Copy
4 Afhaalpunten en grotere bezorgregio!

Komende week kun je shoppen bij de Farmshops bij Tuincentrum Hofstede en de BuurtKas. 

Tot woensdag 13.00 uur  kun je ook Buurt- Fruit- en Zuivelboxen en andere verse producten bestellen via de webshop, voor vrijdagavond bezorging of zaterdag afhalen!

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* Elstar appelsvan de Kikkershoek uit de Hoekse Waard - 1 kg € 1,49
* Frieslander aardappels van boer Paet uit de Daik - 2,5 kg € 1,99
* Vitalientjes van Frank in schaal van Olifantengras - € 1,49
* Biologische pastinaken van Krispijn van der Dries - 500 gr € 1,29


De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week vind je  HIER  en van de Fruit Vitaliteitsbox vervolgens  HIER  .
Het assortiment in de Farmshops en online zie je  HIER  .


Klik HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

Vraag aan jou: teeltplanning voorjaar en zomer

Onze teeltplanning voor deze winter en voorjaar is al een tijdje klaar. In samenspraak met Fred en de vrijwilligers heeft Nellie het teeltplan gemaakt. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en vragen van onze klanten. Elk jaargetijde bevat dan ook een aantal die zo populair te zijn dat mensen er met liefde een stukje voor omrijden. Denk in de winter / voorjaar hierbij bijvoorbeeld aan ons vers Kasbloemkooltjes, Broccoli en Paksoi.

Wat je verder deze maanden kunt verwachten zijn oa Tuinbonen, Aardappels, Venkel, Koolrabi en Andijvie. Vanzelfsprekend zal dit richting zomer gaan rouleren en zijn er weer echte zomerknallers te vinden zoals de Spek-, Cobrabonen, Oogmeloenen, Bloemkool en Watermeloenen. Kortom: geen saai moment in de BoereGoedkas en bijna altijd iets te oogsten.

Daarnaast wordt er een heus 'Medicijnkassie' gebouwd met ultra gezonde gewassen als Gember, Kurkuma, diverse bijzondere kruiden, Mierikswortel, Yacon en verse Knoflook. Dit vinden we zelf een leuke eigentijdse toevoeging en vooral heel leuk om te proberen!

Zoals we al aangaven willen we graag zoveel mogelijk rekening houden met jullie wensen dus mocht je iets missen, geef het ons gerust aan via info@boeregoed.nl!

Even proberen? Biologische Pastinaken! 

We hebben deze week biologische pastinaken in de actie en het is misschien wel leuk deze te proberen! 

Pastinaak viel lange tijd onder de vergeten groenten, maar tegenwoordig zijn ze eigenlijk niet vergeten meer. De pastinaak, die lijkt op een aardappel, zit stampvol koolhydraten, vezels en vitaminen.

De pastinaak zou je nu onderhand wel 'terug van even weg geweest' kunnen noemen. Al een aantal jaar is er een ware 'revival' van de pastinaak gaande. En terecht, want het is een supergezonde wortel. De pastinaak wordt vaak vergeleken met de aardappel, alleen dan wat zoeter.

Wat zit er in pastinaak?

Als je de voedingswaarde van de pastinaak bekijkt dan zie dat het vrij veel koolhydraten bevat: 12 gram per 100 gram. Ook is pastinaak rijk aan vezels. Daarnaast zit in pastinaak vooral veel vitamine C: in 100 gram pastinaak zit al 29 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Verder heeft pastinaak ook vitamine K en foliumzuur in zich.

Goed voor de nieren en goed voor je hart: lees HIER verder
Voor een recept, zoals bijvoorbeeld gebakken pastinaken met spruitjes klik HIER

Kunstenaar Peter Keijzer brengt jeugdherinneringen tot leven                                                                                                                                                              
Lierenaar Gerrit Vellekoop liep al jaren met het idee rond om eens ‘iets’ te laten vervaardigen uit zijn jeugd. Een druivenkas en een veilingschuit, zoiets. Voor aan een maagdelijk witte wand in de huiskamer die schreeuwde om iets kleurigs. Dus werd de Westlandse kunstenaar Peter Keijzer uitgenodigd om ‘een bakkie’ te komen doen bij Gerrit en zijn Renata. Al snel rolde de verhalen van vroeger over de tafel. Niet alleen uit Gerrit zijn eigen jeugdherinneringen maar ook verhalen vanuit de overlevering. Naar aanleiding van dit gesprek ontstond bij Peter het idee om er geen ‘gewone’ aquarel van te maken maar een droomvlucht door het verleden.
Lees HIER verder

BoereGoed Werkfruit - ondanks Corona toch op schema!

Wij vinden het leuk om jullie te melden dat we toch succes hebben met ons werkfruit. Vanaf april / mei vorig jaar viel opeens 80% van ons werk (en dus inkomsten) weg door Corona. En doordat veel bedrijven genoodzaakt werden over te gaan op thuiswerk, was het aanvankelijk ook bij de bestellingen van ons werkfruit goed voelbaar. Door de online Buurtboxen konden we dit opvangen. Maar gelukkig ontvangen we toch ook nog steeds enthousiaste nieuwe klanten voor Werkfruit!

De bedrijven die zich recent hebben aangemeld voor het werkfruit zijn: Wildeboer Autoschade, Manege Middenhof, Zwaan Fotografie en presentatie, PB techniek, Delphy en Havecon! Allemaal bedankt !!

BoereGoed Werkfruit kan goed helpen om personeel gezond te houden.Werkfruit op de werkplek heeft een positieve invloed op de arbeidsproductiviteit, de motivatie, de werksfeer en kan het ziekteverzuim terugdringen. Dit extraatje van het bedrijf is goed voor uw personeel, wordt door medewerkers en klanten enorm gewaardeerd en draagt ​​bij aan een gezond imago.

Een standaard basis van heerlijke duurzame stukken wordt samengesteld door onze vrijwilligers en cliënten. Het resultaat is een kleurig en gezond geheel, van oa bananen, kiwi's en mandarijntjes gecombineerd met appels en peren en ander fruit uit de buurt. Eigenlijk is het een mix van seizoensproducten, standaardartikelen en met regelmaat een extra product. Het belangrijkst is dat het altijd lekker, vers, duurzaam en gezond is en dat u en uw personeel tevreden blijft.

Wil je je werkgever ook aanmelden? Lees hier over de voordelen voor de werkgever

Even voorstellen: 't Farm I See Kassie

Ha BoereGoedvrienden!

Het aantal enthousiaste vrijwilligers in de Buurtkas en de verschillende winkels blijft maar groeien! Superleuk natuurlijk maar dan komt het ook wel eens voor dat je mensen rond ziet lopen die je nog niet eerder hebt gezien. Zelf genieten we daar heel erg van. Nieuwe mensen leren kennen, met elk hun eigen verhalen en redenen om bij BoereGoed te komen helpen.
Zo is er sinds enige tijd ook een groepje enthousiastelingen die op korte termijn een stukje van de Boeregoed BuurtKas zal gaan inrichten met een leuk nieuw: "'Farm I See - kassie".
Het wattus… ??
't Farm I See- kassie kan gezien worden als .. LEES HIER VERDER

 

De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week
Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke week zitten de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder tref je er bananen, mandarijnen en dit keer snoeptomaatjes in aan. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker is, maar ook vitaliteit verhogend is!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                           - in Farmshops en Online
- Fruit                                                   - in Farmshops en Online
- Zuivel en kaas uit Md Delfland    - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Md. Delfland                   - Online
- Diverse Streekprodukten              - Online
- Sappies                                              - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods                   - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops:

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven