Copy
Deze week verkrijgbaar bij BoereGoed

De komende week hebben we zowel in de Farmshops als online, prei in de actie (los of gesneden!!) 

De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week kun je HIER vinden.
Het assortiment in de Farmshops en online zie je HIER .
Verdere bijzonderheden over de producten vind je verderop in deze Buurtbrief!

Familiegevoel…..

Vogels van verschillende pluimage, daar ligt de kracht van BoereGoed, dat weten we al even. Maar dat BoereGoed door sommigen wordt ervaren als een echte familie, werd deze week ontroerend mooi duidelijk.

Tijdens het koffiemoment oftewel het ‘’bakkie’’ vinden soms de mooiste gesprekken plaats. Negen van de tien keer gaan ze over de tuin, de gewassen, de corona, of zijn het grappen en grollen maar soms is daar ineens een echt pareltje. Een onverwacht stukje diepte die je zomaar een traan over je wang laat rollen. Lees hier verderProduct van de week - Prei

De komende week hebben we prei en gesneden prei in de actie!  Gewoon, omdat het uit de buurt komt, maar ook omdat het super-gezond is!

Snijd het, en er komen gezonde stoffen komen los. Welke dan bijvoorbeeld? 

Allicine: een zwavelverbinding en natuurlijk antibioticum. 

Ook tegen parasieten!

Niet alleen werkt deze prebiotische groente goed tegen ongewenste bacteriën, ook nog eens tegen schimmels en parasieten! Consumeren dus. Het geeft je een behoorlijke ADH van foliumzuur, niacine, riboflavine, magnesium en thiamine. Plus 30% van de ADH vitamine A. 

En maak je je zorgen om je lever? Prei belemmert schadelijke enzymen in dit orgaan.  Ja, deze scherpe groente  verbetert daadwerkelijk de leverwaarden. En helpt bij ontgiften. Wissel deze prebiotische groente af met knoflook en ui. Die doen namelijk hetzelfde.

Lees hier verder

Wie zoet is krijgt lekkers....

Wil je de Sint verrassen met een lekkere mandarijn, een wortel voor zijn paardje "Oh zo snel" of jezelf met een handje heerlijke kruidnootjes of pepernoten van Het Blauwe Hek?
Je vindt het in onze farmshops. Wij hebben bij BoereGoed in elk geval onze (werk)schoentjes, maat 46, maar alvast klaargezet in de Buurtkas, je weet immers maar nooit.....Kijk dan gerust op onze webshop 

Buurt-Kerst-Pakketten lopen lekker

Onze Buurt-Kerstpakketten lijken een shot in de roos. We hebben 2 soorten die bedrijven bijvoorbeeld aan medewerkers kunnen geven. Klik hier voor de inhoud en hoe het werkt!

Farm I See NIEUWS

Gisteren hebben we plannen gemaakt voor 2021 met betrekking tot het Farm I See kasje/plekje in de BoereGoed Buurtkas! Een groepje vrijwilligers bij BoereGoed maakt hiervoor een teeltplan.

De Farm I See was tot een jaar geleden een winkeltje in Schipluiden waarbij gezonde producten uit de regio werden aangeboden. Voorheen was hier een apotheek (pharmacy, vandaar de naam) gevestigd en het idee was (en is) om met gezond eten juist zoveel mogelijk pillen te voorkomen. Het winkeltje (zie foto) bestaat nu niet meer, maar we bieden als alternatief nu via de webshop het assortiment aan.

Het is de bedoeling dat er verschillende ''helende'' gewassen worden geteeld op een klein stukje. Sommige gewassen zijn totaal onbekend bij het grote publiek en worden alleen voor bijvoorbeeld het maken van pillen gebruikt.

Het Farm I See kasje wordt eigenlijk meer een bezoekerscentrum, waar in een soort permacultuur/voedselbos allerlei zeldzame gewassen door elkaar worden geteeld, maar waarbij we een beschrijving van de werkingen van de vruchten, bladeren of knollen willen weergeven. 
De producten kunnen dan grootschaliger worden geteeld door telers in de buurt.

 

Het nieuwe beleggen en nog uit de buurt ook!

Eigenlijk zijn we best wel trots op de initiatiefnemers van GroenteGoed (o.a. Duijvestijn Tomaten), die mensen hiermee willen aanzetten om meer groente te gaan eten, buiten de gebruikelijke maaltijd om.

GroenteGoed maakt beleg voor op brood, toast of als dip, maar zonder toegevoegde e-nummers en suikers! Wij zijn ook enthousiast geraakt bij BoereGoed en sommigen van ons gebruiken het al als broodbeleg.
We voeren het assortiment inmiddels al in enkele Farmshops en online. Wil je een kennismakingset met verschillende smeerseltjes bestellen klik dan hier!
Wij willen graag van je weten welke van de smeerseltjes je het lekkerst vindt! Kun je het mailen naar info@boeregoed.nl? 

De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke weet zitten er de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder zult u er bananen, mandarijnen en kiwi's (niet uit de buurt!) in aantreffen. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker zijn, maar ook vitaliteit verhogend zijn!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                       - in Farmshops en Online
- Fruit                                               - in Farmshops en Online
- Zuivel uit Midden Delfland       - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Midden Delfland        - Online
- Diverse Streekprodukten          - Online
- Sappies                                          - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods               - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops

We zijn zo'n 2 maanden geleden begonnen met bezorgen van producten uit de BuurtKas en de regio en de kinderziekten zijn eruit!

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 


 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
 
-
BoereGoed Farmshop
   
-
BoereGoed Werkfruit
   
-
BoereGoed Telers
  
-
BoereGoed Webshop
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven