Copy
In de BoereGoed Buurtbrief deze keer: diverse pluimage, watermeloenenactie, de Polderij, en wist je dat....
 
Diverse pluimage....

Vreemde vogels.... Voordat ik nu meteen een proces aan mijn broek krijg; ik schrijf dit uiteraard met een dikke knipoog. Want we hebben natuurlijk allemaal zo onze eigen gebruiken en gebruiksaanwijzingen, ons licht en donker, onze positieve en negatieve eigenschappen. Maar al mijmerend vroeg ik me ineens af waarom de sfeer toch zo fijn is bij BoereGoed.

Ik kwam daarbij tot bovenstaand antwoord want 'Hoe meer vreemde vogels, hoe mooier de volière.' Het is namelijk best wel een uitdaging om samen te werken en samen te zijn met zowel cliënten, vrijwilligers, een enkele vaste kracht, als met bestuursleden. Het mooiste moment waarop dit zo zichtbaar en voelbaar is, is bijvoorbeeld het koffiemomentje.

Nadat er vanuit verschillende hoeken van de kas op onmiskenbaar Westlandse wijze "BAKKIE" is gebulderd, stromen alle gelederen richting de koffietafel in de kas. Met een beetje geluk is er iemand jarig geweest en valt er iets te snaaien maar zo niet komen de boterhamzakjes en broodtrommeltjes tevoorschijn.
En dan komt het proces op gang, je ziet de stille Willies, de lolbroeken, de Wikipedia' s, de verzorgende en de luisterende oren. De zoveelste (schuine) grappen worden uit de hoge hoed getoverd, er wordt in stilte gemijmerd, koffie geschonken, er worden ervaringen gedeeld, kennis uitgewisseld, en er wordt geluisterd, echt geluisterd.

Na het veelal tweede bakkie keert iedereen terug naar zijn of haar werkplek alwaar de gesprekjes soms worden voortgezet. De koffietafel laat de resten zien van al dat koffieleuten: vieze kopjes, kruimels, en hier en daar een zakje. En gelukkig is dan daar ook nog de verzorgende! Die zonder morren de boel opruimt, schoonmaakt en geduldig zijn tred richting vaatwasser voortzet.

Ik schets hiermee natuurlijk slechts één moment van de dag maar het geeft een beetje de sfeer weer. De sfeer van acceptatie, van mogen zijn wie je bent, van met elkaar en voor elkaar. En uiteindelijk dus de sfeer van onze missie: 'BoereGoed, goed voor mensen! Met elkaar, samen, in onze mooie BoereGoed volière....
Leuke actie vanwege explosiegevaar....!

Watermeloenenexplosie! We hebben er zoveeeeeel! Het aantal loopt bijna op tot in de meloenen! Zonder jullie hulp komen we er onmogelijk doorheen en daarom bedachten we de volgende actie:

Aanstaande zaterdag 12 september ben je van 9:00 uur tot 12:00 uur van harte welkom in de BoereGoed Buurtkas om voor € 1,25 per stuk je eigen watermeloen te oogsten. Het oogsten gebeurt vanzelfsprekend in de kas en voor het afrekenen van je meloen(en) zien we je vervolgens graag in de winkel! Een leuke bezigheid, met een heerlijk resultaat! EN je draagt je steentje bij aan onze werkzaamheden. Leuk toch?!

Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn: de watermeloenen zullen voor dezelfde prijs ook in onze farmshops aangeboden worden. 


 
Vergaderen? Dat doe je bij de Polderij...
BoereGoed levert al geruime tijd aan de Polderij. Het is elke keer weer een feestje om langs te gaan bij deze vergaderlocatie in het groen. Er wacht je een warm welkom en fijne sfeer!

In 2015 zijn Tom van Zwet en Joyce van Randwijk verliefd geworden op deze boerderij uit 1912 in Maassluis. Een lang traject van plannen maken, financiering regelen, ontwerpen en ontwikkelen ging vooraf aan een flinke ecologische verbouwing van bijna anderhalf jaar. Inmiddels hebben zij de voormalige kampeerboerderij omgebouwd tot een echte droomlocatie voor vergaderen in het groen.
Voor de broodnodige energie verzorgen ze culinaire onderbrekingen vanuit hun eigen boerenkeuken en daar komt dan natuurlijk ook BoereGoed om de hoek kijken want ze werken met pure producten van lokale leveranciers. Breinkost!
Echt een aanrader!!
Je vindt deze locatie op:
Vlaardingsedijk 7
3142 LN MAASSLUIS
Info@depolderij.nl

Wist je dat.....
Goh,,,,,wat is er in korte tijd veel gedaan en veel bereikt! Soms kunnen we dit zelf nog maar nauwelijks bevatten. Dit hebben we uiteraard niet kunnen bereiken zonder uw en jullie steun, het enthousiasme, de interesse en de trouw!
Dus wist je dat:
- je de komende weken bij het ophalen van je bestelling of als bezoeker aan de winkel, zelf je gratis kruiden mag plukken in de kas?
- we ontzettend blij zijn met jullie als trouwe volgers, als lezers van de nieuwsbrief en als trouwe klant?!
- we elke week werkfruit bezorgen bij prachtige bedrijven voor het hardwerkende personeel?!
- we ook in de farmshops hele leuke vrijwilligers hebben die alles netjes bij houden?
- we ook gezonde relatiegeschenkenboxen leveren op maat met heerlijke producten allemaal uit de buurt?
- in onze webshop steeds meer producten staan die goed zijn voor je vitaliteit?
- er altijd wel iets te zien en soms te plukken is in de Buurtkas?
- we een Farm I See (kasje in onze kas) hebben waarin we helende gewassen proberen te telen?

- je als bezoeker van de winkel via de achteringang naar binnen kunt en je daardoor meteen een kijkje in de kas kunt nemen?
- we inmiddels 4 farmshops hebben in de regio Haaglanden?
- met name onze asperges, kasbonen, aardbeien en oogmeloenen zorgen voor bezoekers van ver buiten de regio?

Voor bestellingen kun je via boeregoed.nl/shop naar onze webshop.

Onze missie: BoereGoed, goed voor mensen!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groente wordt geteeld. Het is een uniek regionaal project waarin doelen rond mensen, gezondheid en omgeving samenkomen.

Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en werken, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar positieve gezondheid voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben.

De kas is het hart èn de ziel van BoereGoed. Er heerst gezelligheid, veiligheid en vertrouwen en het geeft mensen de mogelijkheid om gewoon te mogen zijn, wie ze zijn. Een plek waar het hart klopt en waar een warm welkom voelbaar is.

BoereGoed staat middenin de lokale gemeenschap en verbindt daarin mens en instanties. Daarnaast staat BoereGoed voor duurzame en gezonde groente en fruit, lokaal of geteeld in de eigen Buurtkas.

De Farmshops vormen het verlengde van de kas als middel richting onze doelgroepen. Het resultaat daarvan is; gezond, vers en lekker eten aanbieden met een liefdevolle en zorgzame knipoog naar het welzijn van de mens en het milieu.

Kortom door samen te werken, samen te delen en samen te leren ontstaat een mooi Goed, een BoereGoed, goed voor mensen… Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie, in verbinding en in gedrevenheid!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven