Copy
In de BoereGoed Buurtbrief deze keer: tweede golf, Rabo Club Support, terugblik op activiteiten, spruitjes en Farm I See in de Buurtkas.
Tweede golf(lengte)....

We dachten ècht even dat we het ergste hadden gehad. Maar niets was minder waar. Het hing alweer een tijdje in de lucht en het zorgelijke was bijna tastbaar. Mondkapjes werden dringend advies, winkelwagentjes werden opnieuw verplicht en dienden ontsmet te worden, persconferenties dienden zich weer aan en uiteindelijk was daar de persconferentie van 13 oktober.
Lees verder door op onderstaande link te klikken:
https://www.boeregoed.nl/2020/10/20/tweede-golflengte/

Stem jij ook op BoereGoed voor een nieuwe aanhanger?

Zoals jullie inmiddels wel weten is enige tijd geleden ook onze aanhanger het doelwit geweest van een inbraak. Omdat we een Stichting zijn hebben we helaas niet de middelen om zomaar een nieuwe aan te schaffen. Maar doordat we in het Coronatijdperk zijn aanbeland neemt het aantal bestellingen rap toe en wordt de aanhanger zo ontzettend gemist! Daarom (en om een tal van andere redenen) mogen wij als BoereGoed deelnemen aan de Rabo Club Support van Rabobank Zuid Holland Midden.   

Met Rabo Club Support biedt de Rabobank kennis, netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij BoereGoed haar doel te behalen? Als lid van Rabobank Zuid Holland Midden bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Enkele regels: 

- Om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van Rabobank Zuid Holland Midden!!
- Leden mogen dus alleen op clubs van hun eigen lokale bank stemmen.
- Als coöperatie geeft Rabobank jaarlijks een deel van de winst terug aan de maatschappij. Door lid te worden, beslis je mee welke maatschappelijke initiatieven ze ondersteunen.
- Als je geen toegang hebt tot de Rabo App of Rabobank Online Bankieren, dan kun je contact opnemen met je lokale bank.
- Dit jaar is het mogelijk om te stemmen via de app of als je ingelogd bent op de website van Rabobank. Hiervoor is geen stemcode nodig. Stemmen kan van 5 t/m 25 oktober 2020. Breng hier je stem uit: 

https://www.rabo-clubsupport.nl/.../146633-stichting...

BoereGoed in ledenblad van Rabobank!
 

Onlangs werd er in het ledenmagazine van Rabobank Westland aandacht besteed aan de verbinding van de sociale met de lokale voedselketen bij BoereGoed.

Wij zijn natuurlijk supertrots! Klik op de afbeelding of op de link hieronder voor het hele artikel.

https://www.boeregoed.nl/2020/10/18/boeregoed-in-ledenmagazine-van-rabobank-westland/

Goed voor Mensen, maar even lastig in Corona tijd

Met een zekere weemoed kijken we terug op de activiteiten die we normaal in de herfstvakantie organiseerden. Daarom is het wel leuk om even terug te blikken op onze BoereGoed herfstvakantie activiteiten in het verleden.

Product van de Maand - Spruitjes van de Kikkershoek

Deze maand hebben we volop de allerlekkerste spruitjes, rechtstreeks van onze partner uit de Hoeksche Waard: De Kikkershoek. Zelfs kinderen  lusten deze spruitjes!! Wil je weten hoe je spruitjes nog aantrekkelijker kunt maken voor kinderen? Klik dan hier:
https://www.boeregoed.nl/2020/10/18/spruitjes-voor-de-kids/


Farm I See kas in de kas

In de BuurtKas hebben we inmiddels ook een plek waar we zeldzame en vooral vitale gewassen telen. Deze gewassen, hebben een bijzondere uitwerking op ons gestel en kunnen gebruikt worden ter voorkoming van kwalen. In deze rubriek willen we deze gewassen graag belichten. Deze week staat de Yacon (appelwortel) in het middelpunt.

Onze Yacon groeit werkelijk als een speer, maar is nog net niet oogstrijp. De wortel van de plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt kan bijvoorbeeld rauw gegeten worden in salades en is lekker zoet door het stofje inuline. De knol kan worden gefrituurd, gewokt en gekookt. Yacon staat bekend om zijn gunstige bijdrage aan de strijd tegen obesitas en diabetes.

Ons uitgangsmateriaal van de Yacon is vrij bijzonder en komt van een biologische teler uit Oostenrijk . We telen het nu in de Buurtkas, maar ook bij 'Op Hodenpijl' in Schipluiden.


Meer weten over Yacon?
https://www.boeregoed.nl/product/yacon/

BoereGoed Online

De BoereGoed producten kun je vinden in de Farmshops.
Je kunt ook online  Buurt-, Fruit- en Boerenzuivelboxen  en/of producten uit de buurt bestellen (voor afhaal of bezorging in bepaalde postcodegebieden).

Klik op de volgende link om ons actuele assortiment en de werkwijze van bestellen te bekijken:

https://mailchi.mp/boeregoed/boeregoed-klanten-buurtbrief-2302462

 


Meer weten over BoereGoed, Goed voor Mensen:

- BoereGoed Doelstelling en Missie
   https://www.boeregoed.nl/stichting-boeregoed/

- BoereGoed Farmshop
   https://www.boeregoed.nl/farmshops/

- BoereGoed Werkfruit
   https://www.boeregoed.nl/werkfruit/

- BoereGoed Telers
   https://www.boeregoed.nl/onze-telers/

- BoereGoed Webshop
   https://www.boeregoed.nl/shop/

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2020 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven