Copy
In de  BoereGoed Buurtbrief deze keer: ongenode gast, Rabo Club Support, Mondkapjes, Toet toet, en aardbeitjes aan de haak slaan..
 
Ongenode gast....

Wat een rare gewaarwording en dito maandagochtend! Op weg naar de Buurtkas zag ik een politieagente bij de buren staan. Er gingen meteen allerlei wildwestverhalen door me heen maar ik besloot maar met de gedachte dat er een aanrijding was geweest ofzo. Echter bij het betreden van het kantoor sloeg de schrik me om het hart want ook daar zat een agent. Nou vinden wij vrouwen over het algemeen een man in uniform redelijk plezierig om naar te kijken en ook dit exemplaar mocht er zeker zijn maar ik had 'm daar toch echt liever niet zien zitten. Bekomen van de schrik kwamen de verhalen. We hadden een heuse inbreker in ''huis' gehad. Op zondagochtend wist onze Clyde zonder Bonnie de Buurtkas binnen te dringen en in allerijl een redelijke ravage aan te richten. Een verwerkingsruimte waar de tomaten hem waarschijnlijk om de oren gevlogen zijn, gezien het resultaat. Overal spullen en producten op de grond, het deed gewoon pijn aan je hart. Ook het kantoor en zelfs de koelkast bleven niet onberoerd. Heel veel heeft deze onverlaat niet buit kunnen maken. Een oude laptop, wat spullen en wat geld maar wat achterblijft is een nare smaak. De nare smaak van het oproepen van speculaties, verlies van vertrouwen en van het vieze gevoel dat iemand met zijn tengels aan jouw spullen heeft gezeten. Gelukkig zijn we een redelijk nuchter volk wat gaandeweg weer doorgaat met de dagelijkse gang van zaken. Weer lekker aan het werk gaat en een positieve sfeer nastreeft. Of Clyde ooit gevonden en gearresteerd wordt zullen we maar in het midden laten, is misschien zelfs teveel eer voor zo' n misselijke kruimeldief. En onze BoereGoed Buurtkas? Die bewaken we voortaan als Fort Knox  want eens een dief.....altijd een dief!

Stem jij ook op BoereGoed voor een nieuwe aanhanger?

Zoals jullie inmiddels wel weten is enige tijd geleden ook onze aanhanger het doelwit geweest van een inbraak. Omdat we een Stichting zijn hebben we helaas niet de middelen om zomaar een nieuwe aan te schaffen. Maar doordat we in het Coronatijdperk zijn aanbeland neemt het aantal bestellingen rap toe en wordt de aanhanger zo ontzettend gemist! Daarom (en om een tal van andere redenen) mogen wij als BoereGoed deelnemen aan de Rabo Club Support van Rabobank Zuid Holland Midden.   

Met Rabo Club Support biedt de Rabobank kennis, netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij BoereGoed haar doel te behalen? Als lid van Rabobank Zuid Holland Midden bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Enkele regels: 

- Om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van Rabobank Zuid Holland Midden!!
- Leden mogen dus alleen op clubs van hun eigen lokale bank stemmen.
- Als coöperatie geeft Rabobank jaarlijks een deel van de winst terug aan de maatschappij. Door lid te worden, beslis je mee welke maatschappelijke initiatieven ze ondersteunen.
- Als je geen toegang hebt tot de Rabo App of Rabobank Online Bankieren, dan kun je contact opnemen met je lokale bank.
- Dit jaar is het mogelijk om te stemmen via de app of als je ingelogd bent op de website van Rabobank. Hiervoor is geen stemcode nodig. Stemmen kan van 5 t/m 25 oktober 2020. Breng hier je stem uit: 

https://www.rabo-clubsupport.nl/.../146633-stichting...

Mondkapje op de snoet bij BoereGoed...

Ook bij BoereGoed moeten we eraan geloven. Vooralsnog is het een advies maar we nemen uiteraard het zekere voor het onzekere. Daarom zul je de medewerkers in onze Farmshop(s) aantreffen met een mondkapje. Daarnaast nemen we uiteraard ook overige maatregelen om de verspreiding te voorkomen. Dus voel je veilig en welkom in onze winkel(s)....
Toet toet BoereGoed....

Jaaaaa.....we gaan bezorgen! Na veelvuldige verzoeken kunnen we je bestelling nu eindelijk bij jou thuis afgeven! Bestel je via onze webshop en woon je in de regio Westland, een deel van Den Haag of Maassluis dan kan bij jou thuis worden bezorgd! Heel belangrijk hierbij: check van tevoren je postcode om te zien of je binnen ons bezorggebied valt! De bezorgtijden zijn: vrijdag tussen 18:00 uur en ongeveer 20:00 uur. Bestel voor woensdagavond  23:00 uur op 
www.boeregoed.nl/shop en ontvang op vrijdagavond je bestelling thuis!

Nog even aardbeitjes aan de haak slaan..

Wat zijn ze lekker, de aardbeien van Kwekerij De Haak! En we kunnen ze voorlopig nog even leveren bij BoereGoed. Kwekerij De Haak besloot in 2014 hobbymatig aardbeien te gaan telen en op kleine schaal te verkopen. Dit werd echter zo' n succes dat er vanaf dat moment op grotere schaal wordt getuind en geleverd.
De naam van de aardbei komt oorspronkelijk uit het Duits (Erdbeer) en betekent zoiets als aard-bes, en is behorend tot de rozenfamilie. Er zijn verschillende rassen aardbeien; de meest geteelde rassen in Nederland zijn de Elsanta en de dochter Sonata. Deze twee worden ook bij Kwekerij De Haak geteeld. 

Om de plant te beschermen, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische bestrijders (natuurlijke vijanden).

Kwekerij de Haak
Haakweg 27a
3151XD HOEK VAN HOLLAND

Onze missie: BoereGoed, goed voor mensen!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groente wordt geteeld. Het is een uniek regionaal project waarin doelen rond mensen, gezondheid en omgeving samenkomen.

Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en werken, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar positieve gezondheid voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben.

De kas is het hart èn de ziel van BoereGoed. Er heerst gezelligheid, veiligheid en vertrouwen en het geeft mensen de mogelijkheid om gewoon te mogen zijn, wie ze zijn. Een plek waar het hart klopt en waar een warm welkom voelbaar is.

BoereGoed staat middenin de lokale gemeenschap en verbindt daarin mens en instanties. Daarnaast staat BoereGoed voor duurzame en gezonde groente en fruit, lokaal of geteeld in de eigen Buurtkas.

De Farmshops vormen het verlengde van de kas als middel richting onze doelgroepen. Het resultaat daarvan is; gezond, vers en lekker eten aanbieden met een liefdevolle en zorgzame knipoog naar het welzijn van de mens en het milieu.

Kortom door samen te werken, samen te delen en samen te leren ontstaat een mooi Goed, een BoereGoed, goed voor mensen… Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie, in verbinding en in gedrevenheid!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven