Copy

De BoereGoed Buurtbrief met deze keer: de Buurtkas aspergebedden, asperges are coming, Tomatoblend de weekaanbieding, samenwerking met Super van Lopik en de column uit de kas door Nellie.
De Buurtkas aspergebedden....

De aspergebedden staan er ontzettend mooi bij in de Buurtkas! Over een week of 2 a 3 verwachten we de eerste BoereGoed kasasperges. Het zal hier echter gaan om een heel klein aantal uit de Buurtkas en om een groter aantal van partner van Beek uit Terheyden Noord Brabant. Het "witte goud" werd de afgelopen 11 jaar geteeld in de kas aan de Westgaag op de grens van Westland en Midden Delfland. Omdat het gewas niet langer mee kon en omdat een aspergegewas niet kan groeien op grond waar de jaren ervoor hetzelfde gewas heeft gestaan, is besloten een samenwerking aan te gaan. Lees verder in ons volgende item....Asperges are coming.....

Zoals je al las in het vorige item: duurt het nog maar zo'n 2 a 3 weken en dan is het opnieuw tijd voor DE BoereGoed traditie; (kas)asperges! Misschien iets vroeger dan dat je van ons gewend bent maar we staan te popelen. Dit jaar zijn we de samenwerking aangegaan met de aspergeteler van Beek uit Terheyde Noord Brabant en daarmee zijn we verzekerd van een prachtige kwaliteit kasasperge. Ook dit jaar zal het weer gaan stormlopen bij de BoereGoed Farmshop aan de Naaldwijkseweg in 's Gravenzande en onze overige 7 Farmshops. De asperges zijn in verschillende maten te verkrijgen. Houd voor de precieze datum en tijden van het "witte goud" onze berichtgeving goed in de gaten en wees er op tijd bij...


BoereGoed winterdip aktie groot succes!

De aktie van Boeregoed om voor maar 99 cent de griep te lijf te gaan is goed gelukt!! Via Facebook en Instagram, maar ook via mooie borden bij de Farmshops werden de verse, biologische gember en biologische kurkuma voor maar € 0,99 aangeboden. Ook de biologische citroenen deden het goed..

De inhoud van de boodschap was als volgt:  ''Het voorjaar laat nog heel even op zich wachten en de kou dient zich dagelijks aan... Er wordt flink gekucht en gesnotterd en het griepvirus grijpt om zich heen, tijd dus om ons te wapenen!  Ontdek hierbij eens de kracht en het geheim van gember en kurkuma! Kurkuma wordt in de Ayurveda (eeuwenoude Indiase geneeskunst) al duizenden jaren gebruikt en helpt o.a. tegen koorts, infecties en spijsverteringsproblemen. Gember werkt ontstekingsremmend, als antioxidant en helpt o.a. bij verkoudheid en misselijkheid. Ze zijn perfect te combineren in bijvoorbeeld een supergezonde thee met honing. Nodig voor 1 flinke mok: 300 ml gekookt water, 3 plakjes verse gember, dun plakje kurkuma (zo ' n 5 a 10 gram), 1 schijfje (bio)citroen, snufje kaneelpoeder, snufje zwarte peper en honing.
Doe de gember, kurkuma, citroen, kaneel en zwarte peper in een mok, giet het zojuiste gekookte water erbij en voeg naar smaak honing toe.'' 
Overigens blijven deze produkten nog wel even beschikbaar in de Farmshops!

Column uit de kas: Warm bezoek bij BIO Koppert!

Fantastisch om te kunnen zien hoe hard de bijen aan het werk zijn. En dat terwijl wij verwend worden met een hoop interessante informatie over het bestrijden van alle vervelende beestjes die de oogst in de kas belagen.
In januari werden we hartelijk ontvangen door Ben Driessen en nog een medewerker van BIO Koppert voor een bezoek aan dit wereldwijde concern. Na een kop koffie en het verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van dit familiebedrijf, werden we rondgeleid in een ruimte waar, in het klein, alle facetten van biologische bestrijding en bestuiving worden weergegeven in beeld en geluid. Want het productieproces is niet toegankelijk voor alle medewerkers, laat staan voor publiek. Niet dat het geheim is, maar alles is afgeschermd tegen bacteriën, vuiltjes of virussen die je als mens zo maar meeneemt.

Wel konden we een digitale wandeling maken door diverse ruimtes. En dan merk je dat al die kleine bestrijders, zoals sluipwespen en roofwantsen, fabrieksmatig worden vermeerderd. En we leerden ook dat er veel onderzoek wordt gedaan naar bacteriën en virussen om deze in te kunnen zetten op grootschalige wijze, zoals op enorme graanvelden.

Tenslotte kregen we een heerlijke lunch aangeboden. En als kers op de taart ondertekenden Ben en ik het contract waarin bevestigd staat dat BIO Koppert ook dit jaar BoereGoed zal ondersteunen. Wat een warm onthaal en een mooie dag!

 
Onze aanbieding voor komende week: Tomatoblend.

Gezonde, bewuste en pure basis voor al je gerechten...? De Tomatoblend is vanaf morgen te vinden  in de Farmshops en Farm-I-See, voor maar €1,99 voor 2 potten !!!
De Tomatoblend van Harvest House is een 100 % puur product afkomstig van hoogwaardige tomatenteelt. Het is dé ideale basis voor soepen, sauzen en tapenades. Het heeft een heerlijke authentieke tomatensmaak die past in tal van gerechten. Tomatoblend is een bewuste keuze voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. De blend is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen of andere toevoegingen. Daarbij worden de gebruikte tomaten volgens de hoogste Nederlandse kwaliteitsstandaarden geteeld. Deze standaarden zijn leidend in de markt. Voor Tomatoblend betekent puur dan ook ook echt PUUR...!!!!
Recept met Tomatoblend: curry met kikkererwten, spinazie en broccoli  (en ook onze gember en kurkuma).

4 personen 20 min.

INGREDIËNTEN:
550 gr Tomatoblend
1 ui in ringen
1 broccoli in roosjes
100 gr spinazie
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 tl geraspte verse gember
1 tl komijn
2 tl koreander
1 tl kurkuma
1/2 tl chilivlokken
1 klein blikje kokosroom (max. 200 ml)
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 el citroen

VOORBEREIDING:

Bereiding:
1. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Was de broccoli en snij deze in roosjes en was de spinazie. Schil de gember en rasp deze.
2. Verhit in een flinke stoofpan of soeppan de olijfolie. Bak de ui en de knoflook op medium vuur tot glazig en voeg de gember, komijn, koriander, kurkuma en chilivlokken toe. Bak deze mee tot ze gaan geuren. Zorg dat ze niet verbranden!
3. Voeg de Tomatoblend en de kokosroom toe. Roer goed door.
4. Kook de broccoliroosjes mee voor 5 minuten.
5. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe. Verhit het geheel door tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn.
6. Doe de citroensap erbij en serveer de curry.

Tip 1: Heerlijk met rijst
Tip 2: Is het geheel te droog, voeg dan wat extra water toe.

EET SMAKELIJK!

 
Nieuwe samenwerking met Super van Lopik in Vlaardingen.

BoereGoed verlegt haar grenzen en is vanaf nu ook te vinden in Vlaardingen. Dè sociale kruidenier SupervanLopik, met de mooie missie: "Meer voor minder" heeft sinds kort onze verse groente en fruit in haar assortiment. SupervanLopik heeft het aanbod van een gewone supermarkt maar met een prachtig concept voor de minima, waardoor ook deze doelgroep kan beschikken over een volwaardige maaltijd. Daarnaast heeft het tot doel, mensen vanuit een uitkeringssituatie aan een betaalde baan te krijgen door opnieuw werkritme en -ervaring op te doen. Hoe mooi is dat? Er is met elkaar hard gewerkt, de meubels zijn goedgevuld, en het ziet er strak uit. Wij hebben er zin in! Super van Lopik is een initiatief van "Coöperatie Vlaardingen Werkt".  Kijk ook eens op Supervanlopik.nl of op de Facebookpagina voor meer informatie. Het is zeker de moeite waard!

 
Compliment voor BoereGoed.

De Polderij (dè Vergaderlocatie in het Groen) heeft haar eerste gasten mogen verwelkomen. Met een volledig verzorgd arrangement, o.a. bestaand uit de dagverse groenten van ons eigen BoereGoed, werden de gasten in de watten gelegd. Het prachtige compliment: "Het was heerlijk!" maakt ook ons natuurlijk trots! Mocht je geïnteresseerd zijn in dit mooie, nieuwe concept kijk eens op depolderij.nl of check Facebook voor meer informatie.


 
Vrijwilligers gezocht:

BoereGoed ontwikkelt zich leuk, maar zoekt hulp!

We zoeken nog steeds iemand die ons wil helpen met het organiseren van activiteiten zoals bijv plukdagen en streekmarkten. Ben je geinteresseerd? 

Verder zoeken we een chauffeur die het leuk vindt om regelmatig te helpen onze producten weg te brengen


Ben je geinteresseerd? Mail naar info@boeregoed.nl of bel 0174-725205
 


Agenda

Elke zaterdag om 10.00 uur
Vrijwilligers inloop met een bakkie koffie.

Buurtkas Naaldwijkseweg 257a  's Gravenzande

Elke dinsdag om 10.00 uur
Vrijwilligers inloop met een bakkie koffie.
Buurtkas Naaldwijkseweg 257 a  's Gravenzande

17 maart
Opening kas aspergeseizoen

2 april (2e paasdag)
Lentedag bij Hoeve Bouwlust

14 en 15 april
Streekmarkt bij de BoereGoed kas en Carlton

 
 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 BoereGoed, All rights reserved.
U ontvangt deze BoereGoed Buurtbrief omdat u zich opgegeven heeft voor de BoereGoed Buurtbrief

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven