Copy
BoereGoed aanbod komende week

Sinds afgelopen week verkopen alle Farmshops kas-asperges! Hier vind je hun openingstijden en locaties

Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 7 april 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij de 4 BoereGoed punten. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* Hollandse Kas aardbeien van Mark van Kwekerij de Haak uit Hoek van Holland - per bakje van 300 gram - €2,99
* Onze specialiteit: Kas-Asperges - A per pond - € 7,99
* Soeptomaten van Frank - per kilo - €1,25


Nieuw!
De eerste verse rabarber wordt deze week verkocht bij BoereGoed! Online rabarber kopen? Kijk dan hier

Verse asperges!
Kas Asperges AA en A, Klasse 2, geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten! Deze keer zit er in de box o.a. raapstelen, snijbonen, aardappels, komkommers, trostomaten en champignons. 

Het leuke is dat je de box eenmalig kunt kopen, maar ook met een abonnement (die je gewoon wekelijks kunt stoppen of bevestigen). Je kunt het laten thuisbezorgen of afhalen op 4 afhaalpunten in Westland, Delft, Rijswijk of Den Haag. Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden! Dit keer weer wat aangepast op jullie wensen! 

De inhoud voor komende week vind je hier.
Lente stamppot met raapstelen

De lente is weer aangebroken. In de box van deze week zitten raapstelen, een typisch voorjaarsproduct! Simone van SiUSmile heeft dit lekkere stamppot gerecht samengesteld. Het is heerlijk als hoofdgerecht, en voor 2 personen. Je vindt het recept hier: Lente stamppot met raapstelen | BoereGoed

Merendeel van meer dan 70 Ideeën in BoereGoed Ideeënbus uitgevoerd - Heb je ook ideeën?

Bij BoereGoed werken we nu met meer dan 75 mensen en met elkaar weten we de meest absurde ideeën uit te voeren. Hiervoor hebben we vorig jaar een ideeën Whatsapp groep gemaakt. Heb je ook ideeën? Mail ze gewoon naar info@boeregoed.nl of join de Whatsapp groep!

Veel mensen die bij BoereGoed betrokken zijn vinden de energie die vrijkomt als men met elkaar praat en ideeën uitwisselt het allerleukste. Door het Covid-19 virus, is het sociale contact nu een stuk minder. Daarom leek het ons aardig om een aantal ideeën die er leven uit te wisselen.
Kijk hier verder en zie welke ideeën er waren geopperd en welke al uitgevoerd zijn!

De ideeën:

  1. Vast praatje om 8 uur (uitgevoerd)
  2. Mensen betrekken bij Boeregoed door... Lees hier verder

Eindelijk zijn ze er weer: De allerlekkerste kas aardbeien van kwekerij De Haak in Hoek van Holland

We hebben er een tijdje op gewacht, maar nu zijn ze er weer: De zomerkoninkjes uit de kas van Mark van Baalen van Kwekerij de Haak, stijlvol gebracht in een besteleendje. De kwekerij is nu al een aantal jaar vaste aardbeien-partner voor BoereGoed, waarmee we proberen van april t/m oktober lekkere kas-aardbeien te verkopen! Lees hier verder het verhaal van de kwekerij
1 April grap goed gelukt!!

De meesten onder jullie zagen het al, maar gelukkig niet iedereen: de Rasperge was pure fantasie. De zogenaamde kruising tussen een asperge, rabarber en framboos was natuurlijk een geintje. Een aantal mensen trapten hier goed in en zelfs wat media deelden het bericht. Overigens verkleuren asperges iets violet als ze te lang boven de grond in het licht staan, dus het kleurtje kan dicht tegen de werkelijkheid zitten.
Vrijwilligersvacature - Orders inpakken

Bij BoereGoed zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om producten in te pakken. De verwerkingsruimte is waar dit gebeurt: het uitzoeken, sorteren, verpakken en verdelen van de producten. Met een heel team draag je de zorg hiervoor. We vragen oog voor kwaliteit, het weten van aanpakken en een dosis gezelligheid van jou. Heb je interesse? Mail dan naar info@boeregoed.nl! 

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 

B(o)ereGoed hulpje in de kas.

Dit gestipte B(o)ereGoed hulpje is zomaar de BoereGoed Buurtkas komen binnenvliegen. Een ongenode gast zou je bijna zeggen maar niets is minder waar. In z'n eentje verorbert hij namelijk een flink aantal bladluizen zoals je op de foto kunt zien.

Eigenlijk maken we al gebruik van vangplaten. Wie wel eens in de BoereGoed kas komt kijken, heeft ze vast wel eens gezien: de gele, kleverige strips die onder de goten hangen. Deze zijn bedoeld om een beeld te vormen van alle veldslagen die worden uitgevochten in de kas. 

Bijna iedere dag bestudeert onze vrijwilliger Gert tijdens het groeiseizoen welke beestjes tegen de vangplaten zijn gevlogen en hoeveel er dan van ieder op zitten. Dan weten we welke partijen er aan het knokken zijn om te overleven.
 
Een bladluis lijkt best een onschuldig beestje te zijn. Totdat er plotseling geen tientallen, of duizendtallen, maar honderdduizenden zijn. Dat gaat de plant niet overleven. Gelukkig hebben we dus die vangplaten en de bezoekende lieveheersbeestjes. Die kunnen wel zo' n 100 luizen per dag aan. 

Maar helaas is het bezoekersaantal lieveheersbeestjes niet zo groot en daarom zetten we dan ook gekweekte vijanden in: sluipwespen geheten. Die sluipwespen worden gesponsord  door Bio Koppert, en zitten met zo’n 5000 stuks in een flesje. Zo wordt de aanval ingezet. En dat gebeurt sluipend en sneaky: de dames sluipwesp zetten hun eitjes af in de bladluis, de wespenlarven eten de bladluis van binnenuit op en dan worden na een dag of veertien weer nieuwe sluipwespjes geboren. En je begrijpt het al: die willen binnen no time ook weer eitjes leggen in bladluizen, kortom: met een beetje geluk en de goede temperaturen gaan de bladluizen het loodje leggen en wordt de oogst gered.

Ruim 1100 boxen en zo'n 400 klanten in de Farmshops

De afgelopen week was het even topdrukte bij BoereGoed. De vele bestellingen moesten op tijd klaargemaakt worden en vanwege de Corona moesten we dit op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen doen. Maar we zijn erg trots op het resultaat en dat zijn hopelijk tevreden klanten, waardoor we ons werk weer verder kunnen voortzetten.

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven