Copy
Het gezonde aanbod van deze week

Je kunt ook de komende week weer komen shoppen bij de Farmshops bij Tuincentrum Hofstede en de Buurtkas. Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 24 februari 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij BoereGoed. Klik HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* Prei - uit de buurt 3 stuks - €0,99

* Biologische blauwe bessen - niet uit de buurt 2 bakjes - €2,99
* Scharrel eieren - uit 't Groene Hart per 10 stuks - €1,99
* Tomato base incl. recept - van Food Fellows uit Maasdijk per pot - €1,49

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De fruit vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Producten uit het assortiment in de Farmshops en online  
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De inhoud van de BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten. Deze keer met spinazie, bieten, bospeen, spitskool en champignons. 

Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden!
De box groeit wekelijks enorm in populariteit.
De inhoud voor komende week vind je hier.
Aspergekoorts

De temperaturen schieten dit weekend omhoog en daarmee ook de voorjaarskriebels. Bij BoereGoed is het daarmee weer bijna tijd voor dé BoereGoedtraditie: (kas)asperges! Misschien iets vroeger dan dat je gewend bent maar over een paar weken gaan we al van start.

In de BoereGoed Buurtkas kijken we de asperges stiekem bijna de grond uit. Daarnaast gaan we zoals de voorgaande jaren ook nu weer in zee met aspergeteler van Beek uit Terheijden in Noord-Brabant. Hiermee zijn we verzekerd van een prachtige kwaliteit! We houden je met onze berichtgevingen uiteraard op de hoogte van de lanceerdatum en de verdere ins en outs. Voor nu houden we het nog even op de voorpret totdat we weer kunnen smullen van het 'witte' goud. 
Recept (en actie!) Arabische Shakshuka met alleen producten uit de Buurt

Deze week hebben we een aantal producten uit de Buurt in de actie.  Maar grappig is natuurlijk om hier een internationaal gerecht mee te maken. Het Maasdijkse bedrijf Food Fellows helpt hierbij en maakt van lokale tomaten die het net niet hebben gered voor de supermarkten lekkere sauzen. Door de combinatie met andere lokale producten (zoals scharreleieren) kun je hier Arabische Shakshuka maken.

Bekijk hier het recept
Lees hier over Food Fellows in Maasdijk
Bekijk hier het product Easy Tomato Base
De 'slingers' hangen uit!

Wat een barre kou hebben we de afgelopen week achter de rug! Niet alleen buiten maar ook in de kas was de temperatuur ver beneden nul. Bij de eerste onheilspellende weerberichten werd meteen besloten om de gewassen te beschermen tegen deze bijna Siberische invloeden. De kool, de andijvie en de spinazie werden met zorg bedekt met beschermend doek. En afgelopen maandag was het dan zover: de temperatuur steeg naar normale waarden dus het doek mocht de lucht in om straks uiteindelijk te worden opgeruimd. Tot onze grote opluchting hebben alle drie de gewassen het gered, dus reden voor 'slingers'. Toegegeven: ze ogen een beetje saai, deze beschermdoekslingers, maar ze hebben wel wat! Vanzelfsprekend is de groente dankzij deze reddingspoging zo snel mogelijk weer in onze farmshop(s) te vinden.
BoereGoed afhaalpunten en bezorging steeds populairder!

Afgelopen donderdag was Rotterdam in het nieuws: Rotterdam wil samen met Natuurmonumenten in de stad en op het platteland meer biodiversiteit, (h)eerlijk regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. Ze krijgen om dit te bereiken 5 miljoen euro.

BoereGoed doet dit al jaren in regio Haaglanden en Delft, en zonder 5 miljoen euro ;) 
Ondertussen heeft BoereGoed een steeds ruimer bezorggebied, 4 afhaalpunten in regio Haaglanden en een aantal Farmshops. Maar het meest trots zijn we dat we mensen in letterlijke en figuurlijke zin gezonder maken, maar ook de biodiversiteit in de regio groter maken. We zoeken nog een afhaalpunt in Maassluis. Weten jullie een goede locatie, mail dan naar info@boeregoed.nl.

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Mooie foto!

Vorige week vroegen we jullie om jullie mooiste natuurfoto door te sturen. Petra Steenland stuurde deze mooie foto van een ijsvogeltje in het Staalduinse bos. Zij heeft hiermee een Buurtbox gewonnen! Wij zullen haar persoonlijk via de mail benaderen over het ophalen ervan. 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven