Copy
Bestel- en openingstijden en.. wat eten we in het nieuwe jaar

De komende week zijn we een weekje dicht. We genieten even van wat rust, want het vereiste best wat improvisatievermogen om alles tijdig klaar te zetten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de producten die we vanwege Kerst én Corona in een ruimere verkoopruimte hadden gezet!

Alleen de Farmshop bij Hofstede in Den Haag is open.
Tot woensdag 6 januari 23.59 uur kun je weer gewoon je Buurt- Fruit- en Zuivelboxen en andere verse BoereGoed producten bestellen via de webshop:

Wij bezorgen deze bestellingen dan 
- vrijdag 8 januari

Afhalen in de Buurtkas-Drive kan ook
- zaterdag 9 januari


In de aanbieding zijn: Grote Botersla van Topkrop Den Hoorn of is het nu 't Woudt? (€ 0,59), Vitalientjes van Frank van Kleef  (€ 1,49), Yacon uit de Buurtkas (2,49) en Honingtomatenketchup van Looije Tomaten (€ 1,99)!


De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week vind je HIER en van de Fruit Vitaliteitsbox vervolgens HIER .
Het assortiment in de Farmshops en online zie je HIER .
Verdere bijzonderheden over de producten staan verderop in deze Buurtbrief!

Brief aan onze vrijwilligers...

De donkere dagen voor Kerst schrijden in rap tempo voorbij. Nog maar een paar dagen en dan is Kerst 2020 een feit en mogen we al snel dit bijzondere jaar afsluiten.

Want wat hebben we een bijzonder en turbulent jaar achter de rug met z' n allen! De Corona die in maart haar intrede deed. Een intelligente lockdown, een harde lockdown, een nieuwe winkel geopend bij de buurtkas, donaties en giften, goede doelen en een flinke groei en uitbreiding voor ons mooie BoereGoed!

Het was niet altijd makkelijk want soms kwam er best wat angst om de hoek kijken voor die vervelende pandemie en zoveel verandering en snelle groei riep vragen op en gaf ook weleens verwarring en weerstand.

Toch konden we altijd op jou rekenen! Je stond er, je was er, en werkte mee als volwaardig lid van ons geweldige BoereGoed team! Je droeg bij aan de gezelligheid, de sfeer, en het creëren van een plek die als vertrouwd en veilig wordt ervaren. En dat maakt ons dankbaar en trots!

We wensen je hele mooie, warme en liefdevolle feestdagen toe! Laat de beperkingen je niet beperken maar kijk vooral naar dat wat wèl kan, want zo wordt het Licht verspreid. En tenslotte: een heel gezond, gelukkig en Coronavrij 2021! We gaan er volgend jaar met elkaar weer iets moois van maken! 

Dagelijks even Detoxen met de verse honing-gember-kurkuma-citroen mix..

Het zijn wat donkere tijden en de vraag is of we allemaal wel weerbaar zijn. Als BoereGoed zien we hier ook een soort roeping. Daarom hebben we een mix samengesteld die om iedere dag een lekkere verse eigengemaakte thee te drinken.

Erin zit: Een pot Westlandse Honing en biologische citroenen, bio-gember en bio-kurkuma via het bedrijf Eosta in Waddinxveen . Laat even via info@boeregoed.nl weten of het lekker is! We kunnen het dan wekelijks aanbieden, maar dan met de honing apart.
Je kunt hier klikken om meer te weten.

PRIJSVRAAG: Redenen om onze BuurtBox NIET te kopen!

Op social media liep een prijsvraag waarom mensen de Buurtbox zouden moeten kopen. Annet van Vliet heeft deze gewonnen met de winnende leus: ''Ik vind de BoereGoed BuurtBox uniek, omdat we, voordat we de groente halen, eerst een rondje door de buurtkas kunnen lopen, waardoor onze meiden van 2 en 4 jaar begrijpen hoe groente écht groeit!"

Ook jij kunt een BuurtBox winnen:
Maar verzien nu een leuke en orginele reden om onze BuurtBox vooral NIET te kopen en stuur deze naar info@boeregoed.nl.

GEZOCHT!

Bij BoereGoed werken we voornamelijk met vrijwilligers! En onze missie is: BoereGoed, goed voor mensen! In korte lijnen betekent dit dat je als vrijwilligers samenwerkt, elkaar helpt en meebouwt aan deze missie. 

Met een buurtkas, farmshops, verwerkingsruimte en wagenpark zijn we met regelmaat op zoek naar extra handjes. 

Ken jij iemand die even ''klem zit'', die gewoon graag een invulling zoekt in zijn/haar leven, groene handjes heeft  of wil je zelf graag met ons meebouwen aan een open BoereGoed ''Community''?  Schroom dan niet om een afspraak te maken! 

Momenteel zoeken we mensen in de kas, mensen die helpen met de BuurtBox inhoud/recepten verzinnen, mensen die helpen met de teelt of verwerking van de produkten, stagaires PR of mensen die bijvoorbeeld op vrijwillige (doch niet vrijblijvende) basis administratieve taken willen doen.
Meer weten? Klik hier

Kleine terugblik op de eerste lockdown - voorjaar 2020

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Tijdens de eerste lockdown verloren we 90% van de omzet van het BoereGoed werkfruit en viel ook tijdelijk de omzet uit de Farmshops 100% weg. ''Als een speer'' maakten we een BoereGoed Drive en bedachten we speciale Buurt Boxen om toch nog inkomstenbronnen te houden.

De Drive Inn, en juist ook de Webshop en de diverse Boxen bleken een groot succes. Af en toe wilden we ook de cultuursector steunen waar we konden en ook die match werkte goed.
Kijk hiervoor maar eens op dit filmpje van Henk en Beppie die rond onze overvolle BoereGoed Drive tuindersliedjes zongen!Farm I See Nieuws! - De Yacon is rijp!!

Een week of drie geleden hebben we de Yacon geoogst! Volgens onze expert Jouke van den Berg van Moringa's Finest moest de Yacon nog een aantal weken donker bewaard worden om op smaak te komen.

Nu is het zover! We gaan de Yacon te koop aanbieden!
Het Yacon project doen we overigens samen met Hodenpijl Schipluiden (die dit buiten kweekt), Eosta/Nature & More Waddinxveen (die dit biologisch op verschillende plekken in Europa laat telen) en Honselersdijker Jouke van den Berg die gevlucht is naar Brabant en daar als Moringa's Finest veel zeldzame groenten teelt.

Yacon is super-gezond omdat het heel veel inuline bevat. Lees hier verder over het gewas en alle aspecten ervan!

Er zijn best leuke recepten met Yacon! Klik hier voor bijvoorbeeld Yacon-Appeltaart, Yacon-Carpaccio of Yacon-Soep


Nu kale BoereGoed bezorger Marlon schrijft nummer voor een zieke vriend

Eind van de zomer kreeg een vriendengroep uit Naaldwijk verschrikkelijk nieuws. Eén van hen heeft kanker.

Vriend (en BuurtBox bezorger) Marlon van Staalduine was erg aangedaan door het nieuws. De week voor kerst heeft hij, zonder enige ervaring in de muziek, een nummer gemaakt. "Toen ik in de auto zat kwam er ineens een melodie naar boven. Ik heb daar tekst bij geschreven en uiteindelijk ontstond er een muzieknummer." Een goed idee, vond z'n vriend Nico Van den Bos, die wat rond begon te bellen. In no time vond hij een studio en een videograaf die graag mee wilden werken aan het project. 

Het nummer heet "Paraat" en de vriendengroep speelt de hoofdrol in de videoclip. De clip bestaat uit zelfgemaakte filmpjes van hun vakanties, waar alles nog goed was. Ook scheren de jongens allemaal hun hoofd kaal in de clip. "Onze vriend zag er erg tegenop om zijn haar te verliezen door de chemo", vertelt Van Staalduine. "Niemand heeft een moment getwijfeld over het scheren", weet Van den Bos. "Eén voor allen en allen voor één."

"Mensen zeggen dat we juist in coronatijd klaar moeten staan voor de ander en iets extra's moeten doen. Wij hebben op deze manier ervaren hoe belangrijk dat is", voegt Van den Bos nog toe. De zieke jongen en zijn familie zijn al verrast met het nummer en waren er erg blij mee.

De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week
Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke week zitten de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder tref je er bananen, mandarijnen en kiwi's (niet uit de buurt!) in aan. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker is, maar ook vitaliteit verhogend is!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                           - in Farmshops en Online
- Fruit                                                   - in Farmshops en Online
- Zuivel en kaas uit Md Delfland    - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Md. Delfland                   - Online
- Diverse Streekprodukten              - Online
- Sappies                                              - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods                   - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops:

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven