Copy

Speciale uitgave Buurtbrief i.v.m. Plukmorgen met speurtocht en Raapbox.
 
A.s. zaterdag: Plukmorgen met speurtocht en Raapbox in de BoereGoed Buurtkas.

A.s. zaterdag 7 juli wordt er in de BoereGoed BuurtKas, op de grens van ’s Gravenzande en Naaldwijk, een speurtocht door de kas georganiseerd. De speurtocht is geschikt voor jong en oud en tijdens deze speurtocht mogen bepaalde gewassen geoogst worden. Eveneens is er een mogelijkheid om, tegen vergoeding, een zelf te vullen “Raapbox” bij elkaar te oogsten. 

 

Voor jong en oud.

BoereGoed probeert met deze Speurtocht/Plukmorgen mensen dichter bij de natuur, bij gezonde voeding èn bij de tuinbouw te krijgen! Bezoekers worden tijdens de speurtocht begeleid door vrijwilligers in de kas. De plukmorgen vindt plaats van 10.00–12.00 uur  in de BoereGoed Buurtkas aan de Naaldwijkseweg 257 a in ’s Gravenzande (parkeren bij Tuincentrum de Carlton). De entree is helemaal gratis!!
 

Experiment

Op deze zaterdagmorgen wordt ook bekeken of bezoekers mogelijkheden zien in een zogenaamde ''RaapBox''.  De bedoeling is dat bezoekers deze "RaapBox" vol kunnen maken met producten uit de kas, uit de buurt, maar ook met biologische groenten en fruit die de supermarkten niet mooi genoeg vinden. In het artikel hieronder wordt hierover meer uitleg gegeven. 


Neem een kijkje in de BuurtKas


De BuurtKas bestaat nu ruim een jaar. Het unieke is dat mensen met verschillende achtergronden en kwaliteiten elkaar hier kunnen ontmoeten en samenwerken aan sociale integratie, maar ook aan gezonde producten. BoereGoed biedt in de Buurtkas bovendien werkervaringsplaatsen aan, aan mensen die door een gedrags- of sociale beperking moeilijker kunnen meekomen in de gewone arbeidsmarkt of het onderwijs. Samen met andere vrijwilligers zoals ex-telers en begeleid door professionals uit de zorg, kunnen zij in een prettige omgeving werkervaring opdoen en bovenal zichzelf zijn!

 


Raapbox

Alweer 2 jaar geleden deed BoereGoed een experiment om groenten en fruit, die door een schoonheidsfoutje ongeschikt zijn voor de supermarkten, te ''redden''. Samen met andere initiatieven haalden we toen het landelijke nieuws. Bij BoereGoed is hier echter maar korte tijd aandacht aan gegeven.  Nu gaan we opnieuw bekijken of we hierin iets kunnen bewegen en a.s. zaterdag gaan we een proefje doen waaraan een ieder kan deelnemen.

 

Bedoeling BoereGoed Raapbox


A.s. zaterdag van 10.00 - 12.00 uur gaan we naast de speurtocht door de kas en de plukmorgen ook de haalbaarheid van een mogelijke BoereGoed Raapbox testen. Bezoekers mogen tegen betaling een box helemaal vol rapen met producten uit de kas en uit de buurt, aangevuld  met biologische groenten en fruit die de supermarkten niet mooi genoeg vinden. Als het project aanslaat overwegen we om deze activiteit geregeld in de huidige Farmshops te laten plaatsvinden.  

Als je het leuk vind om te helpen met dit experiment of bijvoorbeeld iemand weet die een stage-project zoekt, mail dan even naar info@boeregoed.nl 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2018 BoereGoed, All rights reserved.
U ontvangt deze BoereGoed Buurtbrief omdat u zich opgegeven heeft voor de BoereGoed Buurtbrief

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven