortiment in de Farmshops en online zie je HIER .
Verdere bijzonderheden over de producten vind je verderop in deze Buurtbrief!

Aangepaste (Kerst)tijden bij BoereGoed.

Kerst valt dit jaar op vrijdag en zaterdag. In de Farmshops bij Haantje, Onings en Hofstede gelden hun openingstijden. Bij de Buurtkas hebben we aangepaste openingstijden om in deze periode toch producten uit de buurt te kunnen kopen.

Daarom is de Farmshop aan de Baakwoning de week vòòr kerst open op:
* Dinsdag 22-12      - 10.00 - 17.00 u
* Woensdag 23-12  - 10.00 - 17.00 u
* Donderdag 24-12 - 09.00 - 12.00 u

De bezorging van de bestellingen zal woensdagmiddag plaatsvinden en het afhalen zal donderdagmorgen van 9.00 - 11.00 zijn.

In de week na kerst blijven de farmshops open m.u.v. de farmshop aan de Baakwoning.

Wat eten we met kerst?

Rond bijzondere dagen maken wij altijd speciale boxen. Je kent natuurlijk onze wereldberoemde aspergeboxen, moederdagboxen, paasboxen etc. Deze keer hebben we een speciale Kerst-Buurtbox!

Deze box is gemaakt voor 3/4 personen en is te bestellen voor dinsdag 22 december 15.00 uur voor bezorgen op woensdagavond 23 december of afhalen op donderdagochtend 24 december bij de Buurtkas.

De inhoud is echt bijzonder:

Stoofpeertjes, kaneel, zoete aardappelpatat, romanesco (torentjesbloemkoel, lekker voor kinderen) spruitjes, oesterzwammen, witlof, gemixte sla, krieltjes, kresjes, haricots vert. (Alleen de haricots verts komen niet uit de buurt!)
Klik hier om de Kerst-Buurtbox te kopen

Fietsen voor m'n eten organiseert kerstdinerfietsenverkiezing met Vouchers

Marja van der Ende van het initiatief 'Fietsen voor m'n eten' organiseert in samenwerking met 'Bezoek Westland' en 'Puuur Midden-Delfland' de Kerstdinerfietsverkiezing.  Fiets je kerstmaaltijd bij elkaar in Westland of Midden-Delfland met kortingsvouchers bij locale producenten en bedrijven! BoereGoed doet ook mee!
Lees hier de speciale nieuwsbrief over kerstdiner fietsen

Kas-spinazie en rucola van de buurman van BoereGoed

Merijn Vreugdenhil van Vreugdenhil Vegetables is telers van rucula en spinazie in de kas.

Vreugdenhil Vegetables is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf. Ze leverden machines en mensen voor in de Westlandse kassen. Op een gegeven moment hebben ze een oude oogstmachine voor radijs omgebouwd tot slasnijder. Daarmee zijn ze toen de rucola die we zaaiden gaan oogsten.” Die rucola verkocht Merijn vervolgens aan een verpakker die het weer doorverkocht aan horecabedrijven en Duitse supermarkten. “Toen die klant op een gegeven moment vroeg of ik niet meer rucola kon leveren, zijn we gaan proberen dat te realiseren” aldus Merijn Vreugdenhil. Daarbij teelt Vreugdenhil ook spinazie voor BoereGoed!

Inmiddels teelt Vreugdenhil Vegetables Rucola en Spinazie jaarrond op zo’n 14 hectare onder glas. “We proberen jaarrond aan de markt te zijn. Het ene jaar lukt dat beter dan het andere, maar met de goede rassen en het juiste klimaat lukt dat vrij goed. Onze kassen zijn verwarmd, maar dat is puur om de kassen ’s winters vorstvrij te houden.

Lees hier verder over Merijn
Kijk hier om de aanbieding van de kas-spinazie te zien

Product van de week - Kaki Fruit uit Maasdijk!!

In ons eigen Maasdijk bij Spirit Garden worden voor BoereGoed gewoon Westlandse Kaki's geteeld!! 

De Kaki vrucht, ook wel Persimmon genoemd, is een eetbare vrucht die afkomstig is van de Persimmon boom. De Kaki vrucht kan rauw gegeten worden, gekookt worden, of gedroogd worden voor latere consumptie. Ze worden vaak toegevoegd aan een veelheid van gerechten, onder andere in salades.

Ze zijn niet alleen ongelooflijk veelzijdig, maar bevatten ook nog eens belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten en hebben een hele lange lijst met voordelen voor je gezondheid. Denk hierbij aan het verlagen van je cholesterol en bloeddruk. En dan natuurlijk de indrukwekkende hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C en mangaan.

Lees hier verder als je de 6 gezondheidsvoordelen van Kaki Fruit wil zien!
Lees hier meer over Spirit Garden in Maasdijk

Verschrikkelijk nieuws van Boerenmart

Helaas zijn ook de kippen van Boerenmart in Schipluiden geruimd vanwege het vogelgriepvirsus. Wij leven erg mee met dit vrij jonge bedrijf dat juist een toonbeeld is voor de sector en waarbij kippen in een natuurlijke omgeving leven en natuurlijk voedsel krijgen.

Hieronder het relaas van Martin van Boerenmart:


"Een leeg weiland. Allemaal ontzettend bedankt voor jullie betrokkenheid en medeleven de afgelopen dagen. Of het een zwaan, gans of smient was? We zullen het nooit weten. Maar feit is dat afgelopen week loodzwaar was. Ons bedrijf is, zoals dat dan heet, ‘geruimd’ vanwege vogelgriep"

De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week
Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke week zitten de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder tref je er bananen, mandarijnen en kiwi's (niet uit de buurt!) in aan. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker is, maar ook vitaliteit verhogend is!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                           - in Farmshops en Online
- Fruit                                                   - in Farmshops en Online
- Zuivel en kaas uit Md Delfland    - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Md. Delfland                   - Online
- Diverse Streekprodukten              - Online
- Sappies                                              - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods                   - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops:

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven