Copy
BoereGoed aanbod komende week

Bij BoereGoed staan de groente vol in de groei! Wil je hier meer over weten? Lees dan het stukje keek op de week verderop in deze brief. Veel van de geoogste groente belanden in de Buurtbox en de winkels, vers uit de kas! 
Ook komende week kun je weer online shoppen tot woensdag 19 mei 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij 3 BoereGoed punten. GroenRijk 't Haantje is nu gewoon open en geen afhaalpunt meer.

We zijn  ons bezorggebied iets aan het uitbreiden. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten, maar schroom niet even te mailen naar info@boeregoed.nl als je adres hier net buiten ligt. 

De aanbiedingen voor de komende week zijn:

* Roterno tros tomaten van Frank - per 550 gram €0,99
* Koolrabi uit de tuin - per stuk  €0,49
* Aardbeien van Kwekerij de Haak - 2 bakjes voor €4,99
* Kromme jongens - 3 stuks voor €0,99


Kas Asperges AA en A, Klasse 2, nu ook weer geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox - de inhoud vind je hier. Deze week met  kas snijbonen, andijvie, bloemkool, ijssla van boer Pait, komkommers, krieltjes, kastanjechampignons, soepgroenten en witlof + recepten!!
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Kas-Aspergebox - ook ideaal als geschenk
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 

Abonnementen
Op de Buurtbox en de fruitbox kun je ook een abonnement nemen! Dan heb je er geen omkijk naar en wordt het ieder weekend standaard voor je klaargemaakt. Bij de Buurtbox zit ook iedere week een lekker recept dat je kunt maken met de inhoud van de box. 
Ideaal cadeau: De BoereGoed Pinkster Aspergebox

Wil je zelf een lekkere Pinkstermaaltijd klaar maken, of juist een leuk geschenk weggeven? Denk eens aan de Pinkster Aspergebox!

Helemaal leuk is het om hem hier online te bestellen, maar bijvoorbeeld te laten bezorgen bij familie, vrienden, bekenden of juist mensen die zoiets juist helemaal niet verwachten!


In de Box zitten: 500 gram super verse Kas Asperges, 500 gram Krieltjes, 6 stuks vrije uitloop eieren uit het Groene Hart, een ambachtelijk gemaakte romige saus en kas-aardbeien van kwekerij de Haak!

Lekkerrr en weer helemaal ''in'': Koolrabi uit de Buurtkas!

Deze week is de koolrabi uit onze eigen tuin in de aanbieding! De koolrabi is het neefje van de bloemkool en broccoli. Rauw smaakt het als radijs, en gekookt meer als bloemkool, maar wel wat pittiger. Koolrabi kun je in de salade eten, maar je kunt het ook bakken, in de oven bereiden of koken. Ter inspiratie hebben we een lekker koolrabi salade recept voor je samengesteld! Het recept vind je hier
Keek op de week met: abc' tje van aarzelende aardbeziën, besluiteloze boerenkool en concurrerende courgette
 
Het 'kijkje in de (Buurtkas)keuken' van vorige week is zo goed ontvangen dat we er graag een vervolg aan geven. Je zou denken dat er niet zoveel te melden valt in een week tijd. Nou dan moeten we je toch echt even wakker schudden. Want die 2 dagen voorjaar van het afgelopen weekend geven een ware explosie aan groei en bloei! Je hoort het gewas nog net niet piepen en kraken terwijl het zich uitrekt maar het groeit als een tierelier!
 
Of het nou de schittering van de regendruppels op de bloemkoolplant was of de regenboog die vervolgens verscheen boven het gewas, het gaf een bepaalde betovering weer. Kijkend naar de aardbeien, die nu nog aarzelend en groen een belofte inhouden, was daar ineens het woord aardbeziën. Aardbeziën, waar kwam dat woord nou toch ook alweer vandaan? Ineens viel het kwartje bij al die betovering; Tita Tovenaar, een stukje jeugdsentiment. Overigens blijkt het woord aardbeziën gewoon in het woordenboek voor te komen. Een leuk weetje!

Lees
hier verder over wat er deze week allemaal in de kas is gebeurd. 
Vitaliteit van Boeregoed producten gemeten!

Gisteren hebben we de zogenaamde Bovis waarde van BoereGoed producten gemeten.  De trouwe BoereGoed klant klant Henny van den Bos schreef er het volgende over:

"Het is iedere week weer genieten om naar Boeregoed te gaan. Het kopen van de mooie producten groenten/fruit e.d. en de fijne sfeer. En niet alleen dat. Er is een methode om de vitaliteit van de producten te meten.

Dat kan d.m.v de Bovis-meter met behulp van een pendel of Biotensor. Om de levenskracht of chi te meten bestaat er een frequentieschaal : “De Bovis.” Alle materie zendt straling uit. Deze werd ontwikkeld door de Fransman André Bovis en verder geperfectioneerd door André Simoneton.

De waarden lopen van 1.000 t/m 18.000. Alles wat wij eten onder de 7.000 is niet echt gezond. Boven de 9.000 hebben de groenten/fruit zelfs een reinigende werking.Bij Boeregoed heb ik wel waarden gemeten van 18.000 op de Bovis-meter !!!

Producten die er prachtig uitzien bv een rode appel die bv met chemicaliën is vervuild kost ons energie. Biologische natuurlijke groeten hebben ook een hogere Bovis-waarde dus meer vitaliteit.
 
Als wij groeten/fruit koken en/of invriezen wordt de vitaliteit helaas beduidend lager. Dus lang leve de salades ‘’

Wij van BoereGoed hebben de proef om de som genomen en de volgende waarden gemeten:
Uit de Buurtkas:
* Broccoli        14.000
* Bloemkool   18.000
* Venkel          18.000
* Asperge        17.500
* Koriander    18.000
* Snijbiet         18.000
* Tuinbonen     6.500 (raar, maar misschien ook logisch: de planten waren bevroren en volgens ons vrijwel dood, maar doen het weer). Dit blijven we wekelijks meten.
* Producten met ingredienten uit de Buurtkas;
- Appi             18.000
- Mamut C     18.000

Van elders gemeten:
* Broccoli van elders    8.000
* Bonen buitenland     12.000 
* Friseesla (Top Krop) 18.000    
Bezorgregio 

De bezorgregio van BoereGoed is kort geleden uitgebreid! We bezorgen nu ook in een gedeelte van Delft en van Rijswijk, omdat het afhaalpunt bij 't Haantje is komen te vervallen. Je kunt daar echter nog wel gewoon je boodschappen doen! 


Wij hebben de postcodes op onze site toegevoegd, voor bezorging op vrijdag eind van de middag/begin avond via de webshop. Als je postcode er niet bij staat schroom dan niet om even contact met ons op te nemen, dan kijken we of we hier iets voor kunnen regelen! 

Hier vind je de ophaalpunten van BoereGoed.  
Bloemkool stamppot met gehaktballetjes
Ook deze week hebben we weer een heerlijk recept voor jullie samengesteld, met dank aan Joke! Deze lekkere bloemkool stamppot is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen. Je vind hier hoe je het kunt maken! 
Vrijwilligersvacature - inpakmedewerker donderdagmiddag
Bij BoereGoed zijn we heel de week druk bezig met producten inpakken. Zeker op donderdag zijn we hier de hele dag druk mee. Dus vind jij het leuk om producten in te pakken? Kom dan een keer langs of bel ons op 0174-725205 of mail naar info@boeregoed.nl. We kunnen je hulp goed gebruiken! 

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 
Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven