Copy
Bijzonder voor komende week!

De komende week zijn de winkel aan de Baakwoning in Naaldwijk, Farmshop Hofstede en de online shop open.
Tot a.s. woensdag 13  januari 23.59 uur kun je gewoon je Buurt- Fruit- en Zuivelboxen en andere verse BoereGoed producten bestellen via de webshop.

De aanbiedingen zijn:
* De allerlekkerste Breaburn Appels  (€1,49 per kg) en spruitjes (€ 0,69 per pond) van de Kikkershoek 
* Wegens succes nogmaals: Spinazie van Buurman Merijn voor € 1,29 


De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week vind je HIER en van de Fruit Vitaliteitsbox vervolgens HIER .
Het assortiment in de Farmshops en online zie je HIER .

En onze vitamine-boosters zijn een succes, dus daarom een tweede keer:
*  honing-bio gember-bio kurkuma-bio citroen theemix is de actie om te ontgiften en weerstand op te bouwen!
* Perssinasappelen per 8 stuks, 5 kilo of 15 (!!) kilo

Januari-blues?

Januari: de feestdagen zijn voorbij, de zomer laat nog op zich wachten en er is even niets om naar uit te kijken. Tot overmaat van ramp zitten we nog midden in het covid-19 tijdperk met al haar beperkingen. Er ontstaan mooie initiatieven voor de innerlijke mens zoals de ‘dry january’ (een maand zonder alcohol) en de ‘veganuary’ (een maand veganistisch eten) maar over het algemeen vinden we er massaal geen bal aan, deze eerste maand van het jaar. Bij BoereGoed houden we de moed erin. De kerstdrukte heeft er flink ingehakt en je voelt goed dat er even wat gas terug genomen wordt. Met kleine aantallen zijn de vrijwilligers aanwezig. Het is flink koud, en dat is te zien. Het lijkt erop dat de Kerstman, Rudolph the Red Nosed Reindeer vergeten is mee te nemen naar de Noordpool want met een grote rode neus en verpakt in dikke wollen truien wordt geprobeerd om bibberend een bakkie te nuttigen. De kas ligt er prachtig bij en alles is nog in de winterstand. Hier en daar valt een klein en hoopvol eerste bloemetje te bespeuren. Het voelt bijna een beetje sereen aan en dat is eigenlijk best fijn, die verstilling! Zo is ons mooie BoereGoed een welkom rustpunt in een wereld die eventjes op z’n kop lijkt te staan. En die januarimaand….ach…..we zijn bijna op de helft.

Vraag wijziging Online shop en bezorging

Wij hebben 2 vraagjes aan onze lezers: Als je even tijd hebt kun je graag een antwoord geven via info@boeregoed.nl

1) Je kunt altijd tot woensdagavond 23.59 uur online bestellen. Heb je er bezwaar tegen als we dit voortaan naar dinsdagavond 23.59 verplaatsen? Dit zou voor ons de druk wat kleiner maken, omdat we een dagdeel extra hebben om een en ander te organiseren. (De versheid blijft hetzelfde!!)

2) De Tuincentra  bij  't Haantje en Onings zijn dicht. Nu hebben een aantal klanten bij Onings aangegeven, dat ze graag daar willen afhalen.
Vanaf 23 januari willen we dit bij wijze van proef doorzetten: Als je in Zuid Den Haag woont, kun je dan bestellen via de webshop, en Tuincentrum Onings als afhaalpunt kiezen. Ben je hierin geinteresseerd, stuur dan graag een mailtje!

Kas-asperges naar de kapper.

Wij mogen nog niet naar de kapper, maar voor het loof van de kas-asperges is het de hoogste tijd! Het loof wordt er deze week afgehaald en dan gaat het zeil erover zodat de grond warmer wordt en we in het vroege voorjaar weer als één van de eerst lekkere kas-asperges kunnen aanbieden!

Het is nog even afwachten wanneer we de eerste asperges zullen hebben, maar de verwachting is eind Maart!

Een derde van de Nederlanders wil sinds corona duurzamer leven

Een derde van de Nederlanders zegt sinds de coronacrisis duurzamer te willen gaan leven, en zeven procent zegt dat juist minder te willen gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction. Twee derde gelooft dat zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving, iets meer dan in 2019.

Gevraagd naar goede voornemens voor 2021 wil één op de drie vooral meer leuke dingen gaan doen en gezonder leven en één op de vijf Nederlanders wil duurzamer leven. Nederlanders zouden in de toekomst vooral vaker willen letten op het kopen van voeding met duurzame keurmerken, bewuster met spullen omgaan, zonnepanelen kopen en het huis beter isoleren. Geen of minder vlees eten blijft omstreden: 16 procent doet dit al zoveel mogelijk, 29 procent wil dit (meer) gaan doen terwijl 34 procent zijn biefstuk niet wil missen. Ook vliegen blijft controversieel. 30 procent ziet het niet zitten om bewust minder te vliegen.
Lees hier verder

Farm I See Nieuws - Gember en Gembershots

Komend jaar gaan we in het ''Farm I See Medicijnkassie'' (het kasje in onze Buurtkas) gewoon weer gember telen!

Momenteel verkopen we biologische gember (niet uit Nederland) maar ook bijvoorbeeld vers geperste BoereGoed gembershots!
Gembershots zijn erg lekker maar vooral erg goed voor de gezondheid. Daarbij is het fijn weg te drinken omdat er citroen en appel is toegevoegd. De shots zijn niet lang houdbaar omdat er geen hitte-behandeling is ondergaan en de gezonde stoffen in de gembershots nog in tact blijven.

 

Kijk hier voor de gembershots en andere gezondheid-boosters uit onze Farm I See online shop! 

Komt de Veilingschuit weer terug? 

Tientallen jaren geleden vervoerden Westlandse telers hun producten met trekboten naar de veilingen. Daar vandaan vertrok het naar steden in binnen- en buitenland. BoereGoed voert met mobiliteitsbureau Advier in Delft gesprekken om autonome zelfsturende electrische boten met Buurtboxen van BoereGoed 's nachts vanuit Westland en Midden Delfland te laten varen naar Delft, vanwaar we ze dan met fietsen verder rijden. Spannend, maar helemaal niet onrealistisch! Hedendaagse tuinders werken al lang met gerobotiseerde autonoom rijdende karren! Als je bedrijven weet, die mee kunnen helpen dit te ontwikkelen, mail dan even naar info@boeregoed.nl. 

De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week
Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke week zitten de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder tref je er bananen, mandarijnen en kiwi's (niet uit de buurt!) in aan. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker is, maar ook vitaliteit verhogend is!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                           - in Farmshops en Online
- Fruit                                                   - in Farmshops en Online
- Zuivel en kaas uit Md Delfland    - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Md. Delfland                   - Online
- Diverse Streekprodukten              - Online
- Sappies                                              - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods                   - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops:

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven