Copy
BoereGoed is donderdag 1 april geopend! 
In verband met het Paasweekend is de Farmshop bij de Buurtkas ook komende donderdag (1 april, maar geen grap) geopend! De openingstijden zijn eenmalig van 12:00 tot 16:00. Ook op deze dag zijn er oa kas-asperges verkrijgbaar in onze winkel! 
BoereGoed aanbod komende week

Vorige week zijn de eerst kas-asperges verkocht en wat waren de reacties lovend! Volgens ons zijn ze ook echt superlekker!

Natuurlijk zijn ze online verkrijgbaar in onze webshop, maar vanaf vrijdag 2 april ook in alle Farmshops! Hier vind je hun locaties en telefoonnummers, ivm de afspraakplicht in sommige tuincentra.  

Verder kun je ook online shoppen tot woensdag 31 maart 13:00 uur voor thuisbezorging op vrijdag of afhalen op zaterdag bij de 4 BoereGoed punten. Klik 
HIER voor de bezorgregio en de afhaalpunten.

De aanbiedingen voor de komende week zijn:
* Bospeen - per bos - €1,29
* Paksoi - per stuk - €0,99 
* Spinazie uit de kas van onze buurman - 500 gram - €1,49


Verse asperges!
Kas Asperges AA en A, Klasse 2, geschild en natuurlijk weer de keuze tussen 2 ambachtelijke Aspergesauzen

Wat kun je bestellen?
* De Buurtbox
* De fruit Vitaliteitbox 
* De Boeren Zuivelbox en Boeren Zuivelbox Deluxe
* Verse groente, fruit, eieren, kaas en regionale producten 
De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

De BuurtBox zit weer vol met lekkere groenten! Deze keer zit er in de box o.a. broccoli, koolrabi, veldsla, flespompoen, sperziebonen (niet uit de buurt) en aardappel krieltjes. 

Het leuke is dat je de box eenmalig kunt kopen, maar ook met een abonnement (die je gewoon wekelijks kunt stoppen of bevestigen). Je kunt het laten thuisbezorgen of afhalen op 4 afhaalpunten in Westland, Delft, Rijswijk of Den Haag. Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente BuurtBox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitbox van de komende week

De BoereGoed Fruit Vitaliteitbox bevat weer heeeeel veel fruitproducten die je weerstand op peil houden! Dit keer weer wat aangepast op jullie wensen! 

De inhoud voor komende week vind je hier.
Run op de Kas-Aspergeboxen

Traditioneel bieden we weer de paas aspergebox aan, om lekker van te genieten tijdens het Paasweekend! 

Er zit in: 500 gram Kas-Asperges, Ambachtelijke Aspergesaus, Krieltjes, Scharreleieren en biologische Aardbeien ''Calinda'' (totdat we onze eigen Aardbeien hebben). Klik hier om hem te bestellen!


Wil je deze box aan iemand cadeau doen? Vul dan zijn/haar adres in bij het verzendadres en dan zorgen wij dat de box daar bezorgd wordt (bezorging in de regio)! Je kunt er in de opmerkingen bij zetten wat voor 'wens' je op een kaartje wilt hebben voor diegene. 
Met zonneschijn komt (kunstmatige) regen

Heerlijk! In de kas is het subtropisch wanneer de zon schijnt. Dat maakt dorstig. Dus wordt onze waterpomp weer bijna dagelijks gebruikt. En groeien dat het gaat! 
Kas-asperges met pasen en de prijzen

Bij BoereGoed krijgen we erg vaak vragen over de prijzen en sorteringen van de Kas-Asperges. Daarom een korte uitleg:

Wij voeren de volgende sortering asperges:
AA          - deze hebben een dikte van minstens 22 mm
A             - deze hebben een dikte van minstens 16 mm
Klasse 2 - dit zijn bij ons kromme of soms wat lelijke asperges
B             - deze hebben een dikte van minstens 12 mm

B asperges laten we altijd schillen en vanuit een kilo blijft +/- 750 gram geschilde asperges over die we zo verkopen.
Verder voeren we 2 soorten ambachtelijke hollandaise- of aspergesauzen die in de supermarkt niet te verkrijgen zijn en natuurlijk krieltjes en scharreleieren uit 't Groene Hart. Als je echt iemand wil verwennen zijn  helemaal luxe erbij onze kas-sperzieboontjes of kas-bloemkooltjes.
Of met 5 kilo perssinasappels voor het hele gezin nu maar voor € 4,99

Pasen valt nu erg vroeg en het was een tijd best koud. Daardoor is de aanvoer voor Pasen erg klein en zullen de prijzen relatief hoog zijn. De prijzen die we komende week online zullen voeren staan in onze webshop. De prijzen die we in de Farmshops hebben kunnen afwijken omdat dit dagprijzen zijn.

BoereGoed komt met uniek ras asperge: De rasperge

Aanstaande donderdag zal BoereGoed officieel de eerste Rasperges aanbieden. Dit vindt plaats in de Farmshop bij de Buurtkas in Naaldwijk. De Rasperge is een kruising van asperge, rabarber en framboos, is roze van kleur en smaakt naar zowel asperge als naar rabarber, maar heeft de zoetigheid van een framboos. Een onverwachte smaaksensatie zo blijkt! Vanaf 12 uur zullen de eerste vijf kistjes verkocht gaan worden.

“Eigenlijk gaat het om een toevalligheid” zegt Nellie, de coördinator van de Buurtkas. “Vanwege de teeltwisseling hadden twee vrijwilligers de rabarber overgepoot op de aspergebedden, waar toevallig ook een frambozenstruikje stond en blijkbaar is er onder de grond wat spannends gebeurd” aldus Nellie. Fred, de manager van BoereGoed, vult aan: “De belangstelling vanuit de AGF-sector is enorm en de telefoon staat roodgloeiend met telefoontjes van bijvoorbeeld veredelaars.” Fred overweegt het product al dit jaar in een grotere kas op te schalen.
Farm I See - online - nieuws

De komende week wordt weer verder gebouwd aan het ''Farm I See kassie'', een medicijnkasje in de letterlijke zin van het woord, waar we proeven doen met plantjes met bijzondere werkingen. Maar het is wel leuk te vermelden dat we in onze webshop onder het onderdeel Farm-I-See steeds meer producten voeren, met bijzondere eigenschappen.
 

In de herfst en winter hadden we allerlei soorten bijzondere kruiden en produkten als mierikswortel, yacon en zwarte bessen. Sommige producten zijn door onszelf of door partners verwerkt tot producten die we nu te koop aanbieden:

Een greep uit de producten:
- Aloë Vera van Dr Green uit Naaldwijk
- Fitboosters en skinboosters van Sweet and Pepper uit Maassluis
- Allerlei soorten gember, kurkuma shots
- Biologische gember, kurkuma en citroenen
- Krachtsappen 
- Thee van Moringa bladeren van de naar Brabant gevluchte Honselersdijker Jouke
- Mamut C immuumbooster van Poldergoed van de naar Rotjeknor gevluchte Heulenaar Ed.
Twee heerlijke paasrecepten deze week

Deze week zijn er door ons receptenteam twee heerlijke recepten samengesteld die erg lekker zijn bij de Paasmaaltijden! Zo kun je volgende week met behulp van de box een lekkere Koolrabi salade maken of een lekkere aardappelsalade. Ga jij een van deze vrolijke recepten proberen deze Pasen? 
Vrijwilligersvacature - winkel

Bij BoereGoed zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de winkel te helpen. We zoeken mensen die producten kunnen bijvullen, maar ook die het leuk vinden om achter de kassa te staan en daar de klanten te helpen. We horen graag van jou! Kom een keertje langs of mail naar info@boeregoed.nl.
 

Benieuwd welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Klik hier voor meer informatie. 

Partners in het BoereGoed zonnetje

We gaven het onlangs al aan: we zullen voortaan met regelmaat één van de partnerbedrijven uitlichten om onze dankbaarheid te tonen. Deze week gaat deze dankbaarheid uit naar OK Plant (Baakwoning 5, Naaldwijk).

Nadat BoereGoed jarenlang gevestigd was aan de Naaldwijkseweg in 's Gravenzande, werd het medio 2018 verrast door een prachtige geste van OK Plant. Een geste die even heel stil maakte. Rob en Desiree Olsthoorn dragen BoereGoed zo' n warm hart toe dat ze een kas ter beschikking hebben gesteld voor ons project. De kas die wij hebben omgedoopt tot Buurtkas en waar we nog elke dag gebruik van maken. Ook kunnen we ons geen betere buren wensen, de samenwerking is altijd fijn, correct en oprecht. Kortom, redenen genoeg voor dankbaarheid!

Toen Rob en Desiree in 1990 hun tuin begonnen, deden ze alles zelf. Nu bestaat het bedrijf uit meerdere mede-ondernemers, die elk hun specialisme hebben. Ze werken continu aan de optimalisatie van teelt, productaanbod en– ontwikkeling, geïnspireerd door hun klanten. Ze richten zich op service en het kweken van bloeiende planten, die het beste bij hun klanten passen. Gelukkig staan ze beiden nog dagelijks met hun voeten tussen de planten en zijn ze trots op wat ze met z’n allen hebben bereikt. De medewerkers bewijzen elke dag dat ze nog meer kunnen bereiken. Dat voedt de passie en ambitie. Elke dag opnieuw!

BoereGeintje - ''Hoe worden paaseitjes gemaakt?''

Dit keer een fotootje die volgens de dames bij BoereGoed absoluut  NIET kan, maar volgens de mannen net door de beugel kan. Volgende week worden de mannen bij BoereGoed dus misschien weggestuurd en zie je alleen vrouwen bij BoereGoed. 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen'?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
- BoereGoed Farmshop
- BoereGoed Werkfruit
- BoereGoed Telers
- BoereGoed Webshop
- BoereGoed Buurt- Fruit en Zuivel boxen
- Vrijwilliger worden of hem/haar opgeven?
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven